Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Biega na zmiane ;) I tak w czasie jednego trenngu biega i na tych i na tych :) Odkąd przestał zwalać smalle to i nie zwala large ;) Bo keidyś nie ważne czy small czy medium czy large... leciała każda ;)
Teraz tyczki spadają naprawdę sporadycznie i max. 1... ewentualnie 2 na tor z około 14 hopkami i jest tylko lepiej :) Agnieszka uważa, że to bez róznicy, a my się stosujemy. Gdyby mu to jakoś coś 'psuło' to by nie skakał :)

Posted

Dynamique napisał(a):
Biega na zmiane ;) I tak w czasie jednego trenngu biega i na tych i na tych :) Odkąd przestał zwalać smalle to i nie zwala large ;) Bo keidyś nie ważne czy small czy medium czy large... leciała każda ;)
Teraz tyczki spadają naprawdę sporadycznie i max. 1... ewentualnie 2 na tor z około 14 hopkami i jest tylko lepiej :) Agnieszka uważa, że to bez róznicy, a my się stosujemy. Gdyby mu to jakoś coś 'psuło' to by nie skakał :)

Brawo więc dla Lucka dzielnie myślącego nad wysokością :)
Widocznie u niego zrzucanie było inne niż u Wełniaka, bo Wełniaka takie skakanie na eskach by zepsuło na wieki chyba :P

Posted

Nie jestem ekspertem. Wywnioskowałam to z obserwacji.
Poza tym u Lucka głównym problemem było brak umiejętności odmierznia odległości... często lecąc na largach na prostej przy 3-4 hopy.ce skakał przywalając łbem w tyczke.
No i zakręty... skoczyć u niego po ukosie to była zmora (widać to na jedynm z filmików wrocka), albo przy zakrętach za wcześnie zakręcał zwalając tylnymi łapami.
Nie wiem jak to było u Weny. A na smallach skacze też dlatego, że jest jedynym largem oprócz Cyny, która nie jest na każdym treningu i nie chcę się przestawiać wysokości...
więc spotykamy się wcześniej i ćwiczymy sekwencje na largach potem na normalnym treningu ze wszystkimi sklaczemy trochę na niskich... myśle, że jakieś 4 biegi na niskich
nie robią wielkiej różnicy :)

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Wełniak na treningach pomyka teraz na 62,5 cm głównie :)

Aha ;)

Weronika - fotki są w linkach stronę wcześniej jako, że Dogomania mi się jakoś rozciąga i trochę utrudnia mi to pisanie wiadomości :shake::roll:

Posted

Cześć:hand:
Jako że bordery sa moją ulubiona rasą regularne wchodze na galerie, ale jakoś się na Was nia napatoczyłam:(
Ale teraz jestem i nie pójdę. Wspaniały psiak:loveu:
Wymiziaj go ode mnie:loveu: