Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kropka77 napisał(a):

Wiadomośc z ostatniej chwili- Iwan całkiem sam wsiadł do auta!
Uwielbia jeździć, ale do tej pory wyglądało to tak:
- otwarte drzwi samochodu ( obojętne czyjego)- łeb w aucie
- za łbem idą przednie łapy- pół psa już w środku
- i tak sobie możemy stać godzinami...
- ogląga sie tylko co jakiś czas i patrzy z wyrzutem-
"no podsadź mnie głupia dziewojo"

wypisz wymaluj moja Kirunia - a potrafi sama wsiadać i wysiadać tylko że po co się przemęczać???:mad:

Posted

Kochani chciałam Wam powiedzieć, że ktoś tu się czuje zaniedbywany fotograficznie :roll:.
Dostałam reprymendę i ostatnią szansę na poprawę :cool3:

Owej damie ;) obiecałam poprawę i szybko naprawiam swój błąd :evil_lol:
Tak więc Glorcia dziś :

Gdy patrzę na nią to nie mogę uwierzyć, że moje Słońce zaczęła już 8. rok życia. Zleciało nie wiadomo kiedy .... Dopiero co poród przyjmowałam a tu już 8. rok leci ....

Posted

no no Glorcia śliczna jak zawsze :multi:

moja Kircia zapewne będzie na nas dziś obrażona bo zostaje sama w domku , my idziemy na wesele - i znowu trzeba będzie się w łaski wkupywać :eviltong:

Posted

NESTOR.NOTABILIS napisał(a):
Blue poleżycie przed nią w poddańczej pozycji z "łapami" do góry to się dziewczyna dowartościuje i mig jej przejdzie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Udanej zabawy !

NN - dziękujemy , bawiliśmy się super :multi:
a z Kirunia nie było tak źle - wszystkie buty , kapcie były u niej na posłaniu a jak nas zobaczyła to ogon mało z pupci nie wylecial :evil_lol:

Posted

Nestor, powiedz Ty mi Moja Droga, ile Twoi chłopcy mają (+-)
w obwodzie szyjki?

"Kończy mi się" kolejna obroża, i nie bardzo wiem, co robić dalej.
Rozmiarów mi juz brakuje!

Posted

Witajcie wszyscy bullomaniacy, póki co nie mam jeszcze swojego maleństwa ale mam nadzieję, że jest już w drodze...;)
Na razie podziwiam zdjęcia, zgłębiam wiedzę na ten temat etc. Gloria nie wygląda na osiem lat albo tak świetnie się trzyma, ale może z bullmastifem jest jak z winem:razz: ?

Posted

Witaj Ruda Megi !
Dziękuję za miłe słowa na temat Glorci, jednak muszę sprostować jej wiek. Otóż dokładnie 30 maja tego roku Glora skończyła 7 lat i dopiero weszła w 8. rok życia :loveu:. Niemniej jednak zgadzam się z Tobą - ilekroć na nią patrzę mam wrażenie, że czas się dla niej zatrzymał. Jej kondycja i wygląd w tym wieku są powalające. Jej matka Dżineta także świetnie "się trzyma" ale widać po niej starość po siwiejącym pysku.
Twoją pomyłkę traktuję jak dobrą wróżbę i wierzę, że Glorcia pożyje znacznie dłużej aniżeli do 8 roku życia :multi:.
Bo - niestety - prawdą jest, że najwięcej bullmastiffów odchodzi od nas w 7 roku życia. Ten bullmastiffowy wiek nazywam "magicznym siódmym rokiem", gdyż w tym wieku psia starość może znienacka najbardziej uderzyć w naszego pupila i zabrać nam go najbardziej niespodziewanie.
Ja dziękuję Bogu za każdy siódmy rok życia z moimi psami. Zwłaszcza, gdy jest to kolejny rok w zdrowiu i pogodzie :p.

Posted

ruda megi napisał(a):
Witajcie wszyscy bullomaniacy, póki co nie mam jeszcze swojego maleństwa ale mam nadzieję, że jest już w drodze...;)

Życzę Ci aby Twoje marzenie się spełniło, gdyż marzenia są po to aby je spełniać i wierz mi, gdy bardzo czegoś chcemy - one się spełniają!

Posted

Bluebell napisał(a):
NN - dziękujemy , bawiliśmy się super :multi:
a z Kirunia nie było tak źle - wszystkie buty , kapcie były u niej na posłaniu a jak nas zobaczyła to ogon mało z pupci nie wylecial :evil_lol:

Bullmastiffowy standard.
To także jest w nich fantastyczne, że jedynie znoszą i tęsknią śpiąc na naszych rzeczach.
Mój Ś.P. rottweiler także znosił, tyle że zjadał lub rozkawałkowywał w drobny mak :cool3:, nawet te najnowsze, dopiero kupione reczy :mad:

Posted

kropka77 napisał(a):
Nestor, powiedz Ty mi Moja Droga, ile Twoi chłopcy mają (+-)
w obwodzie szyjki?

"Kończy mi się" kolejna obroża, i nie bardzo wiem, co robić dalej.
Rozmiarów mi juz brakuje!

O mamo... Kobieto, dlaczego Ty zadajesz zawsze takie trudne pytania :evil_lol:?
Nie mam zielonego pojęcia :oops:.
Ale wydaje mi się, że jak Gamoniowi kończy się następna obroża to trzeba kupić jeszcze bardziej następną :eviltong: :lol:. Może tym razem z dużym zapasem :razz:. Dziecko ma w końcu dopiero 11 miesięcy :roll:.

