Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ruben z naszego schroniska został adoptowany prawie rok temu. Teraz wrócił z powrotem. Właściciele trzymali go na podwórzu gdzie brama była ciągle otwarta i Ruben organizował sobie sam spacery co nie podobało się właścicielom bo miał siedzieć na dupie :(. Dodatkowo właścicielka uznała, że rzucił się na jej 27-letniego syna. Podobno rzucił się na niego od tyłu i trzeba go było siłą odciągać co ledwo udało się zrobić. Na pytanie jak poważne obrażenia odniósł syn powiedziała "miał takie draśnięcie na szyi". :shake: Gdyby ten pies chciał na prawdę zaatakować to nie skończyłoby się to czerwoną kreseczką, Ruben widocznie chciał się bawić albo zdominować syna. Ja wychodzę gorzej z zabawy z bokserem kuzyna bo jestem cała poodzierana, a tu mało draśnięcie i już pies uznany za krwiożerczą bestię.

Ruben jest psem łagodnym nawet w stosunku do obcych, bez problemu pozwala się głaskać. Jedyne co to nie pozwala sobie podejść do miski i trzeba by go zamykać na czas karmienia. Wykonuje podstawowe komendy: siad, podaj łapę, leżeć. Ma 2,5 roku.

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

DIORA - szczeniak ze schroniska...czy wyrośnie z niej kaukaz???

DIORA - szczeniak kaukaza/onka

[FONT=Arial]Imię: DIORA
Miejsce pobytu: schronisko RADOM
Województwo: mazowiecki
Szczepienia: nie mam informacji
Historia: podrzucona do schroniska

Charakter: zamknięta w sobie, odebrana od matki, mieszka w klatce, po oczkach widać, ze zagubiona
[/FONT]
[FONT=Arial]w kojcu spokojna
Kontakt
[/FONT]
[FONT=Arial]: Anita 0 692 407 681 /email: happy80@wp.pl
Wątek:
[/FONT]
http://www.dogomania.pl/threads/1826...3#post14370453

Sunieczka nie radzi sobie w klatce...w zamknieciu...
jak zabiera sie ją z kojca to widać przerażenie w oczach...a oczy ma piękne

kto pomoze???

Posted

cudna ... ale chyba bardziej leosia z niej wyrośnie :) pamiętajcie że kaukazy są na "czarnej liście" więc chyba nie warto psiaków reklamować jako kaukaza ...

Posted

[quote name='anita_happy']DIORA - szczeniak ze schroniska...czy wyrośnie z niej kaukaz???

Charakter: zamknięta w sobie, odebrana od matki, mieszka w klatce, po oczkach widać, ze zagubiona
[/FONT]
Kontakt
[/FONT]
Wątek:
[/FONT]

kto pomoze???

Sunia traci najważniejszy dla socjalizacji czas ! a kaukazem absolutnie nie jest - 3-4 miesięczny kaukazik wygląda tak:

Caryca z hodowli Rama Gele

Posted

[quote name='anita_happy']DIORA - szczeniak ze schroniska...czy wyrośnie z niej kaukaz???

[/FONT]
Kontakt
[/FONT]
Wątek:
[/FONT]

kto pomoze???

MA DOMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
DZIĘKI DZIEWCZYNY - specjalne podziękowania dla Malwi i E.Derek
faktycznie - Diora to LEOSIA :)

a tu dla Was w prezencie

malucha była wycofana, ale miłość czyni cudaaaaa

Posted

DOME DLA KAUKAZA - suczki...
szczeniaka...
na uchu..domek zakochany w rasie - BO WCZORAJ ODESZŁA IM ICH DZIEWCZYNKA!!!!
Sulejówek???
szukam i nic nie widze:/
jak na złosć
Panstwo mieli mixa kauaza+owczarke....
chcą kopie!!!
:/
bo kochali całym sercem...

PILNE...jak coś to PISAC NA PW..plizzz.mam ograniczony dostep do DOGO od piątku do 19 kwietnia:(

• 1 month later...
Posted

witam wszystkich, chciałabym przedstawić sunię w typie owczarka kaukazkiego. Sunia wabi sie Barusia i przebywa w schronisku, w którym jestem wolontariuszka. jesli ktos byłby zainteresowany adopcją Barusi lub pomocą dla niej proszę o kontakt malgorzata.wasinska@gmail.com

Barusia, sunia w typie owczarka kaukazkiego ma ok 5 lat, jest wysterylizowana. Bardzo spokojna sunia, lubi drapanie po brzuchu, spokojnie chodzi na smyczy ale to uparciuch pierwsza klasa. Bardzo nie lubi wracać ze spaceru do schroniska, na spacerach lubi chodzic w tą strone którą ona wybierze i cięzko namówic ją na zmiane decyzji, nawet smakołyki nie pomagają. Ale to cudowna psina, bardzo potrzebuje codziennego kontaktu z czlowiekiem i przestrzeni!

Barusia była juz raz adoptowana, ale została zwrócona ponieważ (jak to okreslil adoptujący) nie szczekala i ponoć przeskakiwała ogrodzenie (w to że barusia nie szczekała moge uwierzyć ale co do przeskakiwania nie jestem pewna). Adopcja i oddanie Barusi ponownie do schroniska sprawiło, że sunia zamknęła się w sobie. Potrzeba było dużo czasu aby Barusia zaczęła w ogóle dostrzegać człowieka, zaufać mu i traktować jak towarzysza i przyjaciela. Obecnie Barusia każdego dnia wyczekuje na swojego człowieka, który otoczy ją opieką i sprawi, że już nigdy nie zwątpi w ludzką dobroć.