Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkich gości w łaciatej galerii! :loveu:

'To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem, że pies to czasem więcej jest niż człowiek.
On nie ma duszy, mówisz... Popatrz jeszcze raz , psia dusza większa jest od psa'

[SIZE=2]Imię: Milka
[SIZE=2]Wiek: 12 lat (data urodzenia: 05 września 1997)

Milcia jest najwspanialszym przyjacielem, z którym od wielu lat poznaję świat, przeżywam smutki i radości, który jest małą prywatną maszynką do pocieszania. :diabloti:
Z racji weku jest mniej aktywna ale z uśmiechem na mordce wykonuje przeróżne ćwiczenia i zadania, chętnie spaceruje i czasami się bawi. :cool3:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Zależy co być chciała wiedzieć :evil_lol:
Ale jasne,napiszę jej krótką historię i charakterystykę :lol:

Milka przybyła do naszego domy w listopadzie 1997 jako "prezent na gwiazdkę" dla mnie i brata. Ale nie była to taka pochopna decyzja, bo rodzice wszystko porządnie przemyśleli i wiedzieli jak będzie :lol:
Tak naprawdę nie byłoby jej ze mną gdyby nie moja mama, która ją wybrała :)
Teraz ma jedenaście lat na karku, a ja pamiętam dzień jej przybycia-była małą, puchatą kuleczką, która wciskała się w każdy, nawet nieodkryty wcześniej kąt :lol: Obwąchiwała wszystko, gryzła, ciągnęła na smyczy... Dzięki niej pokochałam wspaniałe zwierzęta zwane psami, które zawsze będa w moim domu, czego jestem pewna. Nauczyła mnie odpowiedzialności, miłości, cierpliwości...
Kiedy wpadła pod samochód obwiniałam siebie, bo to ja byłam z nią na spacerze, to mnie się zerwała, żeby pogonić kota. Wtedy uświadomiłam sobie, że to największe szczęście jakie spotkało mnie w życiu i że nie mogę go stracić.
Zaczęłam czytać książki o psach, ich szkoleniu i psychice i zabrałam się do pracy. Mimo, że popełniłam wiele błędów Milka jest najwspanialszym psem [to co, że nie najlepiej wyszkolonym] :evil_lol: Mnie to jednak nie przeszkadza. Najważniejsze jest dla mnie to, że jest moja przyjaciółką :eviltong:

Nie lubi jamników, szczególnie jednego, którego mogłaby zjeść [nie mam pojęcia dlaczego], a także większości suczek spotykanych na spacerach. Boi się większych psów [bo kiedyś jeden ją pogryzł], odkurzacza oraz burzy i fajerwerków. W sylwestra musi dostawać tabletki.
Poza tym uwielbia wylegiwać się na słońcu, albo wciskać pod kołdrę. :lol: Ew. kłaść na poduszce [czyjej...?:D]

Oddałaby życie za kawałek żółtego serka, szynki czy marchewki, ew. psich ciasteczek [zwierzaczków].

Mimo swego wieku jest dość aktywna, lubi spacery i szkolenie [pewnie dlatego, że dostaje smaczki :lol:]

No, i to by chyba było a tyle, nie wiem co więcej pisać :diabloti:

Posted

W sumie to o to chodziło:p

Ale na swój wiek absolutnie nie wygląda , i dobrze!

Moja pseudofoksterierzyca po pogryzieniu przez ON-kowatą sucz już troszke mniej panikuje na widok dużego psa,ale padaczka pourazowa została...

Posted

Wiamy wszystkich :multi:
Miło nam, że ktoś zagląda. :D

Nie wygląda na swój wiek, bo przeszła serię operacji plastycznych :evil_lol: Przecież musi o siebie dbać kobieta :cool3:

Posted

Infortune. napisał(a):
Nie wygląda na swój wiek, bo przeszła serię operacji plastycznych :evil_lol: Przecież musi o siebie dbać kobieta :cool3:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Chcemy nowe fotki!!! :)

• 2 weeks later...
  • 5 months later...