Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czee Muminy :)

podobno macie już małego stwora u siebie? :razz:

[quote name='Vectra']ja płaciłam jakieś 2 lata temu 280 zł za te powieki , Ajda miała dwa oka , góre i dół .. bo miała wwiniętą i wywiniętą
ja tak jeszcze zapytam odnośnie tej powieki...
Vectra - jaką konkretnie operację miała Twoja sucz? w sensie, że co dokładnie jej się tam działo?
bo ja mam trochę problem z Zuzką... na 3ciej powiece takie jakieś grudki miała... przy okazji sterylki jej to usuwali (nawet nie wiem, ile takie coś kosztuje osobno), bo oczy jej strasznie ropiały, ale to się chyba odnawia, bo teraz już wybrała dwa opakowania różnych kropli pod rząd i nadal ropieją... nie wiem, czy nie trzeba by powtórzyć tego zabiegu...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aa... no to faktycznie inny przypadek...
a masz jakąś wiedzę odnośnie trzeciej powieki? czy takie grudki na powiekach faktycznie się mogą odnawiać i to może być przyczyną problemów z oczami?
Zuzka ciągle i prawie że nieustająco ma problemy - jak nie krople, to maści... trochę jest dobrze i potem znowu stan zapalny...
już nie wiem, co z tym zrobić.. ostatnio jak byliśmy, to wetka nam dała drugie krople, bo stwierdziła, że nadal zaczerwienione oczy i nie jest jak być powinno... jak brała te krople, to było nieźle... skończyła... minęło parę dni i jeszcze gorsze ropy :|

Muminy, sorki że tak u Was wyzewnętrzniamy swoje problemy;)

p.s. i pookaż tego puchatego stwora:)

Posted

GameBoy napisał(a):
ktos pytał o krople do oczu - sie nazywaja DICORTINEFF VET

czyli żaden szał te krople ... dają na wszystko ;) mam takie same w domu , używam jak któreś sobie podrażni oko np piaskiem.

Posted

Vectra napisał(a):
czyli żaden szał te krople ... dają na wszystko ;) mam takie same w domu , używam jak któreś sobie podrażni oko np piaskiem.

Fakt, moja psica dostała je jakiś czas temu na zapalenie spojówek ;)

GB, gdzie są foteczki? :)

Posted

bo to chyba najbardziej popularne krople - my też mamy Dicortineff tyle, że w maści
chociaż... muszę przyznać, że ostatnio Zuzka dostała 2 rodzaje innych kropli: Tobredex bodajże i jeszcze jakieś, ale nie pamiętam nazwy
ale to chyba dlatego, że Dicortineff nie pomagał

• 4 months later...
Posted

maciaszek napisał(a):
A komu się do łóżeczka władowała :)?

nikomu - to jej osobiste było ;)

an1a napisał(a):
No nareszcie... ile można, to aż nieprzyzwoite :roll: :diabloti:

oj tam oj tam

miałam z nią isc na wyciinanie tych grudek z 3 powieki ale wiekszosc osob, z ktorymi rozmawiam, mowi, ze taki zabieg nic nie daje bo to i tak powraca

zna sie ktos na tym?

Posted

Moje futro miało zeskrobywane grudki z trzeciej powieki. Była wtedy podrostkiem. Cały zabieg jest w krótkotrwałym znieczuleniu.

Pytasz czy grudki powracają? W naszym przypadku nie (weci sprawdzali przy okazji sterylkowego znieczulenia), ale sunia do dnia dzisiejszego miewa zaczerwienione spojówki. Taka jej uroda...

Posted

Diora napisał(a):
Moje futro miało zeskrobywane grudki z trzeciej powieki. Była wtedy podrostkiem. Cały zabieg jest w krótkotrwałym znieczuleniu.

Pytasz czy grudki powracają? W naszym przypadku nie (weci sprawdzali przy okazji sterylkowego znieczulenia), ale sunia do dnia dzisiejszego miewa zaczerwienione spojówki. Taka jej uroda...

o widzisz, czyli czasem sie udaje :) bo ja mialam same negatywne opinie na temat tego zabiegu, dzieki i za taki głos..... znowy zaczne sie zastanawiac :P

• 2 months later...
Posted

[quote name='justysiek']jestes?;) gdzie adres tej stronki nowej?

przez ostatnie pol roku non stop kursowalam pomiedzy Wawa a pomorzem, w tym w Wawie spedzilam moze 4 tyg łacznie :roll: siedzialam na wsi bez netu :roll: echhh dobrze, ze sie skonczylo i wrocilam :eviltong: nadrobie zaleglosci tyle, ze powoli :eviltong:

[quote name='evel']http://img194.imageshack.us/img194/4095/201012213491.jpg Muma a'la Hannibal Lecter? :evil_lol: Co Cię skłoniło do zmiany z fizjologa na taki wynalazek? ;) A jak się miewa krowię?

ha, po 1 treser nam doradzil, zeby nalozyc jej ciasniejszy kaganiec to ja troche utemperuje ze szekaniem i rzeczywiscie tak sie stalo, dwa w fizjologa na zime muma wpychala tyle sniegu, ze robila jej sie kulka na kagancu i nie mogla poniesc glowy od ziemi :eviltong: trzy w tym kagancu nic nie zje :multi: cztery znalazlam taki robiony na wymiar i jestem nim zachwycona :p oczywiscie na lato kupie nowego fizjologa ten jest tylko na zimno

krowię zostalo na pomorzu, latem zabralam sie tam z całym majdanem i nie wrocilo, chyba tam mu lepiej i woli ich niz nas :evil_lol: