Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Natussiaa']płeć: suka
rasa: owczarek kaukaski

miasto: Przyborówko

sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

opis:
Kaukazka po traumatycznych przejściach w jednej z wielkopolskich pseudohodowli. Była maszynką do rodzenia u swojego oprawcy. Męczyła się latami. Dziś, już zdrowa, syta i zadbana czeka na odpowiedzialnego, doświadczonego właściciela. Jest przyjaźnie nastawiona do otoczenia.

kontakt:
Schronisko dla zwierząt Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk, tel: 501770118, 886368528 Kontakt do wolontariuszy: Magda (Poznań): 665491937 (może nie odebrać, wtedy prosimy o sms) Weronika (Poznań): 511819130 (najlepiej po 18g.)

Czy ta kaukazka ciągle jest w schronisku?

• Replies 436
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Natusia, napiszę o co chodzi. Zastanawiam się czy nie wziąć jakieś kaukazowatej suki na tymczas. Suka u mnie na tymczasie nie siedzi w kojcu tak jak większość hotelowiczów tylko chodzi z moim stadem wookół domu, na wybieg itd - tzn ma pełną wolność. Tyle że musi się dogadać ze stadem, a to kaukazowaty Misza, owczarka Kora, molosowata Beti, owczarkowata Megi i jeszcze staruszka owczarka Griza - myślisz, ze da radę? Da się to jakoś sprawdzić?

Posted

megii1 napisał(a):
Natusia, napiszę o co chodzi. Zastanawiam się czy nie wziąć jakieś kaukazowatej suki na tymczas. Suka u mnie na tymczasie nie siedzi w kojcu tak jak większość hotelowiczów tylko chodzi z moim stadem wookół domu, na wybieg itd - tzn ma pełną wolność. Tyle że musi się dogadać ze stadem, a to kaukazowaty Misza, owczarka Kora, molosowata Beti, owczarkowata Megi i jeszcze staruszka owczarka Griza - myślisz, ze da radę? Da się to jakoś sprawdzić?

Ja nic niestety o niej nie wiem.wiecej info o niej tutaj :)

kontakt:
Schronisko dla zwierząt Przyborówko k. Szamotuł (ok. 30 km od Poznania) 64-500 Szamotuły Schronisko dla zwierząt Rusiec k. Wągrowca 62-120 Wapno Wanda Jerzyk, tel: 501770118, 886368528 Kontakt do wolontariuszy: Magda (Poznań): 665491937 (może nie odebrać, wtedy prosimy o sms) Weronika (Poznań): 511819130 (najlepiej po 18g.)

• 5 weeks later...
Posted

numer: 685
numer chip: 967000009136478
imię: Leon
wielkość: bardzo duza
rasa: mix
data przyjęcia: 2010-11-07
przebywa w boksie: pawilon 6

opis: Leon to bardzo duży psiak w typie kaukaza lub mastifa tybetańskiego. Leon jest pozytywnie nastawiony do ludzi, domaga się pieszczot, jak każdy inny psiak. To łagodny olbrzym, jednak ze względu na gabaryty powinien trafić w odpowiedzialne ręce. Na pewno nadaje się na stróża.

Wkrótce więcej informacji.

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-7842

Posted

W podlubelskim schronisku mają takie cudeńko:

[quote name='matrioszka2']

ROMA.
Nadzwyczaj łagodna kaukazka.Wróciła z adopcji, ponieważ nie spełniła oczekiwań nowego właściciela - nie okazała się mordercą,nie okazała się nawet psem szczekającym, wręcz przeciwnie - łasa na mizianie i czułe słówka.:cool3:
A przy tej bramie, to tak dla jajec stoi.:eviltong:

Kontakt:
Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt
kierownik
ADAM SZUMIŁO
tel. 601 896 073

http://www.dogomania.pl/threads/149208-Schronisko-w-Nowodworze.Aktualizacja-w-toku-...?p=15949088&viewfull=1#post15949088

• 4 weeks later...
Posted

Grom1

Grom2

Grom3

Grom to piękny owczarek kaukaski. Trafił do nas ze Zgierza.

Odszedł do aniołów 16.01.2011, z tęsknoty pomomo ,że dostawał najlepsze jedzenie i był w ogrzewanym pomieszczeniu.

Z dnia na dzień stawał się coraz smutniejszy....

Jeszcze wczoraj daliśmy mu kroplówkę by go wzmocnić.

Czemu nikt nie szukał go ...

Rasowe psy coraz gorzej znoszą schronisko dla nich to duży stres.

Kiedy zginie nam rasowy pies szukajmy go wytrwale...

Bo on umrze bez Swego pana.

• 2 weeks later...
Posted

W schronisku w Białej Podlaskiej znajduje się sunia w typie owczarka kaukaskiego.
http://www.bialapodlaska.schronisko.net/kwarantanna-id-64215.html
Została odłowiona na początku stycznia. Właściciel jest znany, ale nie interesuje się psiakiem, przez dwa tygodnie nie odebrał jej ze schroniska, mimo iż został powiadomiony o jej miejscu pobytu. Od wczoraj sunia jest formalnie do adopcji.
Ma na imię SABA. Ma ok. 3-5 lat. Jest niezwykle ładodna i spokojna. Tuli się do człowieka i z przyjemnością poddaje pieszczotom. Nie jest agresywna w stosunku do innych podchodzących do niej piesków. Nie jest wysterylizowana - czeka na swoją kolejkę.

