Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie! Znalazłam ten wątek przez przypadek. Myślałam, że suczka nie ma jeszcze watku. Faktycznie wszystko się zgadza, to co Ulka18 napisała. Mam DT pod Krakowem dla tej suczki od środy. Lucynka jest w szpitalu od piątku. Powiedziała mi tylko tyle, że transport jest do Krakowa załatwiony, ale z tego co czytam to chyba jeszcze nie. Missieek nie pisała i nie dzwoniła do mnie w tej sprawie więc faktycznie nie wiem na czym stoimy a właściwie leżymy.Co z transportem suczki? Ktoś się deklarował? Jestem bez samochodu a na dodatek wujek Romi który zawsze służy pomocą dzisiaj ma operację reki.

Posted

Xenia( wellington ) przewiezie psa, + przy okazji wezmie bokserkowata suczke w ciazy ze schroniska do Missieek, mowila,ze jutro lub w srode moglaby to zrobic.Prosi o kontakt z nia na komorke podobno irenaka ma jej numer.

Posted

Wielkie dzieki dla Wellington ,ze w tym deszczu pojechala po psiaki, niestety mam obawy,ze jednak nikt ich nie wzial, tydzien temu byly, staruszka collie i bokserkowata w ciazy -malo prawdopodobne ,zeby znalazly dom, obawiam sie najgorszego, w tym schronisku to nic dziwnego, zwlaszcz,ze bardzo przepelnione, szczegolnie wybieg duzych suk,niestety narazie nie widac szansy,zeby zamknac ta umieralnie.........Spojrzenie tej mix bokserki chyba do konca zycia bedzie mnie przesladowac, nie udalo im sie pomoc.

Posted

To straszne, ze takie miejsca nadal istnieja :angryy:
Oczywiscie nawet nie mozna zapytac co sie stalo z suniami, bo kogo one obchodza, a 'schronisko' nie ma zadnej kartoteki.

Wellington, dziekuje Ci, ze pojechalas i probowalas wyciagnac te sunieczki :Rose:

Posted

Therion z bólem serca podpisuję się pod Twoim postem. Nie mam złudzeń, z całą pewnością nie były to adopcje. Sunie pewnie już za TM , tylko nóż się w kieszeni otwiera i czuję totalną bezradność.:placz:

Posted

Tak, Therion.
Po tym, co tam zobaczylam, nie moge dojsc do siebie. Zoladek mam do tej pory wywrocony do gory nogami.
Wycie psow , niektorych wielkich, stloczonych w malutenkich klatkach,
bez mozliwosci schronienia przed wiatrem, deszczem czy sloncem,
koszmarny smrod i brod , traktowanie przerazonego psa przez pracownika, ktorego nie mozna nazwac czlowiekiem tylko primitywnym gnojem - to wszystko razem jest przerazajace .
Wstyd dla weterynarza, gminy, miasta,wojewodztwa i calego panstwa ze takie kaznie maja racje bytu.
Wstyd ze taka kaznia jest niezlym zrodlem dochodu.
Nie tylko dla wlascicieli tego obozu, tutaj musi wiecej osob z urzedu dostawac porzadne koperty zeby udawac slepych i gluchych.
Wstyd !

Posted

Boże kochany :(
A myślałam, że to będzie kolejne szczęśliwe zakończenie... Zanim człowiekowi pozwoli się otworzyć przytulisko, to trzeba go kurde przepuścić przez testy psychologiczne!!! Tacy ludzie to niech kurde pracują w więzieniach o zaostrzonym rygorze... a nie w przytuliskach dla skrzywdzonych zwierząt!!! :/

Prawda jest taka, że bez DT nie będziemy w stanie sprawnie pomagać. Te psy już dawno powinny siedzieć w DT i czekać na DS...

Posted

Choleraa...:angryy: A wie ktoś moze co sie dzieje z astką i borderką.?Widział je ktoś.?
Wllington-dzięki wielkie,że tam pojechałaś.Szkoda tylko,że nie udało się ich wyrwać stamtąd.:shake: :(.