Bluebell Posted April 14, 2013 Posted April 14, 2013 Kropka , What May - gdzie sie podziewacie?? jak tam wasze psiaki??moze jakies zdjecie? dla zachety dzisiejsze zdjecie Kiry jak pilnuje swoich kocykow ;) pozdrowienia dla wszystkich :lol: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/543/dsc8045u.jpg/"][IMG]http://img543.imageshack.us/img543/9253/dsc8045u.jpg[/IMG][/URL] Quote
phase Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Bluebell napisał(a):nie da sie ukryc ale Poisonek to piekny pies!!! Oj tak !! Quote
What May NN Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 Dziękujemy :-) Poison jest pełen sił, energii! Jest też na takim etapie swojego życia, że zna swoją wartość - wie, że budzi podziw i to wykorzystuje smarkacz ;-) ciut więcej fot: Uploaded with ImageShack.us Quote
Bluebell Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) What May NN napisał(a):słodziak :loveu: identiko są, co? :-) taaa, tylko braciszek to ladniejsza wersja :eviltong: Edited May 8, 2013 by Bluebell Quote
Agaxa Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Witam mam na imię Agnieszka i cieszę się, że trafiłam na to forum ))) " wielkopies" od zawsze był moim marzeniem, teraz powoli zbliża się czas realizacji marzeń )). Dzisiaj rano miałam niewątpliwa przyjemnośc rozmawiania z hodowczynią Nestor Notabilis i jestem pod wrażeniem kompetencji, ciepła i pokładów cierpliwości, zajęłam jej 1 godz. ( słownie jedną godzinę !!! i miała cierpliwośc, żeby mi tłumaczyć i wyjaśniać niekiedy dwa razy to samo ))), przeglądam tutaj fotki, które są i coraz bardziej utwierdzam się w wyborze rasy i słusznym wyborze hodowli )) pozdrowienia dla wszystkich maniaków bullmastiffów, mam nadzieję, że niedługo będę jedna z was ( no może nie tak całkiem niedł ugo ) Quote
phase Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Dla hodowcy na pewno to jest wspaniałe uczucie wyczytać takie miłe słowa. :) Mam nadzieję, że jak już spełnisz swoje marzenie to pochwalisz się swoim malcem. ;) pzdr. Quote
Agaxa Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 Pewnie nie tak szybko, bo szczeniaczki maja być grudzień/styczeń, no i jeszcze muszę przejść pozytywnie weryfikacje na przyszłego właściciela mam nadzieję, że pozytywnie Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Pomijając fakt, że z początkiem maja dołączyłam do grona zarąbiście zajefajnych czterdziestek :lol: to na domiar złego omal "nie przyjęłam na siebie" garnka z wrzątkiem. Jakimś cudem udało mi się "odtańczyć taniec z zawartością gara" i "na szczęście" ucierpiały tylko dłonie. Toteż trochę mnie nie było a jak bywałam to tak "na pół gwizdka" ;) Dlatego pozwólcie, że najpierw nadrobię zaległośći w aktualizacjach :roll: Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 (edited) [FONT=Comic Sans MS]Krajowa Wystawa Psów Rasowych - LUBLIN 21 kwiecień 2013 Sędzia - p. Anna Sekrecka / POLSKA * * * EYE OF TORNADO Nestor Notabilis - lok I, Najlepsze Baby w Rasie A STORM IS COMING Nestor Notabilis - lok I Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis - lok I Ferdhu TYPHOON - lok I, Najlepszy Pies w Rasie, Zwycięzca Rasy ELUSIVE AS WIND Nestor Notabilis - lok I YOU AND ME FOREVER Nestor Notabilis - lok I Ferdhu DARK SECRET - lok I, Najlepsza Suka w Rasie TYPHOON oraz DARK SECRET ukończyły tym samym kolejne championaty - CHAMPION POLSKI * * * Kilka