Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam jestem szczesliwym wlascicielem mlodej suni. Jest poprostu sliczna

oto kilka photek z nia w roli glownej

http://www.aleksanet.prv.pl/bibi/a.jpg
http://www.aleksanet.prv.pl/bibi/c.jpg

Ale mam inny problem od okolo 2 dni mojej sunce oklaplo uszko nczy zalamalo sie i jakos dziwnie lezy nawet w normalnej postawie??

I mam pytanie slyszalem cos o podklejaniu uszu ale nie wiem za bardzo czym to podkleic i wogole czy cos takiego mozna zrobic ??

Pozdrawiam i dzieki za wszystkie podpowiedzi.

A to zdjecie z zalamanym uchem:

http://www.aleksanet.prv.pl/bibi/b.jpg
Posted

Śliczna sunia. Napisz w jakim jest wieku, bo na zdjęciach wygląda na kilka miesięcy.

Na dwóch pierwszych zdjęciach oba uszka ma oklapnięte. Czy zawsze tak jest, czy tylko wtedy gdy jest zmęczona? Widać, że uszka ma grube i przez to ciężkie, więc mogą jej zacząć stawać trochę później. Mojej suni zaczęły stawać dopiero jak miała 5 miesięcy a i teraz jak jest zmęczona (ma 7 miesięcy), to czasami ma takie uszka jak twoja.

Na ostatnim zdjęciu widać jak uszko ułożyło jej się w płatek róży, a więc jak najbardziej prawidłowo. :)

Samemu nie radzę ci nic podklejać, bo możesz zepsuć. :cry: Może to zrobić ktoś, kto to już praktykował z dobrym rezultatem.

Ja radziłabym ci poczekać. Dobre odżywianie szczeniaka odpowiednią karmą, jak również podawanie wspomaganie składnikami chrząstkotwórczymi powinny po pewnym czasie pomóc. :D

Radzę ci przeczytać post "bo klapnięte uszko mam" oraz "jak postawić uszy", było tam mnóstwo rad na ten temat.

A tymczasem uzbrój się w cierpliwość. Napisz tymczasem co to za sunia, po jakich rodzicach i gdzie ją można spotkać.

Posted

Sunia ma dopiero 2 miesiace wiec jest jeszcze malutka :)

Psiunek chodzi po ulicach Ciechanowa dosc malej miescinki:)

Pochodzi z malej domowej chodowli i nie ma rodowodu ale rodzicow widzialem i wygladali naprawde bardzo ladnie.

Jutro ide ja ostatni raz odrobaczyc to podpytam sie wet. co z tym uszkiem zrobic Dzieki za podpowiedz.

Pozdrawiam Kamienio

Posted

Marek CORAZ BARDZIEJ MI IMPONUJESZ :D

A myślalam ,ze tylko z AST-ami bedzie taki problem :( :( - OJ ZACZĘLO SIE I ZE STAFFIKAMI :( :( :( poprostu plakac sie chce :cry: :cry: :cry: :evilbat:

Posted

Wczesniejszy post napisalam zanim zobaczylam psiaka :)

Przeciez to nawet NIE JEST STAFFIK :o to wyglada na MOLOSA :)

Nie wiem jak mozna być tak naiwnym :roll:

Z tymi uszami NIE ZROBISZ ŻADNEGO "platka róży" bo to nie ta RASA :-?

Sorry ,ale to STAFFIK nie jest ,nie byl i NIGDY NIE BEDZIE :D

Nawet umaszczenie jest ZASTANAWIAJACE do wzorca rasy - obecnie :-?

Chyba ktoś na Tobie "walki wykrecil" - dalej nabywajcie psiaki RASOWE nie potwierdzone "papierami" :D - bo na co mi ten papier :o

A wlasnie na to ,aby Ci ktoś nie powiedzial,ze masz "MOLOSA" zamiast Staffika :D :D

Ps.Kochaj swoja psinkę ,bo ona jest nic niewinna -ale prosze Cie nie porwnuj jej ze Staffirdshire Bull Terrierami :wink:

Ps.Jako piesek - BARDZO LADNY :D :D :D

Posted

Spokojnie, tylko spokojnie.