Szukam dla nie dobrego domu. ania.263@wp.pl

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Imię: Pongo (Kaukaz)
Sterylizacja: tak
Chip: tak
nr boksu:

Pongo to cudownej urody pies w typie kaukaza.
Jest sporej wielkości, ale jest łagodny jak baranek.
Pongo ma wielkie serce do kochania i marzy, aby ofiarować je nowemu właścicielowi.

Kontakt w sprawie adopcji:
tel. 501 272 431 lub 507 180 857
adoptujserce@wp.pl

ul. Spacerowa 118
Radomsko

• 3 weeks later...
Posted

znajoma znalazła pare godzin temu
[FONT=&quot]3 marca br w Warszawie na Młocinach (Pułkowa-Heroldów) znaleziono psa rasy owczarek kaukaski.
Pies ma ok 2 lat, ma kopiowane uszy i ogon.
Nie ma czipa, tatuazu nie znaleziono.
Pies jest łagodny i przyjacielski

tel 503 736 992[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Została znaleziona 31 marca 2011r. koło Mc Donalda W Wesołej (Warszawa).
Podobno kręciła się tam już parę dni i pracownicy restauracji dokarmiali ją.
Jest bardzo przyjaźnie nastawiona do człowieka, bez kłopotów dała się wsadzić do samochodu.
Ma pewnie ok.1-2 lat.
Więcej info będzie po wizycie u weta.
Szukamy pilnie domu, a może znajdzie się właściciel.

Wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/threads/205354-Suczka-w-t.-kaukaza-znaleziona-w-Mc-Donaldzie-w-Weso%C5%82ej(Warszawa)-pilnie-szuka-domu!?p=16626292#post16626292

Posted

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!!! :modla::modla::modla::modla:

ZOSTAŁO NAM OK PÓŁTOREJ TYGODNIA!!!!
Poźniej psiaka prawodopodobnie czeka igła! :placz:

juz opisuje całą historię!
Pies jest mieszancem owczarka kaukazkiego i podhalana, ma ok 7 lat, od poczatku nie wiodło mu sie chyba dobrze, prawdopodbnie całe zycie spedził na łańcuchu, jak sie o nim dowiedzielismy jego włascicielka juz siedziała w wiezieniu, na posesji na której przebywał był uwieziony na krótkim łańcuchu, bez wody, jedzenia i budy! w tym momencie właścicielka zrzekła sie do niego praw, pies przebywa w kojcu u weta, który ma podpisana umowe z Urzedem miasta, ale moze pozostac tam tylko półtorej tygodnia. Pies pochodzi z patologicznego środowiska, takie mam informacje i jest niestety agresywny, jak był zabierany z tej posesji wet. musiał mu dac głupiego jasia! W tym momencie nie jest to pies adopcyjny, nie wiemy z czego wynika dokładnie jego agresja, byc moze z tego ze był całe zycie na łańcuchu, nie miał dostepu do jedzenia i wody, byc moze był zle traktowany! Chcemy dac mu szanse ale sami nie damy rady! tu potrzebny jest jakis dobry behawiorysta, szkoleniowiec i hotelik! na razie udało sie go wyciagnac z posejsji na której był po wielkich trudach!
wieczorem wstawie zdjecia, pies obecnie przebywa w Sanoku przy lecznicy, niestety nie mamy tu zadnego przytuliska!

jesli ktos ma jakis pomysł to prosze dajcie znac!!!!!! Ja nie znam sie na tej rasie, mam tylko ogólna wiedze, tu na dogo pomogliśmy wielu psom, mam nadzieje ze z wasza pomoca uda sie uratowac i tego!!!!!!

EDIT:
rozmawiałam z weterynarzem który sie opiekuje teraz Nero bo tak ma na imie, powiedział ze wcale nie jest taki agresywny, stwierdził ze jeszcze pare dni beda naprawde dobymi kumplami. od jutra bede codziennie u Nero i sama stwierdze jaki jest na prawde, byłam dzisiaj u psiaka, na poczatku cieszył sie ze ktos do niego idzie, ale jak sie za blisko zblizyłam zawarczał na mnie, choc po paru minutach mu przeszło. osobiscie nie uwazam zeby to był bardzo agresywny pies, taki wiecie sam z siebie, wydaje mi sie ze on robi to ze strachu, nie znajac ludzi którzy sie do niego zbliżaja. wiecej bede mogła o nim powiedziec jak go troche poznam. Acha weterynarz okrslił psa na 3 a nie na 7 lat!

a to zdjecia psiaka

edit:
mamy watek Nero, ZAPRASZAMY

http://www.dogomania.pl/threads/2054...czeka-go-igła

• 2 weeks later...
Posted

Aska7 napisał(a):
To raczej leonberger

Wkleiłam go też na leonbergery, lecz wydaje mi sie bardziej kaukazowaty :D Jak mnie odeślą tu to będę w kropce