Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kropka77 napisał(a):
Aneta- też tak myślę.
Dodaj do tego jeszcze Yorka..
Do Magdy pasują duże, miśki, a nie maskoteczki.
Baba jest z charakterem i z jajami, i jakoś nie widze jej na spacerze z "mopikiem" :)

Eeeeee... tam.....
Czasem warto jest "wyjść na miasto z malutką mopiczką na rękach" :evil_lol:. Kochana Ty wiesz ilu obcych trutni chce założyć gniazdo ja widzą taką słodką mopiczkę w mych dłoniach:eviltong: ;)? :))) A tak, na bulla to lypa :lol: Tylko "rispekt" i tyle ;)

kropka77 napisał(a):

SKOŃCZYŁAM REMONT!
po miesiącu..a miał trwać góra 3 dni..
Ale odkryłam zawodowy, anty-brudowy patent na ściany na które nie pasują płytki, panele i inne niezmywalne powierzchnie.
Idę sprzątać.

Brawo!!!! Gratuluję

Posted

ruda megi napisał(a):
Widziałyście kiedyś bullmastiffa w szafie ?
Bardzo żałuję, że nie wzięłam komórki i nie zrobiłam zdjęcia. Wyszłam z domu, zamknęłam drzwi i jak wróciłam nie mogłam znaleźć Sabci ( tj Ivety)....Dzieci porozjeżdżały się po babciach i psu się nudzi. Ale żeby chować się przed panią w szafie ?
Wchodzę do domu - oczywiście Mucha i Misiek przywitały mnie z jazgotem a Sabcia nic. Wołam szukam po domu... nic, co do licha ktoś się włamał i ukradł psa ? szukałam we wszystkich pokojach i nic. Dopiero siadłam na chwilę i słyszę chrapanie, wchodze do sypialni w łóżku nikogo nie ma ( psy mają zakaz) ale ktoś chrapie. Podchodzę do szafy , otwieram drzwi a tam klucha otwera jedno oko i jej wzrok mówi tylko jedno,,no co jest , kto zapalił światło?"... Dosłownie ubaw po pachy mam z tego psa.

Wiesz, czasem jak myślę że gdybym non stop chodziła z aparatem i cykała fotki to spokojnie World Press Photo mogłabym zgarnąć :)

Mój Scotty ostatnio "testował" leżak wypoczynkowy i kilka czasopism, które uprzednio wyjął sobie z szafy :evil_lol:.
Teraz mam o jeden leżak i kilka czasopism mniej :cool3:.

Posted

O, to Scotty plażowy chłopak jest!
Musisz mu zapewnić wakacje nad morzem.
Iwan preferuje książki- taki molik książkowy, jak mamusia i tatuś.
Niestety gustuje w mojej ukochanej Chmielewskiej..

Co do czasu remontów- to na tym forum Ty jesteś mistrzynią!

Posted

Matrix też jest fajny i zawsze w nieodłącznej parze z misiem. Jak byłam u Magdy to przyznam już mi się wszystkie psy myliły i popieprzyło mi się kto jest kto...Wszystkie przyszły nas przywitać i sprawdzić co my za jedni. Najlepiej jak mojego męża testował Mufasa- to jest dopiero kawał psa.
Matrix oczywiście wpadł moim dzieciom w oczy bo oczywiście pilnował misia:cool3:, Szejk wyleciał do bramy i biedaczek nie wyhamował:shake:- pomylił mi się z Pakiem. Dopiero chwilę później poznaliśmy Paka, który stwierdził, że goście właśnie do niego przyszli i każdemu z nas chciał chwilę posiedzieć na kolankach co przeraziło nieco Izę. Suczki przyleciały wszystkie razem także ich to już w ogóle nie mogłam rozróżnić ani się doliczyć.
Najśmieszniejsze było jak przez pokój przemykała się mastiffka :lol:.
Powiem szczerze podziwiam Magdę jak udało jej się zapanować nad tym wszystkim,gdy jeszcze moje wszędobylskie dzieciaki zaczęły szaleć z grzywkami i szczeniolami.
Wszystkie jej psy są piękne ale Scoty ma wyjątkowo cudne umaszczenie.

Posted

Obserwuję ,jak zmienia się się Saba i dochodzę do wniosku, że to zupełnie inny pies jak większość. Jest aktualnie na etapie- ,, po co ? " albo ,, dlaczego?". Z dziećmi to już przerabiałam ale z psem jeszcze nigdy. Tu nie wystarczają treserskie sztuczki, trzeba jej tłumaczyć.

