Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak spotkanko to tylko z Odim, bo niestety moja Suna nie przepada za suczkami :shake:. Ale małemu jak najbardziej się socjalizacja przyda bo niestety nie mam za dużo psiaków żeby się pobawił czy coś :(

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale cudny wlos. taaaki jedwabisty i dlugi.. co ja bym dala zeby Fuksowi tak szybciutko rosly :roll:

czekam na wiecej zdjec - Silkow nigdy za wiele :multi:

Posted

madika napisał(a):
ale cudny wlos. taaaki jedwabisty i dlugi.. co ja bym dala zeby Fuksowi tak szybciutko rosly :roll:

czekam na wiecej zdjec - Silkow nigdy za wiele :multi:

Dziękuję za komplemencik:multi:
Tak muszę to przyznać, Rafia ma szatę dobrą w gatunku i mało pracochłonną tzn. nie kołtuni się tak bardzo:p
Ja również uważam że zdjęć nigdy dość szczególnie Sileczków:loveu: więc biegnę do Twojej galerii by zobaczyć nowe foty:cool3:

Posted

Carry napisał(a):
Byłyście na wystawie w Słupsku ? Miałam być ale nie wypaliło.

Rafia jest super śliczna :loveu:
Cieszę sie, że Ci się podoba moja laleczka:multi:
Tak, byliśmy w Słupsku i była to dla nas b. udana wystawa. Teraz szykujemy się do Szczecina.
A będziesz na Chojnickiej wystawie w sierpniu?

Posted

rowniez zycze powodzenia :loveu:
(a sobie zycze duuuzo fotek z wystawy :cool3:)

widzialam stawke na szczecin - spora konkurencja - az 17 silek! chyba nigdy w zyciu az tyle na raz nie widzialam... a w krakowie dzieki tej migracji konkurencja malutka - zobaczymy jak to bedzie.

Posted

"Nie" dziękujemy:p
Ja również nie widziałam w jednym miejscu tyle Silek. My w klasie mamy jeszcze 2 panienki i jestem mocno zaniepokojona, chcielibyśmy ZwMł o niczym innym nie marzę:modla:
Zdjęcia pewnie jakieś będą:shiny:

Posted

Martach1 napisał(a):
bardzo ładne zdjęcia:)
a różnica bardzo okazała :lol:

Dziękuję bardzo:buzi:
A różnią się nie tylko wizualnie ale charakterki to też one zupełnie inne mają. Asza to chyba z wiekiem się spokojniejsza zrobiła i nie ulega zaczepkom niezmordowanej młodszej "siostry":p

Posted

No to wesoło w domu :) z taką żwawą panienka;)
Ja pamiętam jaka to była dla mnie rewolucja jak Piko trafił do mnie :)
Shar pei spokojny wręcz leniwy a on był jak błyskawica teraz niestety już aż taki żwawy nie jest:( zleniwiał przy moich dziewczynach:shake: dlatego aż miło oglądać taką iskierkę :lol::multi:

Posted

Oj bardo wesoło:roll: Nieraz to mi tej mojej iskierki było żal, że nie ma się z kim wyszaleć. Asza trochę pobiega i ma dość a Rafia ją nadal zaczepia, nie ma w pobliżu drugiego takiego wariata:evil_lol:

Posted

tak silki to szalone psiaki :evil_lol: pozytywnie zakręcone :lol:
ja mieszkam w bloku i na osiedlu jest sporo psiaków jednak Piko bawi się najczęściej z Yorkiem Tofikiem :lol: możne po wystawie się spotkamy to nasze psiaki poszaleją razem :cool3: :p

Posted

oj iskierki.. choc moj to jak blyskawica biega jak go ochota najdzie :lol: szaleniec maly :lol:

zdjecia sliczne. takie zielone... maja gdzie biegac i szalec. :loveu: zazdroszcze okolicy :)

Fuks niestety na takie zielone spacery moze liczyc od czasu do czasu jak sie go wywiezie za miasto. bo nawet w parkach teraz nie ma go co puszczac bo tyle rowerzystow, rolkarzy, dzieci malych biegajacych :roll:

no i super ze ONka zaakceptowala malucha. u mnie w okolicy w wiekszosci ONki jak widza malego psa to dostaja jakiegos wsciku i sie agresywne robia. niestety bo gabarytowo Fuksowi odpowiadaja - uwielbia duze psy. najlepiej labradora, goldena... ale kolezanka dogiem tez nie pogardzi przy zabiawie :lol: na yorki i inne maluchy najczesciej nie zwraca nawet uwagi :roll:

Posted

Martach1 napisał(a):
tak silki to szalone psiaki :evil_lol: pozytywnie zakręcone :lol:
ja mieszkam w bloku i na osiedlu jest sporo psiaków jednak Piko bawi się najczęściej z Yorkiem Tofikiem :lol: możne po wystawie się spotkamy to nasze psiaki poszaleją razem :cool3: :p

Czemu nie:multi: jak nam pogoda pozwoli i jak mąż nie będzie marudził, że do domu chce:roll:

madika napisał(a):

zdjecia sliczne. takie zielone... maja gdzie biegac i szalec. :loveu: zazdroszcze okolicy :)

Fuks niestety na takie zielone spacery moze liczyc od czasu do czasu jak sie go wywiezie za miasto. bo nawet w parkach teraz nie ma go co puszczac bo tyle rowerzystow, rolkarzy, dzieci malych biegajacych :roll:

Parę metrów od naszego domu jest ogromny plac/boisko i niestety są plany, że zrobią tam boisko sportowe = zakaz wchodzenia z psem:placz:
Będzie trzeba gdzieś dalej na pola wychodzić a zanim tam dojdziemy to psiury narobią komuś na chodnik:shake:

A za miasto uwielbiamy z psami wyjeżdżać:p

madika napisał(a):

no i super ze ONka zaakceptowała malucha. u mnie w okolicy w wiekszosci ONki jak widza malego psa to dostaja jakiegoś wsciku i sie agresywne robia. niestety bo gabarytowo Fuksowi odpowiadają - uwielbia duze psy. najlepiej labradora, goldena... ale kolezanka dogiem tez nie pogardzi przy zabiawie :lol: na yorki i inne maluchy najczesciej nie zwraca nawet uwagi :roll:

Obawiałam się jak Asza przyjmie szczeniaka bo nigdy nie miała styczności z innymi psami:shake: Okazało się, że nie tylko naszą niunie zaakceptowała ale inne pieski też ochoczo wita:multi:

Fuks może ma jakąś manie wyższości, że tylko duże psy dla niego istnieją:evil_lol:

Posted

oj tak, niedlugo wybetonuja wszystkie zielone skrawki w miescie :shake:

moze odezwal sie w niej instynkt macierzynski i potraktowala ja jak swoje mlode? :lol:

Fuks chyba sobie zakodowal za mlodu, ze fajna zabawa to tylko z duzymi psiakami. bo u nas w okolicy to yorki takie jak 1/4 Fuksa, rachityczne i wszystkiego sie boja, a o zabawie to nawet nie mysla. westie tez jakos niezabawowe... za to z retriverami zawsze swietna gonitwa i boksowanie :diabloti:

Posted

[quote name='madika']
moze odezwal sie w niej instynkt macierzynski i potraktowala ja jak swoje mlode? :lol:

Nie wiem, ale nie wydaje mi się. Wygląda to na relacje starsza - młodsza siostra. Najważniejsze, że jest ok:multi:

To jest zdjęcie mamy Rafi - Ofelia Chluba Oli:loveu: (mam nadzieję, że autor się nie pogniewa)
http://img3.imageshack.us/img3/3392/dsc01234ux8.jpg

Patrząc na to zdjęcie obcinam Rafi pyszczek. Jak do tąd jeszcze mi się nie udało zrobić tak samo ale próbuję.
Czy ona nie jest śliczna?:loveu:

Posted

slodki dziobek ma :loveu:

(nawiaze od razu to postu o strzyzeniu z tematu Fuksa, zeby bylo o tym w jednym miejscu ;) )

hodowczyni Fuksika nie przycinala pyszczka jego mamie, ktora kariere wystawowa skonczyla na hodowlance, Ml.Ch.PL i Ch.PL, wiec nie dostalam w tym kierunku zadnych wskazowek.
a pyszczek przycinacie maszynka, nozyczkami czy trymujecie? bo na niemieckim forum o silkach wyczytalam cos (o ile dobrze zrozumialam), ze lapy i kufe im sie wlasnie trymuje :roll:

dziekuje za informacje o 'trojkacie' miedzy oczami - tego nie zauwazylam na zdjeciach. pewnie dlatego ze wszystkie sa z boku robione (jezeli juz sa zdjecia samego pyszczka). czy ten trojkat ma przebiegac od wewnetrznych kacikow oczu do katow warg (taki trojkat rownoramienny)? bo tak mi sie to widzi z tego zdjecia, ale nie jestem pewna :D

Posted

to pierwsze zdjecie jest swietne (takie wielgachne, ze prawie wszystko widac). to teraz tylko pozostaje pokonac moje obawy, ze za bardzo przytne czy wydlubie oko i sie zetniemy :evil_lol: dziekuje za rady wszystkie :)
mam nadzieje, ze Fuks mi to wybaczy (on uwielbia zgarniac sobie wszystkie wlosy na oczy...):roll:

Posted

madika napisał(a):
to teraz tylko pozostaje pokonac moje obawy, ze za bardzo przytne czy wydlubie oko i sie zetniemy

Wieżę w Ciebie, dasz radę;) a oczy zostaw w spokoju, ma takie śliczne:eviltong:

madika napisał(a):
dziekuje za rady wszystkie :)

Nie ma za co:oops:

madika napisał(a):
mam nadzieje, ze Fuks mi to wybaczy (on uwielbia zgarniac sobie wszystkie wlosy na oczy...):roll:

Wybaczy na pewno;) Na początku Rafia się na mnie dąsała i po zabiegu chowała się przede mną a teraz to wie, że zawsze po jest zabawa:multi:
Fuksik też się przyzwyczai:p