zdjęć z wystawy : EYE OF TORNADO Nestor Notabilis * A STORM IS COMING Nestor Notabilis * Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis * Ferdhu TYPHOON * I równie rozbrykane dziewczyny : YOU AND ME FOREVER BULKENITE AT Nestor Notabilis * Ferdhu DARK SECRET [/FONT] Edited May 12, 2013 by NESTOR.NOTABILIS Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 (edited) [FONT=comic sans ms] [FONT=Comic Sans MS]BASTET Nestor Notabilis "Bastet" - 20 miesięcy :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]Ferdhu TYPHOON "Scotty" - 3,5 roku :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]Ferdhu DARK SECRET "Lisa" - 3,5 roku :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]PRET-A-PORTER Nestor Notabilis "Szejk" - 6 lat :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis "Szaman" - 17 miesięcy :[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] * A STORM IS COMING Nestor Notabilis "Sztorm" & BLACK ANGEL Nestor Notabilis "Angel" - 20 miesięcy :[/FONT] i na koniec 9-o letnia KYLIE MINOQUE Nestor Notabilis [/FONT] Edited May 12, 2013 by NESTOR.NOTABILIS Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Kilka w miarę aktualnych zdjęć maluchów z ostatnich skojarzeń : 16-o miesięczna CHEYENNE Nestor Notabilis - wł. hodowla Althaea Rosea, Polska /Korona DEMON x Korona PUMA/ * 5-o miesięczny FURYO BULKENITE AT Nestor Notabilis - wł. Nestor Notabilis & Bulkenite, Wielka Brytania /niuniek na stałe mieszka w Wlk Brytanii/ /Ferdhu TYPHOON x YOU AND ME FOREVER BULKENITE AT Nestor Notabilis/ * 4-o miesięczny GYPSY KING II Nestor Notabilis - wł. Polska /YANKEE BOY FERDHU AT Nestor Notabilis x Ferdhu DARK SECRET/ * I jego pręgowany brat GRYPS II Nestor Notabilis - wł. Polska /YANKEE BOY FERDHU AT Nestor Notabilis x Ferdhu DARK SECRET/ * 5-o miesięczny EYE OF TORNADO Nestor Notabilis - wł. Nestor Notabilis /Ferdhu TYPHOON x Yourhoria SWEET AS HONEY by Ferdhu/ * [CENTER]I na koniec troszkę nieaktualne zdjęcie, bo 3 miesięczna tutaj ale .... GRETA GARBO II Nestor Notabilis - wł. Polska /YANKEE BOY FERDHU AT Nestor Notabilis x Ferdhu DARK SECRET/ * [CENTER]4-o miesięczna GINA LOLLOBRIGIDA II Nestor Notabilis - wł. Szwecja /YANKEE BOY FERDHU AT Nestor Notabilis x Ferdhu DARK SECRET/ Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis "Szaman" [/FONT][FONT=Comic Sans MS] ojciec planowanych w mojej hodowli maluszków /na zdjęciu w wieku 17 miesięcy/ :[/FONT] * * * [FONT=Comic Sans MS]Warto nadmienić, iż z uwagi na fakt, że Szaman nie jest dostępny do kryć poza moją hodowlą szczenięta po nim będą pierwszymi i jedynymi szczeniętami nie tylko w Europie ale i na Świecie.[/FONT][FONT=Comic Sans MS] Rodowód Szamana jest dostępny na stronie mojej hodowli : http://www.nestornotabilis.com * * * I jeszcze kilka zdjęć niektórych przodków Szamana :[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]CH Ruff's Mystick'l YANKEE DOODLE DANDY :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Allstar's MUGSY MALONE :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Allstar's TERRY THOMAS[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Hanover's SIMON of Mill Creek :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Ruff's SWEET RED MARSA :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Allstar's MAE WEST :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]CH Mister Fipps N-N :[/FONT] * [FONT=Comic Sans MS]Allstar's PAUL JOEY :[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]W najbliższym czasie planuję bardzo interesujące mioty, których ojcem zostanie Szaman [/FONT] Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Miło mi zaprezentować i tym samym poinformować, że ostatecznie w mojej hodowli w roku 2013 dokonają się następujące 2 skojarzenia, których ojcem zostanie Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis "SZAMAN". * * * [FONT=Comic Sans MS]SKOJARZENIE NR I CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]& MULTI-MULTI GRAND-MULTI DOUBLE-INTER CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]TANGO IN THE NIGHT Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]* * * [/FONT][FONT=Comic Sans MS]SKOJARZENIE NR II CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]& CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]YOU ARE MY LOVE Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]* * * oraz bardzo wstępnie biorę ewentualnie pod uwagę także trzecie na ten rok skojarzenie /jednak wyłącznie jedno z dwóch zaprezentowanych poniżej skojarzeń z "pręguskami"/ [/FONT][FONT=Comic Sans MS]SKOJARZENIE NR III CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]& MULTI-MULTI GRAND-MULTI DOUBLE CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ferdhu DARK SECRET [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]lub zamiennie [/FONT][FONT=Comic Sans MS]SKOJARZENIE NR III CH [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]& CH[/FONT][FONT=Comic Sans MS] YOU AND ME FOREVER BULKENITE AT Nestor Notabilis [/FONT][FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]* * * Jednocześnie chcę poinformować, że wprawdzie na wiosnę 2014 zaplanowane są maksimum 1-2 skojarzenia z Szamanem, to jednak wiosenne mioty na tą chwilę prawdopodobnie są już w całości zarezerwowane. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Dlatego też tegoroczne skojarzenia z Szamanem będą pierwszymi, jedynymi a zarazem ostatnimi miotami po nim. * * * [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Osoby zainteresowane szczeniaczkiem z któregoś z zaprezentowanych powyżej skojarzeń serdecznie zapraszam : [/FONT][FONT=Comic Sans MS]NESTOR NOTABILIS - LUBLIN tel. komorkowy 691 754 866[/FONT][FONT=Comic Sans MS] lub tel. domowy [/FONT][FONT=Comic Sans MS]81/534 57 61 E-mail : [/FONT][FONT=Comic Sans MS]nestor.notabilis@wp.pl[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]http://www.nestornotabilis.com[/FONT] * * * [FONT=comic sans ms]Krycia planowane są na sierpień - wrzesień 2013 SĄ JESZCZE WOLNE MIEJSCA [/FONT] Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Bluebell , WhatMay Zdjęcia psiaków równie piękne jak i same psiaki. Mam nadzieję, że będziecie bywać częściej. Było by bardzo miło Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 Agaxa napisał(a):Witam mam na imię Agnieszka i cieszę się, że trafiłam na to forum ))) " wielkopies" od zawsze był moim marzeniem, teraz powoli zbliża się czas realizacji marzeń )). Dzisiaj rano miałam niewątpliwa przyjemnośc rozmawiania z hodowczynią Nestor Notabilis i jestem pod wrażeniem kompetencji, ciepła i pokładów cierpliwości, zajęłam jej 1 godz. ( słownie jedną godzinę !!! i miała cierpliwośc, żeby mi tłumaczyć i wyjaśniać niekiedy dwa razy to samo ))), przeglądam tutaj fotki, które są i coraz bardziej utwierdzam się w wyborze rasy i słusznym wyborze hodowli )) pozdrowienia dla wszystkich maniaków bullmastiffów, mam nadzieję, że niedługo będę jedna z was ( no może nie tak całkiem niedł ugo ) Och.... Leje Pani miód na me próżne uszy :loveu: :loveu: :loveu: Zawsze jest mi bardzo miło rozmawiać, tłumaczyć rasę i objaśniać wszelkie "tajniki" tejże rasy :) A mówić /nie tylko o rasie ;)/ mogła bym bez końca. Zwłaszcza, gdy ktoś słucha i chce słuchać. Mnie również było miło. Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [quote name='phase']Dla hodowcy na pewno to jest wspaniałe uczucie wyczytać takie miłe słowa. :) pzdr. phase nie pytaj ;) - ja już jestem "sprzedana" po pierwszych słowach tejże wypowiedzi :grin: :grin: :grin: Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 [FONT=comic sans ms]5-o miesięczna EBONY FACE Nestor Notabilis "Delta" * DELTA z tatusiem * I tatuś z najmłodszą latoroślą czyli Ferdhu TYPHOON "Scotty" i maluchy z miotu "E" a na koniec dumny tatuś SCOTTy :sweetCyb: [/FONT] Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 (edited) Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - LESZNO PRESTIGE 02.06.2013 Sędzia - p. Michael Drennan / IRLANDIA * * * PSY klasa BABY EYE OF TORNADO Nestor Notabilis - lok I, wybitnie obiecujący, Najlepsze Baby w Rasie klasa POŚREDNIA BISQUIT Nestor Notabilis - lok I, CWC, resCACIB klasa OTWARTA Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis - lok I, CWC, CACIB, Najlepszy Pies w Rasie URAL vom Teufelmeister - lok II, ocena ? klasa CHAMPIONÓW A STORM IS COMING Nestor Notabilis - lok I, CWC SUKI klasa BABY GITANA Amber Dream - lok I, wybitnie obiecująca ELUSIVE AS WIND Nestor Notabilis - lok II, wybitnie obiecująca klasa SZCZENIĄT ARTEMIDA Althaea Rosea - lok I, wybitnie obiecująca, Najlepsze Szczenię w Rasie klasa POŚREDNIA CHEYENNE Nestor Notabilis - lok II, ocena doskonała MAYA Amber Dream - lok I, CWC, CACIB, Najlepsza Suka w Rasie, Zwycięzca Rasy klasa OTWARTA Ferdhu DARK SECRET - lok I, CWC, resCACIB MEMORY Dolce Perro - lok II, ocena ? klasa CHAMPIONÓW Youphoria SWEET AS HONEY by Ferdhu - lok I, CWC Youphotia SWEET AS HONEY by Ferdhu ukończyła tym samym swój kolejny championat - CHAMPION POLSKI * * * I kilka zdjęć z wystawy EYE OF TORNADO Nestor Notabilis * BISQUIT Nestor Notabilis od lewej BISQUIT i SHAMAN * Ruff's DANCE OF THE SHAMAN to Nestor Notabilis * URAL vom Teufelmeister /na zdjęciu po prawej/ [FONT=comic sans ms]URAL a na drugim planie MEMORY Dolce Perro [/FONT] * A STORM IS COMING Nestor Notabilis * moje "siedem nieszczęść" czyli osiołek co się zowie ELUSIVE AS WIND Nestor Notabilis * GITANA Amber Dream * i jeszcze jeden osiołek w tym dniu ARTEMIDA Althaea Rosea nie wiem Małgosiu czy Twoja ślicznotka nie pobiła mojej Elsusive na Miss Osiołków Leszno 2013 * CHEYENNE Nestor Notabilis * MAYA Amber Dream * Ferdhu DARK SECRET * MEMORY Dolce Perro * Youphoria SWEET AS HONEY by Ferdhu Edited June 16, 2013 by NESTOR.NOTABILIS Quote
NESTOR.NOTABILIS Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 [FONT=comic sans ms]* MAJ 2013 * YOU ARE MY MAGIC - "Megi" * YOU ARE MY LOVE - "Rubi" * YOU AND ME FOREVER - "Mimi" * ELUSIVE AS WIND - "Leidi" * EYE OF TORNADO - "Furio" [/FONT] [FONT=comic sans ms] * A STORM IS COMING - "Sztorm" * TYPHOON - "Scotty" [/FONT] Quote
Recommended Posts