Posted

ruda megi napisał(a):
Obserwuję ,jak zmienia się się Saba i dochodzę do wniosku, że to zupełnie inny pies jak większość. Jest aktualnie na etapie- ,, po co ? " albo ,, dlaczego?". Z dziećmi to już przerabiałam ale z psem jeszcze nigdy. Tu nie wystarczają treserskie sztuczki, trzeba jej tłumaczyć.

bo bullmastiff to pies niezwykły :-)
z bullkiem trzeba się dogadać ;-)

Posted

[quote name='ruda megi']Matrix też jest fajny i zawsze w nieodłącznej parze z misiem. Jak byłam u Magdy to przyznam już mi się wszystkie psy myliły i popieprzyło mi się kto jest kto...Wszystkie przyszły nas przywitać i sprawdzić co my za jedni. Najlepiej jak mojego męża testował Mufasa- to jest dopiero kawał psa.
Matrix oczywiście wpadł moim dzieciom w oczy bo oczywiście pilnował misia:cool3:, Szejk wyleciał do bramy i biedaczek nie wyhamował:shake:- pomylił mi się z Pakiem. Dopiero chwilę później poznaliśmy Paka, który stwierdził, że goście właśnie do niego przyszli i każdemu z nas chciał chwilę posiedzieć na kolankach co przeraziło nieco Izę. Suczki przyleciały wszystkie razem także ich to już w ogóle nie mogłam rozróżnić ani się doliczyć.
Najśmieszniejsze było jak przez pokój przemykała się mastiffka :lol:.
Powiem szczerze podziwiam Magdę jak udało jej się zapanować nad tym wszystkim,gdy jeszcze moje wszędobylskie dzieciaki zaczęły szaleć z grzywkami i szczeniolami.
Wszystkie jej psy są piękne ale Scoty ma wyjątkowo cudne umaszczenie.[/QUOTE]

Nie ukrywam, że także byłam w szoku, bo "wypuściło" mi się za dużo psów naraz i desperacko "walczyłam" o niezdeptanie Muffassy w tłumie :chaos:.
Ale ta "banda złoczyńców" ostatecznie i tak przeszła po nim a i mnie także się coś dla zasady dostało :evil_lol: :niewiem:
Obecnie Matrix jest na etapie "starczego zdziecinnienia" i teraz mam z nim dopiero ubaw. Misie się już nie umywają do jego pieśni, "okrzyków" radości i zniecierpliwienia. A jaką ma chłopak przy tym frajdę jak mnie "rozstawia po kątach" :cool3:.
Co do yorków - prym wśród gawiedzi obecnie wiedzie dziewczynka o imieniu Chomiczek : 1,3 kg po całym dniu jedzenia :painting:
Muffassa..... Tak..... Bawidamek a więc zbój nad zbóje, co każdy w nim kocha :eviltong:. Mówiłam, że będzie testował Twoją gorszą połówkę patrząc mu z kilku cm w oczy, ociekając "wodą z nosa" i bezczelnie szczekając mu prosto w twarz :loveu:

Posted

Scocio to mój faworyt, nie dość , że mądry to piękny dosłownie złoty pies :loveu:
W swoim życiu nie widziałam zbyt wielu bullmastiffów na żywo ale ten jest niesamowity!
Scocio to jeszcze młody chłopaczek. Na razie ma 66 cm i 70 cm głowy. Do końca roku z pewnością dociągnie do 68 cm.

[quote name='What May NN']a widziałaś Matrixa?? On dopiero jest niesamowity!! Scoty mu do pięt nie dorasta ;-) jeszcze..

Matrix zawsze był dla mnie piękny i wyjątkowy jak mój każdy mniej lub bardziej "udany" pies. Był, jest i zawsze będzie mimo, że bardzo brzydko się starzeje i wygląda nieatrakcyjnie w swojej starości. Cóż, starość nie zawsze jest piękna i pokazowa. Dla mnie ważniejsze jest, że nadal jest pełen wigoru i wciąż tylko mu baby i psoty w głowie ;)
W podobnym wieku co Scotty obecnie Matrix wyglądał inaczej, gdyż zupełnie inaczej przebiegał jego rozwój. Mimo, że chłopcy prezentują zupełnie różne linie genetyczne obydwaj są bardzo urokliwi.
Kiedy widziałaś Matrixa był o 3 lata młodszy i piękniejszy ;). Dziś chłopaczek ma 9 lat i takiego widziała Małgosia. Scotty dopiero ma swoje preludium tego, jak będzie ostatecznie wyglądał.

Posted

[quote name='mariola12144']Właśnie udało mi się zjeść ÓSMEGO pączka !!!
Jednego jestem pewna . Nie mogę już na nie patrzeć !
Jak to dobrze , że następny tłusty czwartek dopiero za rok .[/QUOTE]

Taaaaakkkk......
Ja wpadłam na genialny pomysł : zamiast śniadanka były pączusie. "Zmieściłam" 5. Po kilku godzinach okazało się, że ostatecznie był to gów...ny pomysł ;)

Posted

Banda złoczyńców? Oj Magda nie bądź taka ostra, Twoje psy są bardzo grzeczne i gościnne.

A mi Sabcia zrobiła niespodziankę przedwczoraj. Szalała na podwórku z Gumisiem, jak zawołałam ich do domu to się zdziwiłam, że ktoś podmienił ją na pręgowanego bullmastiffa:razz:

Posted

Tak, bardzo sprytne to moje psisko. Potem znienacka wyskakuje zza krzaków i straszy.
Bardzo mnie zastanawia jak taki powolny leń potrafi być naraz w kilku miejscach i bezszelestnie pojawiać się za plecami? Bo to jest dziwne jak tupie to się nieraz chałupa trzęsie ale bywa, że ledwo ją zawołam wiedząc , że jest na górze a tu nagle koło nogi ona wyrasta niepostrzeżenie, nawet nie wiem kiedy się zjawiła na dole.:razz: