Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]dokładnie ....może jak jest drugi pies , nie ma czasu na ciągłe myślenie o tym którego zabrakło ...ale kazdą wolną chwilę zajmują myśli o nim ... nie odchodzą , nawet po 5 latach :shake:
[/FONT]

no niestety :roll:
wczoraj znalazłam jakaś tabelkę wzrostową Hexy i tak mnie wzięło cholera no :-(

z dobrych wiadomości Mumin jest mniejszy niż Hexa w jej wieku
w ogóle dziwne to jakieś Mumina urodziła się kilka dni dosłownie przed śmiercią Hexy :roll:
za kilka dni kundello bedzie miala 6 mcy :roll:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alicja napisał(a):
[FONT=Arial]...widzisz ...ja wzięłam Ozzulka RÓWNE 3 miesiące po śmierci Harleya ...o tej godzinie o której wet stwierdził że już nie ma ratunku , że już go nic nie obudzi :-(... nawet o tym nie myślałam , dopiero w domu przyszła refleksja i skojarzenia . Ozzy po wejściu do domu ....rozejrzał się i poszedł prosto do pokoju i .......położył się tam gdzie leżał Harley w ostatnie dni ...:-(

i teraz rycze jak bóbr :placz:[/FONT]

ciotka nie płacz bo już jesteśmy dwie :-( już i tak mam oczy jak po 1o rundach na ringu :roll:
dziwnie życie się układa a i tak jedyne co możemy zrobić to przyjmować jego wyroki z pokorą ... coż innego nam zostało

całe szczęście dla psa nie istnieje pojęcie długo - krótko w sensie życia, wiem, że obie robiłyśmy wszystko żeby były szczęśliwe

Posted

[FONT=Arial]...widzisz ...ja wzięłam Ozzulka RÓWNE 3 miesiące po śmierci Harleya [ a urodził się kilka dni po śmierci Niuniusia ]...o tej godzinie o której wet stwierdził że już nie ma ratunku , że już go nic nie obudzi :-(... nawet o tym nie myślałam , dopiero w domu przyszła refleksja i skojarzenia . Ozzy po wejściu do domu ....rozejrzał się i poszedł prosto do pokoju i .......położył się tam gdzie leżał Harley w ostatnie dni ...:-(

i teraz rycze jak bóbr :placz:[/FONT]

Posted

Jak ten czas szybko leci...:-(

Hexa

• Nigdy nie myslalam o tym jak szybko badz nie trafila do mnie Aza po Becie...ale teraz - to beda rowne 2 m-ce:roll: a to bylo 5 lat temu...

• Posted

Alicja napisał(a):

[FONT=Arial]i teraz rycze jak bóbr :placz:[/FONT]

mi też łzy popłynęły jak przeczytałam Wasze wspomnienia...
    ja wspominam ciągle pieska mojego nieżyjącego dziadka...po jego śmierci uciekł z domu...widywaliśmy go w okolicy, ale nigdy nie chciał nawet podejść...w nocy przychodził pod płot i wył dokładnie tam gdzie stała kretka pogotowia...ostatni raz widzieliśmy go w miesiąc po śmierci dziadka...my szliśmy na msze a on szedł pare metrów za nami...doszedł pod sam kościól...nigdy więcej go nie widzieliśmy...

Posted

[quote name='Agnes']Jak ten czas szybko leci...:-(

Hexa

• Nigdy nie myslalam o tym jak szybko badz nie trafila do mnie Aza po Becie...ale teraz - to beda rowne 2 m-ce:roll: a to bylo 5 lat temu...

• u nas też mineły 2 mce, dokładnie tyle

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
    mi też łzy popłynęły jak przeczytałam Wasze wspomnienia...
    ja wspominam ciągle pieska mojego nieżyjącego dziadka...po jego śmierci uciekł z domu...widywaliśmy go w okolicy, ale nigdy nie chciał nawet podejść...w nocy przychodził pod płot i wył dokładnie tam gdzie stała kretka pogotowia...ostatni raz widzieliśmy go w miesiąc po śmierci dziadka...my szliśmy na msze a on szedł pare metrów za nami...doszedł pod sam kościól...nigdy więcej go nie widzieliśmy...

wiele takich historii, miłość psa i człowieka jest bardzo silna
    tym bardziej trudno mi zrozumieć okrucieństwo zwyrodnialców o których czytam na PwP

Posted

ciężko się to czyta..
    mój poprzedni pies odszedł za TM w wieku 5 lat, kleszcz go załatwił.. :placz:
    Axel ma dopiero rok, a ja nie potrafię sobie wyobrazić, że mogłoby go nie być. :shake:
    przyłapuję się na myślach "co zrobię kiedy go nie będzie", "jakiego psa będę wtedy miała".. a nie chce tak myśleć!
    tak a propos, kocham maltany, ale nie wiem czy gdyby Axela zabrakło mogłabym mieć drugiego, one są do siebie takie podobe..

Posted

Feigned napisał(a):

tak a propos, kocham maltany, ale nie wiem czy gdyby Axela zabrakło mogłabym mieć drugiego, one są do siebie takie podobe..

ja nie ukrywam, że chyba dlatego tak łatwo się pogodziłam z brakiem uszu u Muminowej :oops: im mniej przypominała Hexę, tym lepiej :roll:

Posted

[quote name='GameBoy']ja nie ukrywam, że chyba dlatego tak łatwo się pogodziłam z brakiem uszu u Muminowej :oops: im mniej przypominała Hexę, tym lepiej :roll:
    [FONT=Arial]
    dokładnie tak .... mój TZ nie zgodził sie na boxia po Harley'u ze względu na mnie bo wiecznie doszukiwałabym sie podobieństwa do Niuńka w tym kolejnym ...a tak jest Jełopek Ozzy ...zupełnie inny KTOŚ
    [/FONT]

Posted

an1a napisał(a):
    Ciotka ona się niezła robi :cool3: wcześniej takie chude to to było, teraz jej w ciałko idzie :evil_lol:

no już prawie pół roku ma :loveu: