Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mimoza napisał(a):
Bingo?!!! Taki misiek? Kiedy było robione zdjęcie? I ile waży teraz? Balto jutro kończy 4 miesiące i waży ok.21kg. Mało ma kudełków, więc zamiast wyglądać jak misio wygląda jak szczurek :-)

Bingo jest DON-kiem po ON-kach a zdjęcie było robione jak miał 3 miesiące .Teraz uszka juz mu stoją .No więc Bingo jutro tez kończy 4 miesiące jest z 29.12.2006r. Tak więc chłopcy są idealnie w tym samym wieku. Będzie bardzo ciekawie obserwowac jak się rozwijają i mieć porównanie między eksterierem i użytkiem:multi:.No zadzwoniłam do Gosi i Bingo został zważony- 21,5 kg. Gosia w poniedziałek będzie w pracy więc pewnie coś więcej o maluchu napisze i moze zamieści jakieś nowsze zdjęcie. Szerokiej drogi .

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

boszsz bingo ma juz 4 miechy?:-o .rrany ale szybko ten czas leci.
relacje?no normalne,beda jak to miedzy dzieciakami:evil_lol: .mam nadzieje ze kiedys zrobicie tez spotkano z chilli i np.dzosterem i baba-te maja po 6miechow.:cool3: :diabloti: .

Posted

ayshe napisał(a):
boszsz bingo ma juz 4 miechy?:-o .rrany ale szybko ten czas leci.
relacje?no normalne,beda jak to miedzy dzieciakami:evil_lol: .mam nadzieje ze kiedys zrobicie tez spotkano z chilli i np.dzosterem i baba-te maja po 6miechow.:cool3: :diabloti: .

nie o relacje mi chodzi ale o to jak sie bedą rozwijac ,czym interesować -czyli porównanie rozwoju ,zainteresowan. Na przykład Bingo lubi piłke ale tylko na chwile -no jak sie na przykład uda zabrać Joshowi i od razu ja potem olewa, Joshua w jego wieku jezeli była piłka a jeszcze bardziej patyczek olewał cały świat naokoło poza jeleniem ,ktorego szukał do rzucania i nie uczony przynosił natychmiast i wypluwał pod nogi.Zabawa to pewnikiem bedzie normalna -oczywiściw wyjdą w niej charaktery ale chyba czy to uzytek czy eksterier nie ma znaczenia -oba przeca owczarki niemieckie. Interesuje mnie po prostu zobaczenie uzytka od małego bo nigdy nie widziałam. W sumie na forum duzo sie naczytałam opinii wielu i teraz chcialabym zobaczyć i poobserwować. No i chyba trafiła sie okazja -szkoda tylko ze Gosia jest niestety delikatnie mówiąc leniwa z tuptaniem na tresurkę. Ją to niestety nie pociąga. Chyba ze sytuacja ją do tego zmusi.

Posted

oooo a teraz som:crazyeye: .rrany nic z tego nie rozumiem:shake: .
ewa-jo-jesli u bingo nei beda rozwijane popedy to bedzie drugi josh-a o to chyba chodzilo gosi-razem z problemami, ktore to ze soba niesie:diabloti: .szkolenie nie jest obowiazkowe:evil_lol: .natomiast rzeczywiscie 4 miesiac to juz duuuuzo i np.jjesli sie mysli o sportowym ipo to juz zaczynac trzeba szybciutko bo potem trzeba bedzie naprawiac duuuzo rzeczy.;) .

Posted

Wszystkiego Najlepszego dla dzisiejszej jubilatki-SchH1,HGH,FH2,ZW86,ED normal,HD normal ,DNA gepr.Chity v.Hertz.Surykat konczy dzisiaj trzy lata.Jak to mowi Ayshe:najpaskudniejszy ONek na Swiecie:p .
Wszystkiego najwspanialszego Surykatko -najgorsze juz przezylas.

Posted

Aaaa to juz wiadomo dlaczego Ayshe sie zle wczoraj czuła .Piła z Surykatem :-)
Wszystkiego najlepszego dla Chity i Zdrowka dla jej Pani :-) (oj przyda sie ,przyda ).

Posted

noooooooo zachlalam sie wczoraj z rozpaczy;) po diabla mi byl uzytek.
przeczytalam na jacentusie jak jeden pan pisal ze uzytki sa brzydsze niz koopa jego suki:roll: :evil_lol: .tia.no i oczywiscie on ma suuuuper psy a reszta to koopy albo downy.mily pan taki.:cool1:

a chita....nooo tak wszystkiego najlepszego dla surykata....zeby zaczela myslec zanim co s zrobi i zeby przestala wbijac zeby na oslep w to co jej sie akurat nawinie.

Posted

ayshe napisał(a):
noooooooo zachlalam sie wczoraj z rozpaczy;) po diabla mi byl uzytek.
przeczytalam na jacentusie jak jeden pan pisal ze uzytki sa brzydsze niz koopa jego suki:roll: :evil_lol: .tia.no i oczywiscie on ma suuuuper psy a reszta to koopy albo downy.mily pan taki.:cool1:

Też to czytałam, ayshe :lol: :lol: :lol: Grunt to brak krytyki w stosunku do swoich psów a nadmiar w stosunku do innych :angryy: Ciekawe czy przepiękne psy ze wspaniałą psychika mają IPO3 :diabloti:

Posted

AM napisał(a):
Też to czytałam, ayshe :lol: :lol: :lol: Grunt to brak krytyki w stosunku do swoich psów a nadmiar w stosunku do innych :angryy: Ciekawe czy przepiękne psy ze wspaniałą psychika mają IPO3 :diabloti:
:diabloti: ...tiaaaa.nie no w sumie luzik-objektywizm rzecz wazna:roll: :evil_lol: .szczerze mowiac troszke mna zatrzeslo ale poniewaz jestem nacpana prochami tojakos tak troche tylko:cool1: .jestem ciekawa co ja robie kryjac koopami downy:cool3: :diabloti: :diabloti: .
tak serio-trochu;) to nieprzyjemne bylo bo zamiast znosic te durne podzialy to takie wypowiedzi je nakrecaja.i to jest niedobre i dla uzytkow i dla eksterierow.

Posted

ayshe napisał(a):
.jestem ciekawa co ja robie kryjac koopami downy:cool3: :diabloti: :diabloti: .

Ja też nie wiem co robisz :lol: :lol: :lol: Może się szaleju najadłaś? :cool3:

Posted

obawiam sie ze masz racje-cos musialam przelkonac albo najarac sie czyms zielonym:roll: :evil_lol: .zwlaszcza ze WIDZE znowu wszystkie posty:crazyeye: :lol: .

Posted

przez trzy dni żyłam w świadomości, że wszyscy owczarkarze wyjechali na dlugi weekend i od tygodnia nikt nic nie napisał.. wczoraj stwierdziłam, że chyba gorzej ze mna, bo nagle pojawiły sie posty z kilku dni się pojawiły, po czym zniknęły..a teraz znowu są..w każdym razie..witamy się kolejny raz..i oczywiście serdeczne życzenia dla Chity!!

Posted

morighan napisał(a):
przez trzy dni żyłam w świadomości, że wszyscy owczarkarze wyjechali na dlugi weekend i od tygodnia nikt nic nie napisał.. wczoraj stwierdziłam, że chyba gorzej ze mna, bo nagle pojawiły sie posty z kilku dni się pojawiły, po czym zniknęły..a teraz znowu są..w każdym razie..witamy się kolejny raz..i oczywiście serdeczne życzenia dla Chity!!

O, koorczę, to nie ja jedna mam zwidy :huh: :huh: Odkryłam dzisiaj parę postów, których wcześniej nie było, a parę tych co było to ich już nie uwidim :confused:

Właśnie doczłapaliśmy się z młodym bandytą Balto do chałupy, bo byliśmy na 2-dniowej wycieczce pod Hamburgiem u hodowczyni naszej grrrr pociechy :diabloti:
Było super. Mieliśmy okazję spotkać siostrę Balto - niemal identyczna z wyglądu i charakteru. Jak dzieciaki zaczęły między sobą (między naszymi nogami) ustalać hierarchię to nogi nasze poszły w górę, a tamtejsze ludzkie dzieci z krzykiem uciekały. Oczywiście więcej tam było jazgotu niż cokolwiek innego, ale przyznam się, że pierwszy raz nasz Baltuś się tak zacietrzewił. Po paru minutach sprawa się wyjaśniła i gnojki trzymały się razem aż do naszego wyjazdu.
Muszę się pochwalić, że mamusia Baltka w międzyczasie zrobiła IPO2, a w najbliższą sobotę podejdzie do IPO3. Pojechaliśmy na teren, gdzie psy ćwiczą i myślę, że sunia (pomimo tego, że, będąc użytkiem, jest brzydsza niz koopa suki tego wpomnianego wcześniej pana) da sobie radę.
A! Zanim zapomnę - gdzieś wcześniej toczyła się luźna rozmowa o potencjalnym goleniu włochatych psów ze względu na upały. Przypomnijcie mi, żebym wkleiła jutro zdjęcie owczarka collie ogolonego na pałę. Wygląda booosko! Naprawdę, w ogóle nie poznałam :lol:
Ooo, w międzyczasie pojawiły się nowe - stare posty :-o Biorę się do czytania.

Posted

zapomniałam Wam napisać:p
Myszula szczeka:multi:
dwa tygodnie temu pierwszy raz (od sierpnia) zaszczekała:sweetCyb: :bigcool: :cunao: :cunao: :cunao:
łułułu:cool3:
nareszcie
i to w obronie ;)
wogóle ostatnio zadymiara się z niej robi:splat:
ustawia wszystkie psy:evil_lol:

Posted

naprawiło mi sie tez:multi: .nawet nie wchodziłam na dogo,bo otwieranie jednej strony zajmowało ok.2 minut:mad: .A czesto była pusta.:mad: maskara jakaś.W koncu można dac znaka życia(zeby nie było ze zapiłam sie na weselu):evil_lol:

Posted

zna ktoś jakiś super sposób na naprawe kolana?? taki wiecie, że raz się zrobi i już spokój na całe życie :cool3: bo ja już się boję do lekarza iść...:shake: