elapieczus1 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 ależ mnie pocieszyłaś:):lol:bywasz na owczarku? Quote
14ruda Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Bywam,ale sie mało wcinam:cool1:pod tym samym nickem:razz: Quote
mch Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 14ruda napisał(a):wszystkie sa w ciąży w jednym czasie oprócz mnie:razz: heheh, ty nie bylas na tej imprezie ? :evil_lol::eviltong: Quote
elapieczus1 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 hahaha nie starała się tak:cool3::eviltong: Quote
asher Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 14ruda napisał(a):wszystkie sa w ciąży w jednym czasie oprócz mnie:razz: mch napisał(a):heheh, ty nie bylas na tej imprezie ? :evil_lol::eviltong: :roflt: :roflt: :roflt: elapieczus1 napisał(a):fajne gadźety brelok,broszka a koszulki też fajne ciekawa tylko jestem jaka jest jakość tych koszulek No toż Mimoza przecież pisała ;) Ponoć jakość niefajna :lol: mimoza napisał(a):Ja też parę razy chciałam sobie koszulkę z onkiem kupić, ale jakość tshirtów jest straszna i co z tego, że nadruk niezłej jakości, jak koszulka się rozpada :shake: Quote
14ruda Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 mch napisał(a):heheh, ty nie bylas na tej imprezie ? :evil_lol::eviltong: To była MOJA parapetówa:evil_lol::razz::diabloti: Quote
marmara_19 Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 aaalez jestem dumna ze swoich psow:D byla dzis imprezka.. tesciowie mojej siostry przyjechali.. Janek boi sie b. psow.. ale sam po chwili akzal mi je przyprowadzic.. to po kolei psy sprowadzalam.. najpierw Alfe starszna agresorke.. "zoobacz kto to przyjechal, oo pani, a to kto??" i tym sposobem Alfa sie przywitala ze wsyztskimi robiac duzo halasu i nikogo nie atakujac:D wiec psozlam po Cekina.. rwal sie i rwal.. po schdoach.. Alfa to widzac zaczela biegac za Cekinem i gryzc go po lapach bo to jej goscie i ja karmic musza(lapanie i gryzienie Cekina po lapach to dobry objaw;p akceptuje go w pelni)mlody gosci nie zauwazyl.. przywital sie z matka moja, ktora to arzem z goscmi autem przyjechala.. mlody przywital sie z Ela.. a pozniej z Jankiem nie bardzo(postawny facet), ale wzielam sucha karme i ladnie zjadl z reki Janka.. odsuwajac sie gdy ten vchcial go poglaskac (problem z postawnymi osobami mamy, pare takich psa kilkukrotnie porzdanie nastarszylo jak byl mlodszy), psy zaczeli mi karmic chrupkami psimi i zcekolada.. Cek namachal sie lapami na zmiane.. bo Eli sie to podobalo.. od Janka tez bral, powolutku sie zblizal.. olewal.. odsuwal.., jak z nim podeszlam to alpe podal, wzial smakola i odszedl.. w kuchni nachalny Janek %% za bardzo napieral na Cek zeby go mziiac.. peis mial dosyc baaardzo cichutenko mruknal.. ale na moje " ciii spokojnie" wlepil sie we mnie i dal glaskac.., Ela pozniej akrmila Cekina czekolada podawana psu z ust... Cek zlewal Janka.. przy czym biegl szybciutko do niego jak ten bral do reki jakies jedzonko:D, alfa momentami szczekala na Janka jak ten do Cek sie nachylal.. lol bronila go;p, raz radosnie mruczala, lapiac Janka za kapcie merdajac kita;p, na koniec gdy juz wychdozili Cek stal przy furtce i stal.. bo oni jaaada... i przez nieuwage wylazl i chcial sie wpakowac z nimi do auta:Dsila musialam go zabierac;p takw eic moj strachliwy troche peis powolutku sam z siebie itp stara sie obejsc jakos tsrach.. poznac, zobaczyc.. nie uciekac.. osoba baaardzo peedantyczna i okropnie bojaca sie psow jaka jest Jasnek.. zaprosila mnie Z PSAMI do siebie.. i obiecal , ze ejgo synus jutro przywieze dobre meisko dla Alfuni:D biba udana, Cek padniety.. ogolnie Cekw lasnie ma jakeis problemy z takimi wieeelkimi strasznymi facetami.. ale sie przelamuje spokojnie.. potrafi sie wystarszyc nagle otwartej zmywarki z ktorej buucha para.. ale po jakims czazasie sma podchodiz sprawdzac itp.. czasami ja stanowczo go do siebie przywolam.. i tesh ejst ok.. nie ucieka Cek od swoich lekow a sam je powoli przelamuje:) i co mnie cieszy jeszcze.. nie idzie ten starch w agresje.. chcioiaz kiedys bylo duzo pyszczenia na starsnzych lduzi to teraz jest ok.. wie, ze ja go obronie w razie czego;) uff sie rozpisalam.. i gluppoty poopiswalam.. ale coz.. cieszy mnie to:D dogaduje sie z wlasnym psem.. i malymi kroczkami pracujemy nad niektorymi rzeczami.. po spacerq, przekonaniu sie, ze autko nam zabrali Cek padl:D Quote
anika00 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Witam wszystkich, ja nie w temacie, ale za to a propos głównego posta (czy jak to się nazywa). Możecie jeszcze jedną onkarkę doliczyć - moją skromną osobę ;-) Nie wiem jeszcze jak działa to forum, pora się nauczyć. Pozdrawiam Quote
mimoza Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Witaj, napisz nam kilka słów o swoim psie, może jakieś zdjęcie pokażesz :cool3: Quote
anika00 Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Bardzo chętnie pochwalę się zdjęciami, postaram się to zrobić jak najszybciej...póki co kilka słów o Zorze. Piękna i kochana 8-miesięczna owczareczka. Wesolutka, uwielbiająca piłkę na sznurku (i swoją panią) ;-) Niesamowicie aktywna, uwielbia zwracać na siebie uwagę, co wcale nie znaczy że jest nachalna czy niegrzeczna. Początkowo były z nią problemy wychowawcze (zdominowała cała rodzinę z wyjątkiem kota ;-)), ale po szkoleniu jest bardzo dobrze. Na razie to tyle, postaram sie jak najszybciej wrzucić jakieś zdjątko :-) Quote
asher Posted December 5, 2007 Posted December 5, 2007 Witaj Anika. Miłego klikania :) I czekamy na zdjęcia :) A obsługi forum szybko się nauczysz. Tylko uważaj - to uzależnia ;) Quote
anika00 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Oj, będę miała problemy... zgodnie z obietnicą chciałam wstawić kilka zdjęć, ale niestety nie wiem jak można to zrobić, nie ma tu opcji załączników? bądź obrazków? :-/ Quote
Aga i Eto Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 żeby dodać zdjęcie nalezy je dodać na jakiś serwer np fotosik.pl potem kopiujesz adres obrazka i odpisując na wątek klikasz na 14 od lewej ikonkę (taką z górami) tam wklejasz skopiowany wcześniej adres i gotowe.. edit: zapomniałam dodac że jak dodajesz duże zdjęcie to na fotosiku musisz: 1. dodać zdjęcie z komputera 2. kliknąć pod opisem zdjęcia "rozszerzone" i taM ZROBIć ZMNIEJSZ ZDJęCIE do 800pikseli i dopiero wtedy dodaj. Jak sie doda to klikasz na zdjecie bo jest miniaturką, otwiera sie w pełnym rozmiarze i z tamtąd kopiujesz adres obrazka ( klikając prawym przyciskiem myszy na obrazku) i to jest adres który wklejasz na forum w tym okienku z górami Quote
Aga i Eto Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 sprawdziłam jeszcze raz czy dobrze napisałam, wg mnie działa.. a tak wogóle to wiecie jak się usuwa własny post? Quote
anika00 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Aga i Eto dziękuje ze wskazówki, dość to skomplikowane, ale posiedzę nad tym. Mam nadzieję że się uda :-) Quote
asher Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='anika00']Aga i Eto dziękuje ze wskazówki, dość to skomplikowane, ale posiedzę nad tym. Mam nadzieję że się uda :-) Jak już wgrasz z komputera zdjęcie na www.fotosik.pl to pojawią ci się okienka z rzędami cyfr i liter. Kopiujesz te, które są w okienku opisanym jako "Pełen rozmiar na forum". Potem wklejasz do posta to, co skopiowałas i voila - masz zdjęcie w poście :) Albo robisz tak, jak pisała Agata - kopiujesz link do zdjęcia, klikasz na żółty znaczek z górami znajdujący się nad oknem, w którym piszesz post, wklejasz link do okienka, które wyskoczy i na koniec klikasz "ok". Pamiętaj, że na Dogomanii możesz umieszczać zdjęcia nie większe, niż 640x640 pikseli. Jeśli twoje zdjęcie jest większe, to albo zmniejsz je w jakimś programie graficznm zanim wgrasz je do fotosika, albo wgraj je bez zmniejszania, ale wtedy do posta na Dogomanii skopiuj i wstaw to, co znajduje się w okienku "Miniaturka na forum (zdjęcie otworzy się w pełnym rozmiarze)". Czekamy na fotki. Najlepiej wstaw je od razu do tematu "Fotki naszych psiaków" :) Quote
Nanami Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 A to ja tak napisze, ze moja zołza wpadła na nowy super pomysł. Ostatnio sporo cwiczymy "do mnie" rówież tak, ze ja wydaje komende i sie cały czas cofam, a ona dorównuje cały czas. A piłeczka nieosiagalna wtedy, wiec... podszczypuje mnie w kurtke, czasem spodnie :mad: Już sie boje co bedzie w sezonie letnim, jak kurtka mnie nie bedzie chronić :lol: Na dodatek dzisiaj sobie ubzdurałam, ze rozkaze jej skoczyc przez moja wyciagnieta reke, jak bede przykucnieta. Małpa skoczyła... prosto na mnie :roll: Szkolenie jest bolesne! :evil_lol: Quote
14ruda Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Moja ma od paru dni wymyslone"ode mnie":mad: i za cholere nie przychodzi tak jak powinna:angryy:.Kica wokół,porywa w gebe liscia,patyk czy cokolwiek i skacze.:mad: O nie tak nie bedzie.Wziełam linke i ćwiczymy:diabloti:.Zamiest do mnie skacze na mnie z każdej strony:mad:,podgryza,szarpie linke i wykonuje se komendy jak leci wszystko naraz,krzywo i okropnie:roll:.Zachowuje sie jakbym ja tydzien w piwnicy trzymała bez powietrza:mad:Zwariuje:placz: Quote
anika00 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2a85d9a2de858b13.html - tu ma 2,5 miesiąca http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df5f107ac0c7a7fd.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8f13001bdfbda235.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d5feca26d174f347.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc575c6d6bab67d2.html - a te są aktualne, czyli ma 8 Quote
anika00 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Wreszcie mogę pokazać moją małą Zorę, udało mi się wrzucić zdjęcia, ale bez waszej pomocy nie poradziłabym sobie, wielkie DZIĘKI :-) dla Agi i Ashera. Z waszymi dokładnymi wskazówkami nie miałam większych problemów. Zdjęcia wylądują jeszcze na temacie zdjęciowym ;-) Jestem tu od bardzo niedawna, ale już mi się podoba, przekonałam się że rzeczywiście można tu liczyć na pomoc. Pozdrawiam Quote
mimoza Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Bardzo fajna jest Zora, niespotykanie ciemna maska, czyli pyszczek :lol: Quote
modliszka84 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Błagamy o pomoc! Sytuacja jest alarmowa!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=98466&page=23&highlight=galop Quote
anika00 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 mimoza napisał(a):Bardzo fajna jest Zora, niespotykanie ciemna maska, czyli pyszczek :lol: Dzieki, moja duma....cholera mała ;) Quote
Ventrue Posted December 13, 2007 Posted December 13, 2007 Tak się Zastanawiam czy na tym forum sa jacyś inny właściciele owczarków niemieckich długowłosych ,ale czarnych. Ja u siebie w domu posiadam trzy owczarki niemieckie długowłose maści czarnej. Matka z synem i córka. wiem ,ze czarne owczarki sa mało spotykane dlatego ciekawi mnie czy ktoś takiego posiada. x> Quote
Recommended Posts