Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet jezeli to nie CORGI to musze sie pochwalic tym ze znalazłam psa rasy
MINIATUROWY UCHOL SMOLISTY - kontakt adopcyjny :teresz10@wp.pl

SARA
http://www.dogomania.pl/threads/203401-Czarna-młoda-nieduża-wesoła-Sara-czeka-na-kochający-dom!!?p=16420553#post16420553

przesympatyczna i bezproblemowa.
Zachowuje czystosc w domu,
lubi dzieci,
reaguje na imie ,
reaguje na komende "na miejsce"
nie jest szczekliwa
koleguje sie z innymi pieskami
uwielbia kontakt z czlowiekiem
nie boi sie facetow
wszedzie jej dobrze
jezdzi samochodem bez problemów
nie boi sie odgłosów miasta, schodów
Pani ktora ja wziela na tymczas chce byc tylko tymczasem dla pieskow, niedawno pochowała swojego psa i na razie chce w ten sposob pomagac...chociaz widze ze z kazdym dniem bedzie trudniej oddac. Dla mnie byłoby super gdyby jednak SARA znalazła domek z ogrodem - ona kocha biegac, bawic sie z dziecmi - wygłupiac...na poczatku myslałam ze to taka babcina psinka - i ze ma 5-7 lat. Okazało sie ze ma 2-2,5. Z tego rok w schronie. SARA przychodzi do mnie do domu 3 x w tygodniu z panią. Jest w domu rewelacyjna. Kładzie sie na legowisku i wpatrzona w swoja tymczasową pancie poleguje.

Posted

[quote name='Drzagodha']A co powiedzie na półdługowłosą corgi? Jak ją zobaczyłam to od razu corgi mi do głowy wpadł, zdjęcie nie oddaje jej całego uroku :D

Kora za TM, niewydolność serca... :( Biegaj teraz wesoło cudaczku

• 2 weeks later...
    • 2 weeks later...
    Posted

Byłam na spacerach z naszym schroniskowym corgim Rafciem.
    Przekochane psisko, strasznie wesołe. Jak wychodzi z boksu wszyscy muszą o tym wiedzieć, a że chłopak niskopodłogowy i go mało widać więc oznajmia to głośnym szczekaniem. Swoją drogą szczek ma okropny :evil_lol: Charakterek ma, jak na małego psa przystało, pewny siebie, większe psy mu niestraszne. I ma prześmieszny ogon xdd
    Kilka jego zdjęć:

http://img824.imageshack.us/img824/3225/img3090k.jpg
    http://img219.imageshack.us/img219/180/img3087j.jpg

http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=1621

Posted

Nasz Pteryś którego jakiś czas temu ogłaszałam ciągle siedzi w schronie. Dodaję nowe fotki

aniapsiara napisał(a):
    mix welsh corgi
    1. Imię - Pteryś
    2. Płeć - pies
    3. Wiek - 7 lat
    4. Sierść - krótka
    5. Kastracja - nie
    6. Wielkość - mały
    7. Zachowanie - Jest to energiczny psiak, który potrzebuje konsekwentnego wychowania. Trafił kilka miesięcy temu do nowego domu, ale niestety rzucał się na dzieci w domu. Możliwe iż wynikało to z nieumiejętności poradzenia sobie z psem z problemami. Na spacer, czy też w stosunku do nas nigdy nie wykazał zachowań agresywnych.
    8. Zachowanie względem Zwierząt - Dogaduje się z większością psów.
    9. Dla Kogo - Dla osoby, która ma doświadczenie z psami problemowymi. Nie nadaje się do domu z dziećmi.
    10. Historia - Przebywał w schronisku prawie 2 lata, kilka miesięcy temu trafił do nowego domu, teraz niestety wrócił.

Wiecej informacji na http://www.adopcja-leszno.za.pl/html/pteryoe.html
    a to wątek leszczyńskiego schroniska http://www.dogomania.pl/threads/1481...pierwsze-posty!
    11. Krótki Opis - Jest to pies którego przeszłości nie znamy, w dodatku spędził w schronisku dużo czasu co zapewne wpłynęło na jego zachowanie.

• 2 weeks later...
    Posted

nasz Rafcio

bierze udział w akcji "Nie wstawaj od stolika bez persa lub jamnika" ;)
    mam nadzieję że ktoś go tam wypatrzy. Ale póki co dalej siedzi, a kolegów w boksie przybywa..

• 3 weeks later...
    Posted

Rafcio kilka dni temu pojechał do nowego domu :)
    Co prawda była to adopcja schroniskowa, więc nie mam dokładnych informacji, ale miejmy nadzieję że chłopak dobrze trafił, bo mu się należy.
    Powodzenia rudzielcu ;)

Posted

;)

Ale w krakowskim schronisku został jeszcze drugi prawie corgi, nawet bliżej mu do corga niż Rafciowi. Z tym że osobiście nic o nim powiedzieć nie mogę, bo ma dużo kolegów w boksie, a nie wszyscy są przyjaźnie nastawieni i nie da się ich wyprowadzać niestety.. Zdjecia ma Bingo średnie, w każdym razie jest ładniejszy i bardziej corgowaty niż Rafcio :D i ciemniejszy. I na pewno wiem że nadawałby się do dzieci.
    http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=1647

• 3 weeks later...
    Posted

Ja mam taką pannę na wydaniu, być może już o niej kiedyś pisałam - dałyśmy jej imię Matylda, a nazywamy Korgusia. Jest sunią młodą sympatyczną. Miała w schronisku szczeniaki. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach, szukaniu dt lub ds. Suczka jest naprawde bezproblemowa - siedzi w boksie "małe spokojne" i wypatruje człowieka. Mam mnóstwo jej zdjęć gdyz jest w schronie długo. Chętnie prześlę je w pełnym formacie na e-mail - poprosze o ogłoszenia. Ja wstawiłam na zaginione ...

Posted

Chciałam tylko napisać że Bingo również już ma dom.
    Jest jeszcze jeden corgo podobny pies w schronie, podobny do Binga, ale bardziej rudy i chyba drobniejszy.

Posted

Gdyby nie te uszy... to budową przypominają corgi. Niskie, przedłuzane, krótkie krzywe łapki, jeden z ogonkiem, drugi prawie bez.
    Wyrzucone z auta na wsi pod Gubinem. Pilnie muszę im znaleźć lokum, bo kobieta, która zgodziła się przetrzymać psiaki na swoim podwórku dała mi kilka dni.
    Potem zgłasza gminie, a gmina wyśle do schronu :(

Psiaki mają około 6-7 miesięcy.

Posted

Super, że Bingo ma dom.
    Szczeniorki takie troszkę mało corgowe ale parówkowe jak najbardziej :) Biedule - załóż im wątek na PWP na pewno będzie pomoc w ogłaszaniu.

Teresz - niestety teraz jestem non stop na wyjazdach. Nie jestem w stanie pomóc w ogłoszeniach. Ale napisz do Cat Angel - ona za drobną opłatą robi całą masę ogłoszeń.

Posted

A czy możecie pomóc znalezc Matyldzie/ Korgusi dt? Ja ją wysterylizuję ale nie mam gdzie jej po tej sterylce umieścić, psina jest przemiła aż zal patrzec tyle za kratami sterczy taka miła psiunia....ona zgadza się z psami i suczkami, nie jest kłopotliwa. Jesnak wszyscy u mnie mocno zapsieni ...może jakiś miłośnik stojących uszek dałby się skusić ??? jest zaszczepiona na wirusówki, odrobaczona , odpchlona - mogę ją w kazdej chwili wysterylizować tylko nie mam gdzie jej potem umiescic a do schronu spowrotem nie zawiozę...

• 2 weeks later...
    Posted

Witam,

W dzielnicy Włochy (Warszawa) znaleziono dwie suczki Welsh corgi.
    Mają tatuaże, jednak nieczytelne. Błąkały się w okolicy Castoramy, bliżej ul. Techników.
    Proszę o przekazanie tej informacji do innych portali. Jeśli ktoś słyszał o zaginięciu dwóch przemiłych suczek to proszę o kontakt pod nr tel 600405035.

Pozdrawiam