Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 133
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam dziś rano w okolicach, gdzie suczka "mieszka", ale nigdzie jej nie było! Już 3 dzień... Zaczynam się martwić... :shake: Wieczorem jeszcze tam wpadnę.

Zaczynam martwić się także o akitę inu. Dziś rano latał po ulicy, o mały włos nie wpadł pod marcedesa!! "Wygoniłam" go na osiedle, w którym znajduje się jego dom, tam nie jeżdżą samochody. Facet, który jest jego właścicielem (wiem, że jest, ponieważ dawniej codziennie widywałam psa na podwórku w towarzystwie owego faceta) wyszedł z domu, zobaczył akitę i przegonił go, rzucając w niego kamieniami!!! :angryy: :angryy: Ten pies już drugi tydzień łazi samopas!! Nie jest agresywny w stosunku do ludzi, ale do psów tak, już nie raz chciał zaatakować mojego Killera!!!
Nie wiem, czy nie poszukać mu innego domu... To jest młody, piękny pies w typie rzadkiej rasy.

Posted

Oczywiście, że tak. Trzeba jednak najpierw iść do tego faceta i z nim porozmawiać. Jeśli zrzeka się psa, to DT na cito i dajemy ogłoszenia.
Taki pies znajdzie dom w mgnieniu oka.

Posted

Spróbuję porozmawiać z nim jeszcze dziś. Jeżeli powie, że zrzeka się psa, szukamy DT / DS. Jeżeli powie, że pies jest jego, to odpowiem, żeby nie puszczał psa samopas, bo dobierze się do niego policja.

Posted

Może nie pytaj czy zrzeka się psa (bo się nigdy nie zrzeknie własności) tylko tak łagodniej. Wyczuj czy go w ogóle chce. Jeśli nie to załatwiamy DT/DS

Posted

Jak nie było, tak nie ma suńki! :placz: Ale znalazłam świeże ślady małych łapek na błocie, mam nadzieję, że jej.

Jeśli chodzi o akitę, to byłam świadkiem, jak wprowadza go na podwórko jakaś pani. Wygląda na to, że mąż jest na NIE, jeśli chodzi o psa, a żona na TAK... :roll:

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Jak nie było, tak nie ma suńki! :placz: Ale znalazłam świeże ślady małych łapek na błocie, mam nadzieję, że jej.

Jeśli chodzi o akitę, to byłam świadkiem, jak wprowadza go na podwórko jakaś pani. Wygląda na to, że mąż jest na NIE, jeśli chodzi o psa, a żona na TAK... :roll:

Spróbuj porozmawiać z tą kobietą. Wypytaj czy chcą psa czy nie i dlaczego biega samopas:angryy:

Posted

No nie, Cekinko, znowu Halinów? Ale jestes super dziewczyna, chodzisz po wsi i szukasz psów potrzebujących pomocy :cool3::loveu:

No i co z suńka? Znalazł się jakiś DT?

Posted

Jeszcze tam nie byłam, o ile zaraz nie zacznie padać, za chwileczkę się tam wybiorę. Trzymajcie kciuki, żeby suńka się znalazła i aby z domkiem akity wszystko było w porządku :roll:

Posted

Wróciłam!!!

Jeśli chodzi o suńkę, to wciąż jej nie ma!!! :placz: Widziałam tylko ślady małych łapek pozostawione na błocie... chyba jej. W okolicy jest dom w "trakcie budowy", ale nie pracują tam już od dawna robotnicy, stoi niewykończony. W siatce, która otacza dom jako ogrodzenie są liczne dziury. Myślę, że tam sunia ma schronienie, że właśnie tam jest, kiedy jej szukam.

A jeśli chodzi o akitę... :angryy: Później zazłożę wątek...

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...