Posted

Właśnie po to istnieje,żeby zadawać trudne pytania.
A Ty niestety masz przechlapane, bo musisz na nie odpowiadać!

Kurna, wiem,że muszę kupić nowa obrożę.
Tylko,że.. no właśnie..
Nie wiem,czy mam już robić na zamówienie "dorosłą, piękniusią " obróżkę, czy nadal jechać na taniźnie ( bo za miesiąc i tak do schroniskowego wora pójdzie..)

Iwan ma w tej chwili 62 cm, obroża ma jeszcze 2 dziurki ( ok 4cm).
Prosze mi tu wyraźnie napisać, jak ten mastodont mi jeszcze urośnie!

Posted

[quote name='kropka77']Właśnie po to istnieje,żeby zadawać trudne pytania.
A Ty niestety masz przechlapane, bo musisz na nie odpowiadać!

Kurna, wiem,że muszę kupić nowa obrożę.
Tylko,że.. no właśnie..
Nie wiem,czy mam już robić na zamówienie "dorosłą, piękniusią " obróżkę, czy nadal jechać na taniźnie ( bo za miesiąc i tak do schroniskowego wora pójdzie..)

Iwan ma w tej chwili 62 cm, obroża ma jeszcze 2 dziurki ( ok 4cm).
Prosze mi tu wyraźnie napisać, jak ten mastodont mi jeszcze urośnie!
Ja Ci dam mastodonta, cholero Ty jedna :evil_lol:. Bo zaraz mamą postraszę :lol: :eviltong: ;). Ot zaraza jaka, mastodonta wymyśliła :roflt:

No nie wiem. Może kup narazie na 75 cm :hmmmm:, a potem się zobaczy :niewiem:.
W razie jakby z niej nie wyrósł to będziesz miała obrożę do "ciuchania" nad wodą czy agillity jeśli nadal się wybieracie. Ciężko mi powiedzieć ile Gamciowi urośnie "karczuś".
Mężniał będzie do 3. roku życia, gdyż tak rozwijają się moje bullmastiffy. Może więc narazie tą 75. mu kup. I pamiętaj aby obroża była na +/- 5-10 cm szeroka. A jeśli będzie skórzana to koniecznie podfilcowana.

Posted

Witam i pozdrawiam wszystkich.
Od jakiegoś czasu przeglądam to forum i podziwiam piękne bulmastify.Kirunię,Iwana(Mastodonta) i oczywiście nestorową ferajnę.Cały czas chciałem coś napisać ale nie mam jeszcze bulka i tak jakoś nie bardzo wiedziałem czy mogę...Oczywiście mój piesek będzie z Nestora a jego tatusiem będzie mój ulubieniec Pako.
Bardzo mi się podoba to forum a wasze przygody z bulkami i świetne zdjęcia nieraz poprawiły mi humor.
Pozdrowienia z Głogowa!

Posted

kropka77 napisał(a):
WITAJ RUDA!
Zdradź nam proszę, kto będzie szczęśliwymi rodzicami Twojego przyszłego maluszka?

Nieśmiało się "wetnę", gdyż śmiem przypuszczać, że Puma i Pako :roll: ?
Ale być może źle kojarzę, więc z góry przepraszam jakby to nie ode mnie ten maluszek :p...

Posted

Witam nowych forumowiczów:)
a oto Poison i jego nowe miejsce zabaw..

Wspominałam już wcześniej, że Poison pokochał plażę i bawił się cudnie w piasku.. ten cfaniak wymyślił sobie, że równie dobrze można bawić się w piaskownicy:) wziął swojego kijka i zachowywał się jak na plaży:loveu: Muszę tylko powiedzieć rodzicom, że przydałoby się powiększyć piaskownicę, bo jak widać Poison ewidentnie z niej wystaje:eviltong:

Posted

No nareszcie witamy Poisonka i jego pańcię!
Jak wakacje?

Nie tylko Poisonek kocha piach- spójrzcie kilka stron dalej- mój Gamoń na dzień dzisiejszy ma totalnego fioła na tym punkcie.
Dodam,że remontuja sporo dróg i chodników w Skierniewicach, co chwilę mamy górkę do zabawy.
No i spacer, który normalnie zajmuje nam godzinę dziś trwał trzy..

Kopiemy też na leżąco (mniej męcząca pozycja..)

Nestor -alez my mamy właśnie 75.
Tylko,że tak naprawdę jest to 70, bo reszta to klamra.
I to jest właśnie ta obroża, w której mamy tylko 2 dziurki..
Pozdrowienia dla mamusi!

Posted

Welker- nie bądz taki nieśmiały ( nieśmiała?)
To,że jesteśmy tu tylko z Nestora, wcale nie znaczy,że nikt inny nie może z nami rozmawiać! Wprost przeciwnie!
Myslę, że dziewczyny sie ze mną zgodzą w 100%, że każda nowa osoba w tym wątku jest bardzo mile widziana!
Cieszę się, że nasze historyjki poprawiają komuś humorek.
Gwarantuje Ci,że i Ty będziesz mieć spore pole do popisu w tej gdy już maluszek będzie u Ciebie.
Przed przyjazdem Iwana do mnie dużo czytałam, byłam w stałym kontakcie z Nestorem, ale dopiero przybycie Gamonia pokazało mi w pełni, na co te psy stać..
Nie da sie z nimi nudzić..