Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

za tydzień przybędzi do mnie 6 tygodniowy bokser :lol: chciałabym sie dowiedzieć kiedy trzeba psy zaszczepić i jakie szczepienia o raz więcej o tej rasie mam też pytanie czy pies tan może spać[w nocy]w piwnicy wraz z moim 3letnim kotem [kot często chodzi na wędrówki i jest w do mu na noc tylko 3 razy w tygodniu]pomużcie mi prosze !!!!

Posted

o szcepieniach dowiesz sie wszystkiego od chodowcy lub od weterynarza. proponuje zaszczepic dopiero w 8 tyg kiedy juz wygina przeciwciala matki pobrane z pokarmem z siara dokladnie. do poki pies nie bedzie zaszczepiony lepiej zeby z kotem nie mial stycznosci jezeli kot wychodzi na dwor. a jak chcesz wiedziec cos o rasie to polecam ksiazke broszurki o bokserach i odwedzaj dogomanie :wink: poczytaj tez cos o nauce i zachowaniach psow jeszcze zanim powitasz nowego domownika wierz mi warto. tu Fishera polecam okiem psa ale jest wiele innych wspanialych ksiazek. a spanie w piwnicy jezeli jest ogrzewana to czemu niepamietaj ze bokserek ma krotka siersc i musi miec cieplutko. . aczkolwiek ja uwazam ze pies powinien byc blisko swojego wlascciela szczegolnie bokser ktory jest baardzo uczuciowy i przywiazany do swojego stada.

Posted
za tydzień przybędzi do mnie 6 tygodniowy bokser :lol: chciałabym sie dowiedzieć kiedy trzeba psy zaszczepić i jakie szczepienia o raz więcej o tej rasie mam też pytanie czy pies tan może spać[w nocy]w piwnicy wraz z moim 3letnim kotem [kot często chodzi na wędrówki i jest w do mu na noc tylko 3 razy w tygodniu]pomużcie mi prosze !!!!

Bokser to nie pies do piwnicy :evilbat:

Pies w wieku 6 tygodni nie kwalifikuje się do zabrania od matki/suczki.

Jezu-to chyba podpucha,bo dawnojuż nie czytałam takich kwiatków :evilbat:

Posted

podpucha...

Ja bym nie miała serca trzymać 6-tyg. maleństwa w piwnicy :roll: nana nie szkoda Ci psa?

i czemu by nie do piwnicy

a czemu by nie do mieszkania hę? :x

Posted
ten pies nie ma rodowodu i kupiłam go za 250 zł i czemu by nie do piwnicy :x

Czyli masz mieszańca a nie boksera.. ;) ale mniejsza z tym.. takie psy nie mają podszerstka i nie mogą spać w chłodnych pomieszczeniach.. chcesz aby zachorował? :evil:

A tak na przyszłość.. za nim wezmiesz jakiegoś psa... to może dowiedz się o nim co nieco... :x bo zazwyczaj później ludzie nie sa zadowoleni z danego psa i po prostu go wyzucają :evil:

Posted
ten pies nie ma rodowodu i kupiłam go za 250 zł i czemu by nie do piwnicy

No pewnie, że jak bez rodowodu to może być w piwnicy. Przecież to najzupełniej normalne, że 6-tygodniowe szczeniaki sypiają w piwnicy. Przywiąż go tam jeszcze najlepiej łańcuchem, szczepić nie musisz wcale, dawać jeść też w zasadzie nie :evil: :evil: :evil:

Posted
on nie będzi od razu w piwnicy tylko jak podrośnie i będzie cały czas ktoś przy nim :D

nana rozumiem, że mieszkasz w domu... czy pies nie może spać gdzieś na korytarzu?! piwnica to nie miejsce dla psa bez podszerstka i sądzę, że nie przesadzam. Czy wsadziłabyś na noc przyjaciela do takiego miejsca? sądzę, że nie... i widze z Twojej wypowiedzi, że jeszcze psa nie miałaś, więc chyba nie wiesz jaką miłością te stworzenia obdarzają człowieka.. czasem są nawet lepsze niż ludzcy 'przyjaciele' więc przemyśl to jeszcze...

Posted

Tez nie przesadzajcie moj Rocki sypia na przedpokoju skoro nana mieszka w domu i ma piwnice zaraz obok a psa nie chce trzymac od malego w piwnicy tylko jak dorosnie i zapewnia ze pies bedzie mial staly kontakt z domownikami to coz w tym zlego :roll:

Posted

jea też chce gop mieć w domu bo jest śliczny ale moja mama sie niezgadza może jeszcze zmieni zdanie :) trzymajcie chciuki żebym ją przekonała

Posted
jea też chce gop mieć w domu bo jest śliczny ale moja mama sie niezgadza może jeszcze zmieni zdanie :) trzymajcie chciuki żebym ją przekonała

A co będzie jeśli się nie zgodzi? Weźmiesz psa wbrew jej woli?

Posted

Trzymac psa w piwnicy??

TO ABSURD.

Domyslam sie, ze Nana pisze o piwnicy w domku jednorodzinnym, a nie takiej w bloku :evilbat: .