Sunia mnie osobiscie przypomina amstaffa, niz staffika (choc na pierwszym, zdjeciu to nawet tosa inu! :o ) Uszy ma wyjatkowo grube, ogolnie glowe dosc potezna. Niestety, wsrod posiadaczy psow bojowych jest jeszcze sporo laikow, ktorzy na amstaffy wolaja staffy, tudziez staffiki. Ba, sa nawet te "male, domowe hodowle", ktore wprowadzaja podobne nazewnictwo w ogloszeniach.

Posted

Tez jestem zagorzala przeciwniczka rasowych " bez papierow" :evilbat:

Piesio jest sliczne, ale faktycznie wyglada bardziej jak moja Lunka jak byla malutka, tyle tylko ze miala wiecej skory.

Moze nie jestem ekspertem ale wydaje mi sie ze stafik to z niej nie bedzie, no moze amstaf.

To dopiero wyjdzie w praniu co z psiaka wyrosnie.

Trzymajmy wszyscy kciuki, zeby tylko charakter byl oki-bo to teraz najwazniejsze.

Posted
Ucha faktycznie potężne, ale za mało widziałam małych staffików aby się w tej kwestii wypowiadać.

:) :) :) 8)

Natomiast co do umaszczenia - moim zdaniem spoko. Suczka jest płowa, nos czarny, białe znaczenia, wszystko ok.

Link na stronę z akceptowanymi przez kennel club umaszczeniami:

Kochana AMFI - wiem jakie umaszczenia dopuszcza wzorzec SBT i innych bullowatych :) ,ale na dzień dzisiejszy - "trzeba szukać ze swieca" PLOWEGO STAFFIKA (przynajmniej u nas w kraju :D )- dlatego wyraznie napisalam ZASTANAWIAJACE - OBECNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Moim zdaniem gdyby czlowiek ów nabywal AST - raczej pytalby o KOPIOWANIE(kopiować czy nie) uszków niz o PODKLEJANIE takze chyba jednak mial to być STAFFIK :roll: - tak domniemam :roll:

Do AST-a tez troche jej brakuje - głowa nie taka jak powinna byc ,ale predzej niz Staffik - ja jednak sklaniam sie do czegoś z MOLOSÓW :) - jest zdecydowanie "zamocna" budowa jak na 2 miesieczne szczenie SBT - AST - hmmm :roll: - mimo wszystko gdzieś tam w żylach plynie krew przedstawicieli II grupy :)

Ogólnie BARDZO LADNY SZCZENIACZEK :D :D naprawdę , tylko szkoda,ze " z domowej hodowli " :-? :lol: :lol:

Ps.Ostatnimi czasy zdecydowanie ZA DUZO porobilo sie DOMOWYCH HODOWLI 0X :lol: :lol: i DOMOWYCH HODOWCÓW :lol: :lol: :lol: - o joj calkiem "ZCHODZI NA PSY " ta nasza KYNOLOGIA :cry: :cry:

Posted

A ile ona teraz wazy?

Moja Lunka jak miala 7 tyg=7kg, 8=8kg itd

Jednak jak na DC to brak luznaj skóry.

Wiecie to sa tylko zdjecia, moja Lunka na zdjeciach tez wygladala jakby byla grubokoscista a w rzeczywistosci jest raczej drobnej kosci jak na DC.

Posted

DOKLADNIE :D :D no i nie bez powodu WYPATRZYLAM MOLOSA W MALEJ :D :D - terrier jednak troszke sie gdzies zawieruszył - nawet ten AST :-?

SUPER Ta Twoja sucia Hanya :D :D :D - Dogo Canario - TAK ????

Posted

no to mamy na forum staffika kanaryjskiego. :lol:

cześć Kamienio! :D

napisz nam dokładnie, skąd mała jest i jak sie chowa.

Posted
[Moim zdaniem gdyby czlowiek ów nabywal AST - raczej pytalby o KOPIOWANIE(kopiować czy nie) uszków niz o PODKLEJANIE takze chyba jednak mial to być STAFFIK :roll: - tak domniemam :roll:

A jak to jest z kopiowaniem staffików?

Bo kiedys to robiono, prawda?

Posted
... i dluzsze lapy.

Ona bedzie wyzszym psem od staffika, przeciez to mozna latwo zauwazyc.

Czy ja wiem??? :oops:

Tak czy inaczej słodkie maleństwo. Szkoda tylko, że właściciel się nie odzywa... Mógłby napisać o niej coś więcej.

Posted

.... ,ale na dzień dzisiejszy - "trzeba szukać ze swieca" PLOWEGO STAFFIKA (przynajmniej u nas w kraju :D )- dlatego wyraznie napisalam ZASTANAWIAJACE - OBECNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faktycznie - masz Staffko rację :kciuki: w Polsce posucha na płowe czy błękity...

Ale porównania z psiakami Alojzyny są równie przekonujące jak porównania z Lunką... :crazyeye: :confused: :crazyeye:

Proszę mi dziewczyny ustawić do zdjęcia razem, w szeregu, może będzie łatwiej :wink:

Posted

noo to juz raczej nie mozliwe bo Lunka ma juz skonczone 9 miesiecy i juz tak slodziuchno nie wyglada.

Mam nadzieje ze wlascicielka sie nie obrazila, troche tu na nia najechalysmy :oops:

Posted

Ale porównania z psiakami Alojzyny są równie przekonujące jak porównania z Lunką... :crazyeye: :confused: :crazyeye:

Proszę mi dziewczyny ustawić do zdjęcia razem, w szeregu, może będzie łatwiej :wink:

Amfi, masz rację. Nie można porównywać psów na zdjęciach robionych w różnym czasie, w różnych ujęciach, z różnymi zbliżeniami.

A jeżeli chodzi o staffiki, to sama wiesz do jak wielu ras ludzie widzą ich podobieństwo, gdy te są jeszcze szczeniakami. Moja np. była amstafem, buldogiem, bokserem, a raz nawet... małym dogiem niemieckim.

Wydaje mi się, że Kamienio po prostu z nas zakpił, tym bardziej, że zdjęcie pochodzi z 2002. (na fotce jest data 03/01/2002)

Posted

[

A jeżeli chodzi o staffiki, to sama wiesz do jak wielu ras ludzie widzą ich podobieństwo, gdy te są jeszcze szczeniakami. Moja np. była amstafem, buldobiem, bokserem, a raz nawet... małym dogiem niemieckim.

Moj Helus byl nawet rotweilerem...

Wydaje mi się, że Kamienio po prostu z nas zakpił, tym bardziej, że zdjęcie pochodzi z 2001. (na fotce jest data 03/01/2001)

a to okurat mozliwe-kazdy nowo zakupi0ony sprzet, czy telefon komorkowy, czy tez aparat cyfrowy zaczyna prace od 1 stycznia, obojetne kiedy to wypada... :))) w telefonie przestawic umiem,a le moj aparat tez jakas dziwna date pokazuje-moze wlasciciel specjalnie dla suczki aparat kupil? Bo post nie wyglada na zart-niezaleznie od stosunku do psow bez rodowodu napisal go raczej ktos dumny ze swojego pieska i przejety, a ze nie do konca zorientowany, to juz inna sprawa...

Posted

co by na wasze psy nie mówili... to ja i tak mam zwyciezcę... :evilbat:

Ktoś kiedyś nazwał małą chrume (taką kilkumiesięczną)

SPASIONYM RATLERKIEM.

:lol:

BTW.

Alojzyna... please.... pozmniejszaj te fotki, bo się strona "rozłazi", albo ustaw je w pionie poprosze!!!