basia2202 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 czee Muminy :) podobno macie już małego stwora u siebie? :razz: [quote name='Vectra']ja płaciłam jakieś 2 lata temu 280 zł za te powieki , Ajda miała dwa oka , góre i dół .. bo miała wwiniętą i wywiniętą ja tak jeszcze zapytam odnośnie tej powieki... Vectra - jaką konkretnie operację miała Twoja sucz? w sensie, że co dokładnie jej się tam działo? bo ja mam trochę problem z Zuzką... na 3ciej powiece takie jakieś grudki miała... przy okazji sterylki jej to usuwali (nawet nie wiem, ile takie coś kosztuje osobno), bo oczy jej strasznie ropiały, ale to się chyba odnawia, bo teraz już wybrała dwa opakowania różnych kropli pod rząd i nadal ropieją... nie wiem, czy nie trzeba by powtórzyć tego zabiegu... Quote
Vectra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Basiu , Ajda miała wywinięte powieki i wwinięte .. czyli tą część z rzęsami .... trzecia powieka to zupełnie inna bajka. Quote
basia2202 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 aa... no to faktycznie inny przypadek... a masz jakąś wiedzę odnośnie trzeciej powieki? czy takie grudki na powiekach faktycznie się mogą odnawiać i to może być przyczyną problemów z oczami? Zuzka ciągle i prawie że nieustająco ma problemy - jak nie krople, to maści... trochę jest dobrze i potem znowu stan zapalny... już nie wiem, co z tym zrobić.. ostatnio jak byliśmy, to wetka nam dała drugie krople, bo stwierdziła, że nadal zaczerwienione oczy i nie jest jak być powinno... jak brała te krople, to było nieźle... skończyła... minęło parę dni i jeszcze gorsze ropy :| Muminy, sorki że tak u Was wyzewnętrzniamy swoje problemy;) p.s. i pookaż tego puchatego stwora:) Quote
GameBoy Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 ktos pytał o krople do oczu - sie nazywaja DICORTINEFF VET Quote
Vectra Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 GameBoy napisał(a):ktos pytał o krople do oczu - sie nazywaja DICORTINEFF VET czyli żaden szał te krople ... dają na wszystko ;) mam takie same w domu , używam jak któreś sobie podrażni oko np piaskiem. Quote
Diora Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Vectra napisał(a):czyli żaden szał te krople ... dają na wszystko ;) mam takie same w domu , używam jak któreś sobie podrażni oko np piaskiem. Fakt, moja psica dostała je jakiś czas temu na zapalenie spojówek ;) GB, gdzie są foteczki? :) Quote
basia2202 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 bo to chyba najbardziej popularne krople - my też mamy Dicortineff tyle, że w maści chociaż... muszę przyznać, że ostatnio Zuzka dostała 2 rodzaje innych kropli: Tobredex bodajże i jeszcze jakieś, ale nie pamiętam nazwy ale to chyba dlatego, że Dicortineff nie pomagał Quote
Chikinchan Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Hej :cool1: Co słychać u pięknej Muminy? :razz: Quote
GameBoy Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 [quote name='Chikinchan']Hej :cool1: Co słychać u pięknej Muminy? :razz: cześć wszystkim po długiej przerwie :multi: Quote
GameBoy Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Alicja napisał(a):O Mumina ;) toć to jej temat ;) Quote
Alicja Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 GameBoy napisał(a):toć to jej temat ;) ale dawno Mumina się nie pokazywała ;) Quote
maciaszek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 A komu się do łóżeczka władowała :)? Quote
an1a Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 No nareszcie... ile można, to aż nieprzyzwoite :roll: :diabloti: Quote
GameBoy Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 maciaszek napisał(a):A komu się do łóżeczka władowała :)? nikomu - to jej osobiste było ;) an1a napisał(a):No nareszcie... ile można, to aż nieprzyzwoite :roll: :diabloti: oj tam oj tam miałam z nią isc na wyciinanie tych grudek z 3 powieki ale wiekszosc osob, z ktorymi rozmawiam, mowi, ze taki zabieg nic nie daje bo to i tak powraca zna sie ktos na tym? Quote
Diora Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Moje futro miało zeskrobywane grudki z trzeciej powieki. Była wtedy podrostkiem. Cały zabieg jest w krótkotrwałym znieczuleniu. Pytasz czy grudki powracają? W naszym przypadku nie (weci sprawdzali przy okazji sterylkowego znieczulenia), ale sunia do dnia dzisiejszego miewa zaczerwienione spojówki. Taka jej uroda... Quote
GameBoy Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Diora napisał(a):Moje futro miało zeskrobywane grudki z trzeciej powieki. Była wtedy podrostkiem. Cały zabieg jest w krótkotrwałym znieczuleniu. Pytasz czy grudki powracają? W naszym przypadku nie (weci sprawdzali przy okazji sterylkowego znieczulenia), ale sunia do dnia dzisiejszego miewa zaczerwienione spojówki. Taka jej uroda... o widzisz, czyli czasem sie udaje :) bo ja mialam same negatywne opinie na temat tego zabiegu, dzieki i za taki głos..... znowy zaczne sie zastanawiac :P Quote
GameBoy Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Dzieńdoberek dziewczynki :loveu: skośnooki Gumiś :evil_lol: krecik :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::loveu::loveu::loveu::eviltong: babol Quote
justysiek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 jestes?;) gdzie adres tej stronki nowej? Quote
evel Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 http://img194.imageshack.us/img194/4095/201012213491.jpg Muma a'la Hannibal Lecter? :evil_lol: Co Cię skłoniło do zmiany z fizjologa na taki wynalazek? ;) A jak się miewa krowię? Quote
GameBoy Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 [quote name='justysiek']jestes?;) gdzie adres tej stronki nowej? przez ostatnie pol roku non stop kursowalam pomiedzy Wawa a pomorzem, w tym w Wawie spedzilam moze 4 tyg łacznie :roll: siedzialam na wsi bez netu :roll: echhh dobrze, ze sie skonczylo i wrocilam :eviltong: nadrobie zaleglosci tyle, ze powoli :eviltong: [quote name='evel']http://img194.imageshack.us/img194/4095/201012213491.jpg Muma a'la Hannibal Lecter? :evil_lol: Co Cię skłoniło do zmiany z fizjologa na taki wynalazek? ;) A jak się miewa krowię? ha, po 1 treser nam doradzil, zeby nalozyc jej ciasniejszy kaganiec to ja troche utemperuje ze szekaniem i rzeczywiscie tak sie stalo, dwa w fizjologa na zime muma wpychala tyle sniegu, ze robila jej sie kulka na kagancu i nie mogla poniesc glowy od ziemi :eviltong: trzy w tym kagancu nic nie zje :multi: cztery znalazlam taki robiony na wymiar i jestem nim zachwycona :p oczywiscie na lato kupie nowego fizjologa ten jest tylko na zimno krowię zostalo na pomorzu, latem zabralam sie tam z całym majdanem i nie wrocilo, chyba tam mu lepiej i woli ich niz nas :evil_lol: Quote
justysiek Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 a cos o nowym nabytku byla mowa o ile pamietam dobrze?;) Quote
Alicja Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 jaki goopecek :) http://img404.imageshack.us/img404/7217/201012213508.jpg Quote
GameBoy Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 [quote name='Alicja']jaki goopecek :) http://img404.imageshack.us/img404/7217/201012213508.jpg Ala powiedz mi jakiej firmy sa szelki, ktore Ozzy ma na sobie na bannerku? Quote
Alicja Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 [quote name='GameBoy']Ala powiedz mi jakiej firmy sa szelki, ktore Ozzy ma na sobie na bannerku? Ozzulec ma szelki z Pitmana http://www.pitman.pl/ Quote
Recommended Posts