Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój Staffior ( 2/3 miesieczny) też byl brany za LABRADORA :o :D

Fotki wklejone przez Alojzyne "do porówniania" .

Moze uszy wygladaja porównywalnie ,ale jest EWIDENTNA RÓZNICA W UKLADZIE CZASZKI ,a nawet kufy i oczu .

Odkad mam Staffiki widzialam juz BARDZO DUZO SZCZENIĄT tejże RASY :P z róznych skojarzeń i miotów :P .

I jezeli psina Kamienio na fotkach ma faktycznie 2 msc. to jednak KOSC jest WYRAZNIE MOCNIEJSZA od koscca Staffiatek Alojzyny(w tym samym wieku) - a na SLABA KOŚĆ moje wnuczyska nie narzekaly absolutnie :)

Jedno jest pewne (co zawsze powtarzam) ZDJECIE nie ZOBRAZUJE DO KOŃCA rzeczywistego wizerunku zwierzecia - no ,ale tu mamy do wgladu tylko fotki ,wiec na ich podstawie - wnioskujemy !!!!!!!!!!!!!!

Hanya - IMPONUJACE TO TWOJE "Maleństwo" :D :D

Obecnie nic sie nie KOPIUJE STAFFIKOM i NIGDY sie NIE KOPIOWALO 8)

Posted
Mój Staffior ( 2/3 miesieczny) też byl brany za LABRADORA :o :D

Hanya - IMPONUJACE TO TWOJE "Maleństwo" :D :D

Obecnie nic sie nie KOPIUJE STAFFIKOM i NIGDY sie NIE KOPIOWALO 8)

Dzieki dzieki :D

A myslalam ze kiedys uszka im sie przycinalo :o , czlowiek jednak to cale zycie sie uczyc musi 8)

Posted
Jestescie okropni :evil: , slowo daje, teraz to juz napewno wlasciciel juz nic nie napisze...

Ależ to ten właściciel tu mocno sobie ze wszystkich zażartował! :lol:

Posted

Moim zdaniem ..to zrobil sobie koles wypuszkę :wink: i chcial zobaczyć kto bedzie NAJBLIZEJ PRAWDY i czy wogóle KTOS COS TU WIE :)

A my sie produkujemy :agrue:

A mnie sie tak to psisko spodobalo :D ciekawe ile ono ma FAKTYCZNE obecnie i JAK WYGLADA :)

Posted

Jak to milo widziec zdjecia Astry jako odniesienie :D

Teraz juz wyglada nieco inaczej, dzis zrobilem kilka zdjec i po prostu bylem w szoku, wlasnego psa nie poznaje. Ta slodka morda, ktora lubi przyjsc i wdrapywac mi sie na kolana ( przy 16 kg to juz nie jest smieszne :wink: ) na zdjeciach wyglada jak grozny brytan...

Posted

Prezentowany na zdjęciu pochodzącym z galerii dogomanii pies to (cytuję opis):

Zjazzz Garde d'Honneur du Monde

Urodzony: 19-09-2000

Ojciec: Champion- Buddy-Kobus v.d. Weelsedijkhoeve

Matka: Melody v. Douvergenhout

Hodowca: Corrie Spits

Waciciel: Corrie Spits

:D

Posted

sortis Jarkowi chodzilo o Stafficzysko :wink:

Astra Stawka Wieksza Niż Zycie ur.01.12.03

o.CH.J.CH.Zw.Sk.RAPID SHOT Buldozer

m.CH.ALFA Skordatura

A "nasze" plowe Maleństwo pewnie wyglada jak zalaczona przez ciebie fotografia :wink: :lol:

Jarku faktycznie na fotkach wyglada .... sobie :o

Posted

W wieku 2 miesiecy (nawet neicałe) moja psinka miała takie uszka.... :)... w każdy dzien układał je sobie inaczej :D... teraz juz jest normalnie (ma prawie 4 miesiace)... Co du uszek, to na początku smiechu było co nie miara :D:D:D:D... już myslałem, że to jedyny w swoim rodzaju rodowodowy kundelek :D

/zmieniłam fotę na linka, bo za duża.../

Dag-mod.

• 1 month later...
Posted

Witam przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalem ale rozumiecie wyjazdy i wogole:) W przyszlym tygodniu postaram sie wrzucic pare nowych photek psineczki. A z ta data jest tak ze wiecie jak sie wymienia baterie to data sie ustawia wlasnie na ten dzien i co chwila nie chce mi sie zmieniac:) Psinka byla brana od znanego mi pana widzialem jego suczke a ojcem byl pies mojej kolezanki. Psineczka ma teraz 3 miesiace i 2 tyg. Roznie to bywa nawet jezeli to nie bedzie rasowy sztaf to mnie to nie zrazi i tak bedzie czlonkiem naszej rodziny bo jest kochana:) Czasami daje sie weznaki:) Powiem wam ze jestem w szoku bo np 2 letniego dziecka siostrzenca unikala w domu jak ognia (piskliwy dzieciaczek) ale jak wyszedlem z nim i psinka na spacer to ganiala za nim i go pilnowala on na bujaczki ona przy bujaczkach i lezy i pilnuje maly w piaskownicy i lezy i pilnuje. I jest madra jak na swoj wiek umie juz siadac i dawac lapke no i przychodzi na zawolanie chociaz czasami jej sie cos odwidzi to pojdzie z kims sie przywitac:) Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie posty

Posted
Roznie to bywa nawet jezeli to nie bedzie rasowy sztaf to mnie to nie zrazi i tak bedzie czlonkiem naszej rodziny bo jest kochana:)

Dobra- ustalmy szczegóły...

RASOWA to ona nigdy nie będzie, bo tylko psy z rodowodami są rasowe.

Reszta, to psy o nieudokumentowanym pochodzeniu, czyli kundelki.

Nie ma czegoś takiego jak "SZTAF", albo "SZTAFICZKA"

Jest Staffordshire bull terrier, czyli staffik

i jest American staffordshire terrier, czyli amstaff, albo AST.

Zobacz na forum tematy o różnicach pomiędzy tymi dwoma rasami (weeeele ich było), a potem napisz, do której z nich mama i tata Twojej suni są podobni.

A najfajniej by było, gdybyś wkleił na forum fotę taty suni- skoro jest to pies Twojej znajomej. Wtedy poprorokujemy, co Ci z szczeniaczka wyrośnie. :D

Posted

No dobra rasowa nigdy nie bedzie z tym sie zgadzam ale mnie to nie rusza kocham ja taka jaka jest:) Postaram sie wkleic photki jej ojca o ile to bedzie mozliwe. A o uszko chodzilo mi tak jak druga suczka w poscie aloizyny ta z tym jednym zalamanym uszkiem. Teraz moj piesio ma juz tak zalamane obydwa uszka nie wiem to dobrze?? Powoli zaczyna juz stawiac uszka ale to tylko na 2 minutki i potem znowu zalamane. Pozdrawiam

Posted

Myślę, że rada Dag jest najlepsza.

Jak zamieścisz zdjęcie ojca będzie wiadomo co to za pies i jakie uszy powinien mieć, bo inne ma staffik, a inne amstaf.

A tak w ciemno trudno mówić jak powinno być.

Posted

caaaaaałe mnóstwooo luźnej skóry... :lol:

To zależy jak się szczeniek ustawi, ale czasem Chrumcia wyglądała jak szarpek, miała prześliczną fałdkę skórną nad ogonem i można ją było ciągnąć... i ciągnąć... Brzucho też pomarszczone... i fałdka na karku... i mięsista morda... :lol:

Jeju... jaka ona kiedyś śliczna była... :oops: