Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hogat napisał(a):
Asia będziesz sprawdzać rodowód? :evil_lol:

Chciałam sprawdzić, czy czasem z jakiej pseudohodowli nie jest. :evil_lol:

Nikita. napisał(a):
To chów własny, hodowla - "Z lasu na zadupiu" :diabloti:
Powyższy egzemplarz to konkretnie Cezary Z LASU NA ZADUPIU.

Czyli rozumiem, że oboje rodziców rodowodowi i z uprawnieniami hodowlanymi. :cool3: Ulżyło mi. :p

• Replies 311
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Chciałam sprawdzić, czy czasem z jakiej pseudohodowli nie jest. :evil_lol:

Czyli rozumiem, że oboje rodziców rodowodowi i z uprawnieniami hodowlanymi. :cool3: Ulżyło mi. :p

mając rodowód trza mieć tatuaż.... :razz: rodzice mają???? :razz::razz:

żądam dowodów :diabloti:

Posted

[quote name='clockwork']mając rodowód trza mieć tatuaż.... :razz: rodzice mają???? :razz::razz:żądam dowodów :diabloti:
[quote name='Asia & Ginger']Otóż to! :mad:
Pokazywać tatuaże w pachwinach! :multi: :diabloti:
Nie no, to już o jakiś niezły fetysz zakrawa :cooldevi:
Zapewniam że tatuś tego stworzenia tatuaż posiada, a że zrobiony w młodzieńczych latach, w przypływie głupoty, to teraz odmawia pokazania tego "cuda".
Mama natomiast...eee... ma niewydepilowane okolice bikini :siara:

Kaczka upolowana można odpocząć

Posted

[quote name='Nikita.']Nie no, to już o jakiś niezły fetysz zakrawa :cooldevi:
Zapewniam że tatuś tego stworzenia tatuaż posiada, a że zrobiony w młodzieńczych latach, w przypływie głupoty, to teraz odmawia pokazania tego "cuda".
Jaki tam fetysz. :oops: :siara: :diabloti:

:roflt: :ekmm: :shock: :roflt: :roflt: :roflt:

Czyżby mamusia już niewystawowa, że taka niewytrymowana? :cool3: :hmmmm: :diabloti:

http://img210.imageshack.us/img210/316/img3481600x450.jpg
Psiaki widać zmęczone polowaniem. :cool3: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Czyżby mamusia już niewystawowa, że taka niewytrymowana? :cool3: :hmmmm: :diabloti:

Może jeszcze się gdzieś pokaże, powiedzmy że teraz jest w wersji "przed sezonem" :biggrina:

Hogat napisał(a):
Nikita już się nie wykręcaj :mad: jakiś konkurs piękności na pewno zaliczyłaś :razz:

Tia, pamiętam nawet taki jeden w przedszkolu...tzn w "szczeniakach" :diabloti:
poszło chyba dość dobrze, więc powiedzmy że wo :eviltong:

Posted

[quote name='Nikita.']Może jeszcze się gdzieś pokaże, powiedzmy że teraz jest w wersji "przed sezonem" :biggrina:

i jak było :razz::razz:...WO ;)to i rozetka powinna być :evil_lol:

Posted

Ja ostatnio na dogo nie często, więc dopiero przeczytałam

Nikita. napisał(a):
To chów własny, hodowla - "Z lasu na zadupiu" :diabloti:
Powyższy egzemplarz to konkretnie Cezary Z LASU NA ZADUPIU.
:roflt::roflt::roflt:Boska hodowla, kiedy nastepny miot? :diabloti:
Nikita. napisał(a):
Nie no, to już o jakiś niezły fetysz zakrawa :cooldevi:
:roflt: :roflt: :roflt: A rodzice jakie przydomki i imiona mają? :diabloti:

Nikita. napisał(a):
Może jeszcze się gdzieś pokaże, powiedzmy że teraz jest w wersji "przed sezonem" :biggrina:

Ale żeby mieć hodowlankę, to szczeniaki się nie liczą :shake: Coś mi tu śmierdzi :shake:

Posted

Estera napisał(a):
Boska hodowla, kiedy nastepny miot?

Na razie nie planujemy :eviltong:

Estera napisał(a):
A rodzice jakie przydomki i imiona mają?

Oj, Esti, Esti pytasz jakbyś nie wiedziała, matka - Urszula, ojciec Dariusz :lol: Sama przecież mówiłaś, że Darek to fantastyczny facet i takiego to tylko pozazdrościć :razz:

Estera napisał(a):
Ale żeby mieć hodowlankę, to szczeniaki się nie liczą :shake: Coś mi tu śmierdzi :shake:

To był tylko jeden z wielu moich występów, ale o tych następnych to ciii, bo tu dzieci zaglądają :razz:

Właśnie przywiozłam Texasa od weterynarza.
Tex został pozbawiony jajek, pazurków, kamienia z ząbków i zrobiliśmy porządek z zatokami. Mamy więc już wielkanocne wydmuszki :diabloti:
Tex to taki panikarz, że już po podjechaniu pod gabinet dostał biegunki :shake: jednak w poczekalni nieco się rozkręcił i próbował pokryć pewną shih tzu, a jak to się nie udało to próbował wskoczyć na pewnego ratlerka - samca :roll: No cóż - ostatnie podrygi Casanovy?
Jak po niego przyszłam, to spał jeszcze, ale gdy tylko się przytuliłam do Texasowej mordki to zaczął merdać ogonkiem. Teraz śpi sobie smacznie, od czasu do czasu przebudza się i "broni mieszkania", próbując poszczekiwać. Troszkę zagląda sobie do rany, ale zaraz znów usypia. Leżymy sobie razem, Tex w legowisku, a ja obok na podłodze. Mam nadzieję że jego rekonwalescencja przebiegnie bezproblemowo i Tex nie dostarczy nam tylu "atrakcji" co Nesca :shake:

Posted

[quote name='Nikita.']
Właśnie przywiozłam Texasa od weterynarza.
Tex został pozbawiony jajek, pazurków, kamienia z ząbków i zrobiliśmy porządek z zatokami. Mamy więc już wielkanocne wydmuszki :diabloti:
Tex to taki panikarz, że już po podjechaniu pod gabinet dostał biegunki :shake: jednak w poczekalni nieco się rozkręcił i próbował pokryć pewną shih tzu, a jak to się nie udało to próbował wskoczyć na pewnego ratlerka - samca :roll: No cóż - ostatnie podrygi Casanovy?

hahahah.... ostatni raz to brał co stało... niech bedzie i shit :diabloti: tzu :diabloti:
niech bedzie i samiec :evil_lol::evil_lol:

Jak po niego przyszłam, to spał jeszcze, ale gdy tylko się przytuliłam do Texasowej mordki to zaczął merdać ogonkiem. Teraz śpi sobie smacznie, od czasu do czasu przebudza się i "broni mieszkania", próbując poszczekiwać. Troszkę zagląda sobie do rany, ale zaraz znów usypia. Leżymy sobie razem, Tex w legowisku, a ja obok na podłodze. Mam nadzieję że jego rekonwalescencja przebiegnie bezproblemowo i Tex nie dostarczy nam tylu "atrakcji" co Nesca :shake:

zaciskam kciukasy...za bezproblemowość :kciuki:
choć na święta to jeszcze te jajka mogliście mu darować... :mad: jak on tera sie czuje... Wielkanoc a on jojków nie ma :roll:... wsadźcie mu chociaż do koszyczka .... niech ma coś z tych świąt ;)

Buziaki dla Texia i dla Was ! :loveu:

Posted

Podzielimy się z Texiem jajkami ze święconki :evil_lol:
Dziękujemy za kciuki i życzenia zdrówka :)
Noc minęła w miarę spokojnie, byłoby dużo lepiej gdyby jakiś @!$%# nie dał nam za krótkiego kołnierza. Do czwartej nad ranem siedziałam nad Texem żeby nie dobrał się do szwów. Założyłam mu krótkie spodenki Cezarkowe i te spodenki wraz z przykrótkim kołnierzem i zmęczeniem Texia pozwoliły nam w końcu zdrzemnąć się trzy godzinki. Bidol troszkę popiskiwał i zsiusiał się w legowisko, a w końcu zwymiotował, chyba ze stresu. Rano już było lepiej zjadł lekkie śniadanko, a na spacerze wszystko dokładnie obsikał, podnosząc łapkę tak wysoko jak zwykle (Tex zazwyczaj robi przy tym szpagat vel sznurek, czasem mam wrażenie że się przewróci przy taaaakim rozkroku) :lol:
Kołnierz już wymieniliśmy na większy, ale siedzę przy Texie cały czas więc w dzień będzie bez kołnierza.

Posted

Teraz Texiu czuje się całkiem dobrze, choć szwy go trochę ciągną i czasem popiskuje lub nagle przysiada i chce się dobrać do rany.
Na spacerki chodzi na rączkach - mój Księciunio, bo schody u nas bardzo strome.
Leżymy sobie na podłodze, tulamy się i całujemy w pychol.

Tex z kosteczką przeciwbólową

żeby Neseczka nie była zazdrosna

Posted

Nikita. napisał(a):
Na razie nie planujemy :eviltong:

Oj, Esti, Esti pytasz jakbyś nie wiedziała, matka - Urszula, ojciec Dariusz :lol: Sama przecież mówiłaś, że Darek to fantastyczny facet i takiego to tylko pozazdrościć :razz:

To był tylko jeden z wielu moich występów, ale o tych następnych to ciii, bo tu dzieci zaglądają :razz:

Oj wiem co mówiłam, dobrze pamiętam, ale nie znałam imienia ojca :eviltong:
No dobra już o nic nie pytam. Mam tylko nadzieję, źe to był legalny miot :evil_lol:

Kciuki za szybko rekonwalescencję Texa, oby nie przysporzył żadnych kłopotów! :loveu:
Fajna kosteczka, moje już ni lubią takich i żrą tylko to co wędzone :angryy:

Posted

[quote name='clockwork']:evil_lol::evil_lol: myślałam że on tak zarósł :eek: a to posłanko takie w kolorku texia :evil_lol::evil_lol:
Posłanko w kolorze Texa żebym się mogła pocieszać że wszędobylskich kłaków nie widać :cool3: a swoją drogą to się Texasowi zarosło, nawet aż za bardzo, więc troszkę się podcinamy.

Tu np porównanie Texowych ucholi, które i tak podcinamy, bo a to oblepione żywicą, albo trzeba wycinać bo powplątywały się gałązki i porobiły supełki :mad:

TERAZ_____________________________________________ LIPIEC 2008

Texas czuje się już świetnie, jutro zdejmujemy szwy. Z tej okazji został dziś Tex wypuszczony do lasu - zeszlajał się jak głupi, umazał w gównie, pokołtunił przepotwornie, a po powrocie zdjęłam z niego z 10 kleszczy :shake: i przez pół godziny wyplątywałam kawałki lasu. Nesca była w podobnym stanie, tylko kleszczy więcej, co nie zmienia faktu że psy są najszczęśliwsze na świecie :evil_lol:
Niestety zdjęcia z lasu nie nadają się do pokazania bo albo rozmazane albo brak na nich psów :shake: Zrobiłam dziś kilka w ogródku, może z tych coś będzie.

• 3 weeks later...
Posted

Opcja aparatu pod nazwą "dzieci i zwierzęta", teoretycznie zapobiegająca rozmazywaniu w ruchu, powinna zawierać opis: nie dotyczy spanieli w lesie!

W drodze do domu, po 3 godzinach udało się je na chwilę zmęczyć!

Z serii: Pańciu kocham Cię