Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja'] ale ta jest bowska fota :loveu:
http://img521.imageshack.us/img521/4481/img4225t.jpg

Poczekaj aż zobaczysz zderzenie Texa z falą, jaki z niego odważniak, muszę poszukać tej fotki bo była boska :p

Właśnie opisywałam na spanielach jak moje piesy reagują na morze -
Choć moje psy należą raczej do wodołazów, to jednak fale je nieco odstraszają. Każdy staw, jezioro czy kałuża to dla nich raj na ziemi, jednak przed falami czują respekt. Wygląda to tak, że Nesca wchodzi tylko łapki pomoczyć i troszkę pływa jak nie ma fal, a Texas jak to Texas - po prostu się fal boi :roll: i wchodzi tylko kawałeczek i tylko po to żeby "uratować" Pańcię :loveu:

Na plaży świetnie bawi się z młodszym pańciem

albo z pańciem starszym

np gramy w łapki

:)

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nikita.']
musiałam uciapać frędzle na przedniej łapie i skrócić jedno ucho, po czym stwierdziłam że głupio wygląda i uciapałam drugą łapę, drugie ucho, tylne łapy i firankę. Choć niezbyt mi się spodobała taka wygolona, to Nesca zaczęła się zachowywać jakby zrzuciła nie tylko futro, ale i ze dwa latka - wariowała jak szczeniak :577: Teraz na zimę, jednak znów zapuszczamy długie futro.
:mdleje: poka Nesce bez łap i z poobcinanymi uszami :roll::diabloti:

kolejną razą warunek adopcji bedzie taki że MNIE TEŻ TRZA BEDZIE ADOPTOWAĆ... razem ze psem ;) bo one mają tak fajnie... sielana, wypady, wakacje, morze, plaża..... a ja..... :obrazic:

Posted

[quote name='clockwork']:mdleje: poka Nesce bez łap i z poobcinanymi uszami :roll::diabloti:
:eviltong: Nie pokażę, bo jeszcze ktoś fotki do TOZ-u niby przypadkiem podeśle :eviltong:
Nieoficjalna wersja jest taka że to co obcięliśmy to odrośnie :diabloti:

[quote name='clockwork'] kolejną razą warunek adopcji bedzie taki że MNIE TEŻ TRZA BEDZIE ADOPTOWAĆ... razem ze psem

Yyyy, no wiesz, my Cię bardzo lubimy, ale.... prawo nie działa wstecz i już żadnej adnotacji na umowie adopcyjnej Texa proszę nie dopisywać :diabloti:
Poza tym pewnie niedługo znajdziesz swoją wymarzoną rodzinę adopcyjną, która Cię pokocha jak my Texa :cool3:

Na psiej plaży spotykamy fajnych kumpli...

Tu Nesca zaczęła romansować z pewnym terrierem

Przystąpiłem więc do konfrontacji

i sprawdziłem gościa

Potem, na złość Rudej, pobiegałem za pewną seterką

Wpadłem w oko również młodziutkiej czeskiej suni

Później dołączały do nas kolejne psiaki i była fajna zabawa

:)

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Nikita, a gdzie byliście, że na plaży tyle psiaków? :cool3:

o to samo chciałam zapytać , co za wspaniałe miejsce .....szukamy takiego gdzie moglibyśmy z Ozzym pojechać

Posted

[quote name='Alicja']o to samo chciałam zapytać , co za wspaniałe miejsce .....szukamy takiego gdzie moglibyśmy z Ozzym pojechać
Polecam gorąco to miejsce, w samej Jastarni raczej nie ma problemu ze znalezieniem kwatery akceptującej zwierzęta, polecam wybierać takie z końca Jastarni (bliżej do psiej plaży). W te okolice jeżdżę trzeci rok z rzędu i zawsze jestem zadowolona.

Posted

[quote name='Nikita.']Polecam gorąco to miejsce, w samej Jastarni raczej nie ma problemu ze znalezieniem kwatery akceptującej zwierzęta, polecam wybierać takie z końca Jastarni (bliżej do psiej plaży). W te okolice jeżdżę trzeci rok z rzędu i zawsze jestem zadowolona.

dzięki :multi: będziemy rozważać to miejsce ;)

Posted

Nikita. napisał(a):
Tam gdzie w zeszłym roku - w raju na ziemi - psiej plaży w Jastarni :p

Też byłam w Jastarni z Gingerką tak ze 3 lata temu, ale wtedy nawet nie wiedziałam, że jest tam psia plaża. :cool1: Chodziliśmy na ludzką, ale i tak nikt nie marudził. :p

W Jastarni jest super! :multi:

Też nie mieliśmy problemu ze znalezieniem noclegu. Mieliśmy super apartament w samym centrum. A właścicielka bardzo miła, powitała serdecznie Gingerkę. :cool3:

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Nesca zobaczyła coś pysznego na horyzoncie

To co Neski lubią najbardziej - tort <mniam>

hmm...jak go zdobyć?

hipnoza- spadnij torcie, spadnij

hipnoza c.d.

Nie działa :beczy:

Spanielowe spojrzenie

Spanielowe spojrzenie c.d.

Twarda sztuka! Nie działa!

Teraz na litość - Pańciu proooszęęę <prosi>

Ten tort jest boski, trzeba wiąć sprawy w swoje łapy

Posted

może tędy dosięgnę

a może tędy

nie ma co, talerzyk od spodu też jest boski <mniam>

nooo chociaż pół liza

booooski

może da się przekupić buziakiem

ciosem Kung-fu - to styl Wing Tsun Kuen (czyli Pięść Pięknej Wiosny)

wywalczyłam liz talerzyka

no mówię Wam, boski ten talerzyk

proooszę, prooszę jeszcze liza <prosi>

Posted

Texas: Nesca ale Ci przepysznie z pyska pachnie

Widzisz Tex, trzeba wskoczyć i szybko lizać, dopóki Cię nie zwali

albo mocno wyyyciągnąć szyję

Zwycięstwo! Talerz jest nasz!

Widzicie ile ja muszę się namęczyć żeby cokolwiek zjeść w tym domu!