Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tym razem mój wyjazd był zaledwie parodniowy i z oczywistych względów nie "zajrzałam" wszędzie tam, gdzie zajrzeć chciałam lub powinnam.
Na szczęście nie jest to mój ostatni "wypad" do tego pięknego kraju i obiecuję, że następnym razem troszkę dłużej tam pobędę zahaczając to tu to tam :cool3: :loveu:.

Posted

Z największą przyjemnością podzielę się z Wami chociaż namiastką tego, co ja miałam możliwość zobaczyć w realu.
Wierzcie mi, że zdjęcia nawet w jednej setnej nie oddają klimatu i urody tego, co przedstawiają poniższe zdjęcia.
To był - poza chęcią spotkania się z przyjaciółmi - jeden z powodów, dla których po psiaki chciałam polecieć osobiście :loveu:

Posted

Najpierw okolice ...

W rzędzie bajecznych kamieniczek - piękna knajpka, jakich w tej części Szkocji jest tak dużo jak u nas Kościołów :) :

Morze Północne :

I piękny dom tuż przy plaży - ulica Plażowa :

To jest sklep zoologiczny :

A tu kwiaciarnia, połączona oczywiście z Fast Foodem :

Posted

A tu, za tym kilmarnockim zamkiem, jest Park przeznaczony m. in. na spacery z psami!!!
Mało tego - w tym Parku, poza możliwością zwiedzenia zamczyska (tutaj wejście jest już bez psów) są atrakcje dla dzieci i dorosłych :
plac zabaw oraz mini ogród zoologiczny. Jego ciekawostką są także "nasze typowe" zwierzęta gospodarskie : kura czy królik :lol:.
Ów Park usytuowany jest w miasteczku Kilmarnock na kilkudziesięciu hektarach lasu i w całości jest dostępny dla ludzi i zwierząt. Spacerowalismy tam "całe wieki" i wierzcie mi, że biegające luzem psy nawet w najmniejszym stopniu nie stwarzały zagrożenia a ja nie zobaczyłam tam ani jednej kupy bez względu na to do kogo należała ;)...) czy papierka. Ehhhh. pomarzyć, żeby tak u nas kiedyś, choćby za 100 lat...
Mówię Wam - BAJKA!!!
Zobaczcie sami ...

Posted

I kwintesencja rzeczy samej :loveu:

Z wielką radością i z nieukrywaną dumą mam zaszczyt i przyjemność jeszcze raz Wam przedstawić nowe psy mojej hodowli Nestor Notabilis - pierwsze bullmastiffy w historii naszego kraju importowane do Polski z jednej z najstarszych hodowli w Wielkiej Brytanii

:terazpol:

Oto one :

Ferdhu DARK SECRET oraz Ferdhu TYPHOON

Na marginesie dodam, że jeśli ktoś rok temu powiedziałby mi ile trwa oficjalny, zgodny z prawem import psów z Anglii do Polski to nie uwierzyłabym :crazyeye:....
To jakaś międzynarodowa masakra jest ....

Posted

Ferdhu DARK SECRET to pręgowana dziewczynka o domowym imieniu LISA.
Ferdhu TYPHOON to czerwony chłopiec o domowym imieniu SCOTTY.

Są to kolejne psiaki w mojej hodowli z 4 pokoleniami przodków wolnych od dysplazji stawów biodrowych.

Ich matką jest Ferdhu MISS CHIEF MAKER

a ojcem jest rodzony brat topowego nie tylko w Europie psa Ferdhu ROSTAR :
Ferdhu JUST JAMES

Posted

Ferdhu ROSTAR

babką niepowtarzalna Ferdhu MISS BE HAVED

a reszta rodowodu usiana jest tak wybitnymi psami jak :

Ferdhu MAJOR Valour at Dakora

Bunsoro RED SAILS

Bunsoro BYMESEN

Bunsoro RED MOLLY

i cała reszta angielskiej elity z linii Ferdhu oraz Bunsoro, której dzisiaj nie mam siły już wymieniać

Posted

Piękna fotorelacja..
Szkocja cudna.. Psiaki wspaniałe! Jednym słowem podróż udana - życzymy więcej tak pomyślnych wypadów :razz:

Co do wspólnych wakacji - ja jestem jak najbardziej za! Poison z przyjemnością spędzi kilka dni w towarzystwie psich koleżanek :p Z kolegami byłoby gorzej :diabloti:

Posted

Podczas tego pobytu z wielką przyjemnością gościłam także w innej bardzo znanej i zaprzyjaźnionej hodowli MEITZA, w której mieszkają brat i siostra moich słodziaków :

Jest to hodowla pokoleniowa założona w roku 1976, która od lat odnosi wielkie sukcesy także w rasie corgi.

I na koniec Scotty i Lisa sprzed paru dni :

Posted

Magda !! Piękne psy ! I fajna fotorelacja .Myślę , że sprowadzenie tych psów do Polski to ogromne osiągnięcie . Koleżanka / z innej rasy/ mówiła mi kiedyś że normalnie anglicy nie chcą z nami w sprawach hodowli ani "gadać" ani współpracować.

Posted

[quote name='NESTOR.NOTABILIS']

I kwintesencja rzeczy samej :loveu:

Z wielką radością i z nieukrywaną dumą mam zaszczyt i przyjemność jeszcze raz Wam przedstawić nowe psy mojej hodowli Nestor Notabilis - pierwsze bullmastiffy w historii naszego kraju importowane do Polski z jednej z najstarszych hodowli w Wielkiej Brytanii

:terazpol:

Oto one :

Ferdhu DARK SECRET oraz Ferdhu TYPHOON

Na marginesie dodam, że jeśli ktoś rok temu powiedziałby mi ile trwa oficjalny, zgodny z prawem import psów z Anglii do Polski to nie uwierzyłabym :crazyeye:....
To jakaś międzynarodowa masakra jest ....

Piękne !! dosłownie aż się chce je poprzytulać!!

Posted

faktycznie bardzo piekne psiaki, az sie nie spodziewałem...,
Psy z Anglii sa fajne, bo maja odpowiednie proporcje, tu np. w Polsce jest jakas debilna obsesja pod tytulem " jaka glowa, jaka kosc", "alez glowa,ale kosc", lub: "co za glowa,co za kosc", czyli wyscig ktory bullmastiff ma wieksza glowe i grupsza kosc, efektem sa dzisiejsze bm wygladajace wrecz groteskowo, sa przesadzone.
Te Angole sa bardzo fajne, bede im kibicowal.

Posted

Bardzo dziękuję. Chyba nie muszę się rozpisywać o swoim szczęściu :loveu:.
Strasznie jednak żałuję, że "maluchy" mogły wjechać do Polski dopiero w tym wieku - straciłam przez to pierwsze miesiące z ich życia.

To jeszcze dwa zdjęcia wiekowego już tatusia :

I szalejąca w ogrodach zamczyska mama i starszy brat :