Gosiapk Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 [quote name='Ra_dunia']Gdzie ona przebywa? To taka malizna widzę. Śliczne ma oczka. Mówisz o tej ślicznotce? -> Jest w schronisku w Radlinie. Prawda, że chwyta za serce? Quote
Ra_dunia Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Chwyta i to bardzo. I ogonek widać, że w ruchu, gdy tylko widzi zainteresowanie człowieka. Quote
Gosiapk Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Ra_dunia napisał(a):Chwyta i to bardzo. I ogonek widać, że w ruchu, gdy tylko widzi zainteresowanie człowieka. Tak, jest przesłodka, choć lekko wystraszona, ale nie ma się czemu dziwić, w schronisku mały piesek wśród dużysz, to stres. Quote
Gosiapk Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Dziękuję ogromnie cioci Ra_dunia za wykupienie grupy ogłoszeń na bazarku ogłoszeniowym dla Sunny :Rose: Oby dzięki nim znalazła kochający dom, a ciocia Ra_dunia będzie matką chrzestną tego sukcesu :) Quote
Ra_dunia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ogłoszenia nawet nie były potrzebne :D Dostałam informacje od Gosi, że Sunny w weekend jedzie do DS :D SUPER! Dużo szczęścia w nowym domku Sunny :) Kolejna dobra wiadomość - malutki corgi też został adoptowany :D Quote
Gosiapk Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ra_dunia napisał(a):Ogłoszenia nawet nie były potrzebne :D Dostałam informacje od Gosi, że Sunny w weekend jedzie do DS :D SUPER! Dużo szczęścia w nowym domku Sunny :) Kolejna dobra wiadomość - malutki corgi też został adoptowany :D Tak jest. Sunny ma dom w Poznaniu od weekendu. :) Barwo dla maluszka! Quote
Ra_dunia Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 W Poznaniu??? O rany :) Może jeszcze moją sąsiadką będzie ;) Zrobić Wam wizytę poadopcyjną :evil_lol: Quote
Gosiapk Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ra_dunia napisał(a):W Poznaniu??? O rany :) Może jeszcze moją sąsiadką będzie ;) Zrobić Wam wizytę poadopcyjną :evil_lol: Spadłaś jak z nieba!!! Bo właśnie nie możemy nikogo znaleźć nawet na wizyte przedadopcyjną, a tam jest amstafka, podobno bardzo przyjacielska, ale ja mam złe bardzo doświadczenia z takimi psami, więc strach mnie trochę za gardło trzyma. Bardzo by się przydała wizyta przedadopcyjna z obcym psem, który wszedłby na teren amstafki, tj. do jej domu, co dałoby ocenę wstępną jej reakcji na obce zwierzę w domu. Quote
Madzia6 Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 w Zawierciu młoda suczka corgopodobna błąkała się 2 tyg. - teraz jest w domu zastępczym, ale nie zgadza się z suczką , która też tam jest, trzeba szybko ja stamtąd zabrać, pomóżcie! Quote
Ra_dunia Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Troszkę ma za długie łapki jak na corgusia. Mam nadzieję, że uda się ją gdzieś przenieść. Niestety nie słyszałam póki co o żadnym wolnym miejscu - ale może zapytaj na wątku bezpłatnych DT? Quote
Paulina_mickey Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 W Fundacji Happy Garden niedaleko Sandomierza jest taka ślicznotka. Fanta- ma niespełna 2 miesiące, jest pieskiem na niskich nóżkach i o wieeeelkich ucholkach. Jest u nas od niedawna dlatego, jeszcze opisu pełnego na razie nie ma. Mieszka w innymi szczeniakami, psami dorosłymi oraz kotami w domu tymczasowym. Zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona. Kontakt tel. 500649910 mail happygardentbg@interia.pl Quote
Gosiapk Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Jaka śmieszna! Wygląda na pluszaka :) Quote
Belga Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Śliczny i bardzo miły młody piesek w typie welsh corgi został znaleziony w Puszczy Kampinoskiej, przywiązany do drzewa. Obecnie przebywa pod opieką Lecznicy w Laskach k. Warszawy, lecz jeśli szybko nie znajdzie nowego domu, zostanie przekazany do schroniska w Kotliskach. Kontakt do opiekuna pieska: 601205353 Quote
Gruba Berta Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 LOLA_sunia w typie corgi o bardziej oryginalnej urodzie.http://www.dogomania.pl/threads/224776-Lola-przywiązana-do-drzewa-kilka-lat-temu...nadal-jest-w-schronisku-nadal-bezdomnaprosze zajzyjcie_CUDO !!!! Quote
Avaloth Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 W krakowskim schronisku mamy 2 letniego, przekochanego Kubusia. Do corgi mi co prawda trochę brakuje, ale budowa ciut podobna, ogonka też nie ma, i już dwie osoby go określiły jako 'pies królowej Elżbiety' :cool3: Kubuś jest młodziutki (ok. 2 letnim), małym psiakiem, kochającym wszystkich ludzi, niesamowicie wesołym, ślicznym i przeuroczym. Wygląda dokładnie jak skrzyżowanie corgi z królikiem! :evil_lol: Kubuś w schronisku przebywa od ponad pół roku, czego kompletnie nie mogę zrozumieć... Pies jest naprawdę wyjątkowy, zachowuje się jak szczeniaczek, lubi długie spacery i bieganie za piłeczką, powinien zamieszkać z ludźmi, którzy lubią aktywnie spędzać czas, aby miał możliwość rozładowania swoich pokładów energii. Dobrze dogaduje się z innymi psiakami. Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 668 289 029 e-mail: natalia.paluch@o2.pl więcej na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/225161-Boks-H7-krakowskie-cuda-bez-szans-b%C5%82agaj%C4%85-o-domy!!! Quote
yolanovi Posted June 25, 2012 Posted June 25, 2012 W łódzkim schronisku jest taki piesek, już w starszym wieku, bardzo potrzebuje domku: Marley to przemiły, bardzo łagodny, super grzeczny i sympatyczny psiak. Jest łagodny wobec otoczenia, ufny i towarzyski. Marley jest w trakcie leczenia. Psiak ma ok. 8-10 lat,po przyjęciu do schroniska bał się wszystkiego... Początkowo schował(wcisnął się za budę) nie można było go wyciągnąć.Nic nie jadł,trząsł się jak galaretka,w niedzielę zajęłam się nim,otworzył się i aż dreptał ,by do niego podejść.Jest stary nie ma szansy na domek.Na dodatek zębule ma strasznie pościerane,praktycznie ich nie ma-masakra.... Czy Marley doczeka swojego domku,czy ktoś go pokocha:-(czy podzieli los dziesiątki starych psiaków,które odchodzą w zimnym boksie,bez obecności człowieku...one są takie bezbronne... Marley jest wielkości jamnika,sięga do połowy łydki,taki nakolankowy starszy pan do kochania. Kontakt Iwona 886-303-309 Może ktoś z wielbicieli piesków tej rasy lub w typie zakocha sie w Marleyku i zabierze go do domku. Piesek bardzo potrzbuje pomocy Quote
Zofia.Sasza Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 3 lipca w pasażu Wiecha (Warszawa) zaginęła Franka! Gdyby ktokolwiek, cokolwiek... :( - telefon kontaktowy 793 277 770 Quote
Recommended Posts