Czy po to jednak bierze sie psa, by go od siebie stale izolowac. W ciagu dnia wychodzimy do pracy, szkoly - pies zostaje sam, potem pare godzin z psem i znow izolatka - w tym przypadku piwnica???. Co to za przyjemnosc miec psa, ktorego oglada sie od czasu do czasu. Wybaczcie, ale ja tego nie rozumiem, a umieszczanie psa w piwnicy jest okrucienstwem. :cry:

Posted

Tez jestem tego samego zdania co wy, piwnica to nie jest dobry pomysł . Każdy szczeniak i to nie zaleznie od rasy potrzebuje kontaktu z włascicielem . Jeżeli twoja mamA boi się ze pies podczas nieobecności poniszczy meble albo inne rzeczy proponuje kupić specjalną klatkę , maluch przyzwyczaji sie do niej i będzie ją traktowac jako azyl.

Proponuje tez poczytac ten art.

http://www.karusek.com.pl/poradnik/kennelklatka.html

WAŻNE

DAJ TEN ART. RODZICOM.

I co najwazniejsze nigdy nie bierz psiaka na siłe lub na litość, przekonaj mame ze będziesz dobrym opiekunem i udowodnij to np: zaoszczędź jakies pieniązki i kup wszystko co potrzebuje szczeniak, ale przed kupnem : posłanie, jedzonko i to dobre , smyczke, obrózke , miski i to dwie, musisz wiedzieć ile kosztuje leczenie WETA czyli pierwsze szczepienia. Twoi rodzice musza wiedzieć ze jesteś odpowiedzialnym człowiekiem a wtedy na pewno się zgodza na psa. Nie sztuka mieć psa, sztuka jest opiekować się nim własnie także finansowo.

Posted

sylwiaskalaska ma racje. nana, zanim kupisz psa radzilbym ci naprawde duzo poczytac o bokserach, i w ogole o psach, a pozniej dopiero sprowadzic szczeniaka do domu.... :roll:

:-?

Posted

on niebędzie sam w domu cały czas ktoś z nim będzie a w piwnicy będzie od 22-6 lub 23-5 napweno nie dłużej niema takiego czasu żeby był sam w domu ponieważ zawsze [przez wakacje ]ja będe z nim lub mój brat a podczas szkoły dziadek i babcia są całyczas w domu podajcie mi lepiej co mam albo raczej musze kupić szczeniakowi ,w cztm ma spać ????w koszyku????? :o

Posted

Nana troche mnie dziwi że nie wiesz w czym ma spać pies, :niewiem: takie rzeczy podstawowe to chyba każdy zna.

No ale postaram ci to jakos uswiadomić.

Szczeniak może spać w specjalnym legowisku przystosowanym dla psów. Takie legowiska mozesz zobaczyć na stronie Karuska- przy okazji zobaczysz co ile kosztuje

http://www.karusek.com.pl

Nie rozumiem tez po co pies ma spać w tej piwnicy, może pomyśl tak: szczeniak tak samo reaguje na ciemność, na samotność jak małe dziecko. Wyobraź sobie że Ciebie kładą tylko na noc do piwnicy- co bys czuła? To chyba nie jest fajne uczucie ? Najwazniejsze jest to zeby mieć silny kontakt ze szczeniakiem to się nazywa : socjalizacja. Później możesz mieć problemy z psem i przy jego wychowaniu , a tego nie chcemy.

Musisz wiedzieć ze psychika kota od psa troche się rózni. Kot chodzi do piwnicy bo sam tak decyduje, a nie sądze że szczeniak chciałby spędzac tam noc.

Pytasz co musisz kupić szczeniakowi, czyli wyprawka dla szczeniaka. A więc http://www.karusek.com.pl/poradnik/wyprawka.html.

POCZYTAJ UWAŻNIE

Najwazniejsze- ścisła kontrola u WETA na początku

DUŻO KSIĄŻEK O PSACH

Ps: Usunełam też twoje zapytanie co kupić dla szczeniaka boksera, bo nie potrzebnie będzie się powtarzał temat. Te same zapytanie jest w tym temacie więc zostańmy przy tym.

No i jako nowy członek boksermaniaków- prosze o przeczytanie naszego regulaminu :)

Posted

:Dog_run:

Nana zastanów się dobrze piesek to nie zabwka boksie to wyjątkowo uczuciowe psiaki, kochają ponad wszystko. Piwnica WYKLUCZONE,jak mogłaś nawet tak pomyśleć.Serce mi pęka............

Posted

Sylwia&boksery moja szpila tez zostala wzieta w wieku 6 tyg i pytalam kilku wetow czy to nie za wczesnie to powiedzieli ze nie. a ja uwazam ze jezeli piwnoca jest ogrzewana i polaczona bedzie z domem dzwiczkami i psu bedzie tam cieplo i wygodnie to moze tam spac ale nigdy szczeniaczek i mimo wszystko jestem z wiekszoscia ze bokser jest za bardzo uczuciowy i musi byc ze swoim panem to co pisalam wczesniej

ps

napeno ciela piwnica bedzie lepsza niz kjec na dworze czy bron boshe buda.

a na przyjecie psa powinnas sie duzo wczesniej przygotowac wybierajac rase rownez zeby wiedziec cokolwiek bo zaden pies nie jest zabawko i trzeba go traktowac na powaznie