wilczek007 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 dowiedziałam sie że jest taki wąteczek i chciałam wkleic tu nasze biedulki; 4 letni wrażliwy, kochany Maniuś ze schronu w jastrzebiu zdroju, siedzi w nim juz rok; Quote
wilczek007 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 tu drugi parówkowaty corgowaty; Szagis ok4-5 letni bardzo spokojny przemiły psiaczek, w schronisku ok3 lat; Quote
Ra_dunia Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Wątek Mańka znalazłam, a czy Szagis też ma wątek na dogo? Quote
wilczek007 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Szagiś nie ma wątku.Jest na ogólnych. Moze ktos założy, ja nie nadążę... Quote
Igiełka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 piękne psiaki oby znalazły szczęśliwe domy Quote
wilczek007 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 jest jeszcze u nas łaciatek Mailo.4 lata, prawdopodobnie bez kastracji jeszcze. Przyjazny dla psów i ludzi.Siedzi w schronie rok. Quote
Igiełka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 jest śliczny, biedaczek już rok w schronie Quote
teresz10 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/195321-Dwie-śliczne-suczki-szukają-domu!!!!!! mama i dzieci Quote
Ra_dunia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Mama taka w typie "dawnych" corgi. Biedula... :( I szczeniory wyczytałam, że sunie same... Quote
Mani2000 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 A Corgi która zginęła tragicznie w drodze do domu to z schroniska w Rudzie Śląskiej Quote
Ra_dunia Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ona była z Leśnej Jani - tutaj wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/173892[/url] Quote
aniapsiara Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 mix welsh corgi 1. Imię - Pteryś 2. Płeć - pies 3. Wiek - 7 lat 4. Sierść - krótka 5. Kastracja - nie 6. Wielkość - mały 7. Zachowanie - Jest to energiczny psiak, który potrzebuje konsekwentnego wychowania. Trafił kilka miesięcy temu do nowego domu, ale niestety rzucał się na dzieci w domu. Możliwe iż wynikało to z nieumiejętności poradzenia sobie z psem z problemami. Na spacer, czy też w stosunku do nas nigdy nie wykazał zachowań agresywnych. 8. Zachowanie względem Zwierząt - Dogaduje się z większością psów. 9. Dla Kogo - Dla osoby, która ma doświadczenie z psami problemowymi. Nie nadaje się do domu z dziećmi. 10. Historia - Przebywał w schronisku prawie 2 lata, kilka miesięcy temu trafił do nowego domu, teraz niestety wrócił. Wiecej informacji na http://www.adopcja-leszno.za.pl/html/pteryoe.html a to wątek leszczyńskiego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/1481...pierwsze-posty! 11. Krótki Opis - Jest to pies którego przeszłości nie znamy, w dodatku spędził w schronisku dużo czasu co zapewne wpłynęło na jego zachowanie. Quote
piesek_lisek Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 witam wszystkich forumowiczów! niedawno znalazłam to forum i widzę, że może mi ono pomóc znaleźć psiego przyjaciela. uwielbiam pieski w typie welsh corgi. pieski-liski, jak je nazywam, to moim zdaniem psi ideał. bardzo chętnie zaadoptuję takiego psiaka. mieszkam w krakowie. nie jestem zmotoryzowana, więc położone daleko ode mnie schroniska niestety odpadają. gdyby ktoś z Was wiedział o piesku w typie owczarka walijskiego, który szuka domu w Krakowie lub w miarę dostępnych autobusowo bądź pociągowo okolicach, będę wdzięczna za informację. pozdrawiam serdecznie i życzę szczęśliwego Nowego Roku wszystkim pieskom-liskom i ich sympatykom!:) Quote
Bonsai Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Nowe zdjęcia Ronalda: Ronald okazał sie bardzo sympatycznym pieskiem. Lubi ludzi, pieszczoty. Siedzi biednie na budzie, strofowany przez współtowarzyszy... Coś nie ma szczęścia chłopak... Quote
Avaloth Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 piesek_lisek napisał(a):witam wszystkich forumowiczów! niedawno znalazłam to forum i widzę, że może mi ono pomóc znaleźć psiego przyjaciela. uwielbiam pieski w typie welsh corgi. pieski-liski, jak je nazywam, to moim zdaniem psi ideał. bardzo chętnie zaadoptuję takiego psiaka. mieszkam w krakowie. nie jestem zmotoryzowana, więc położone daleko ode mnie schroniska niestety odpadają. gdyby ktoś z Was wiedział o piesku w typie owczarka walijskiego, który szuka domu w Krakowie lub w miarę dostępnych autobusowo bądź pociągowo okolicach, będę wdzięczna za informację. pozdrawiam serdecznie i życzę szczęśliwego Nowego Roku wszystkim pieskom-liskom i ich sympatykom!:) Nie wiem czy jest nadal, ale dwa tygodnie temu w schronisku krakowskim był pies praktycznie wykapany corgi, trochę inne uszy miał i ciut budową się różnił, ale na prawdę bardzo podobny. I przekochany, taki radosny, energiczny psiak. Poza tym kilka innych niskopodłogowców które coś z corgich mają. Na wątku krakowskiego schroniska są bardziej poinformowane dziewczyny możesz je pytać (np. Karusiap). w czwartek albo piątek będę w schronisku, postaram się obfocić corgowate i je tu wrzucić Quote
Ra_dunia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Pteryś biedny - niestety z domami z dziećmi często są takie problemy. Bonsai - wielkie dzięki za wieści i zdjęcia. Śliczne z Ronalda psisko! I jaki jest puuuuchaaaty! Piesek_lisek - na pewno znajdziemy dla Ciebie jakąś corgopodobną biedę :) Już widzę, że Avaloth działa :) Quote
Bonsai Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Fajnie by było, gdyby udało się znaleźć dla Ronalda jakiś domek. W schronisku jest już rok i jak dotąd nikt nie zwrócił na niego uwagi. :( A sierść ma niesamowitą! Puchatą i miłą w dotyku, ciekawe czy to tak na zimę tylko czy cały czas. Quote
bila1 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ronald jest śliczny! Prawdopodobnie linieje 2 razy w roku i jest wtedy mniej puchaty Quote
Avaloth Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=1621 to jest jeden z krakowskich prawie corgów. Dzisiaj dostałam telefon że muszę wcześniej wracać i nie zdążyłam ich obcykać, ale są zdjęcia schroniskowe. EDIT Drugiego corga już nie ma w schronisku. Został tylko ten powyżej. Za to kilka psów nispododłogowych, takich między szpicami a corgami jest. EDIT 2 jak się okazało corg nr. 2 w schronisku jest, nie mam pojęcia jak go przegapiłam, ale w ostatnich dniach został dodany na stronę schroniska więc byc w nim musi.. oto on: http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=1647 Quote
Drzagodha Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 A co powiedzie na półdługowłosą corgi? Jak ją zobaczyłam to od razu corgi mi do głowy wpadł, zdjęcie nie oddaje jej całego uroku :D Quote
Ra_dunia Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 a skąd ta słodzizna? Ma wątek? Nóżki to trochę chyba za długie jak na corgi. Z pyszczka to ma coś z huskyego :) Quote
Drzagodha Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Mała przebywa u nas w schronisku w Głogowie. Jest malutka, w kłębie ma coś ok. 30cm jak na moje oko. Plus minus jakieś 5cm ewentualnie ;) Quote
Drzagodha Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Kora przeszła wczoraj pomyślnie zabieg sterylizacji :) Quote
Ra_dunia Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 A ja mam smutną wiadomość... Dixie, na którą czekał domek w Szwecji i która uciekła przed samym transportem, została przejechana przez samochód :( Dixuniu ['] tak bardzo mi przykro... Quote
Recommended Posts