Kolia Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 W schronisku znajduje się starsza, śniada suczka! Trzeba jej pomóc - zobaczycie na smutny pyszczek tej starowinki :( Telefon kontaktowy: Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Z bazarkowych aukcji na Atosa udało mi się zebrać 147zł. Atos ma dom (:)), więc te pieniążki mogę przeznaczyć na tę suczkę. Pan Jacek Sawicki z forum collie wpłacił na moje konto 100zł na kastrację Atosa. Podsumowując dysponuję kowotą 247zł na pomoc weterance! Zaraz założę jeszcze jeden bazarek na babcię :( Tylko proszę wyciągnijce ją z tego schronu - nie mogę patrzeć na ten przerażony psysio... Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Kolia, bedziemy dzialac w sprawie suni. Nie zostawimy jej tam. Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Nie zostawimy.!Damy jakoś rade.! Kolia-to ten DT u mnie nadal potrzebny chociaż na ten tydzień,tak.? Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Tak! Najlepiej jakby zabrać suńcię jak najwcześniej! :( Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Najwcześniej w poniedziałek i to tak koło 12-15 ... bo wczesniej ide do lekarza i nie wiem ile mi to zajmie.. Jeszcze pozostaje problem jak ją wyciągnąć.?:( Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Musimy poczekac na Lucynke czy podejmie sie finansowania hoteliku dla tego kolaka lub na Ulee czy ew. psiak spodobal sie chetnej Pani. Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Możemy nazwać ją roboczo Tosia? Oto bazarek na rzecz babulinki :-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10473095#post10473095 Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Tosia bardzo ładne imie.:) Kolia-wysyłam Ci PW. Quote
Ulaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Pani raczej wolałaby psa, który byłby w stanie się bawić z drugim. Ta suczka jest chyba za stara. Pani niedawno straciła jednego psa. Poza tym pani ma psa i wydawanie jej suki bez sterylki jest ryzykowne, bo - jak sama powiedziała - "szczeniaki jej nie przeszkadzają". Wg mnie lepiej by było dać jej innego collie z jakiegoś hoteliku czy DT,a na jego miejsce wrzucić tą sunię. Wybaczcie, ale jeśli adopcja nie będzie udana, to znając życie pani zwróci się z "problemem" do nikogo innego tylko do nas, jako miejscowej organizacji. Zatem lepiej jej wydać jej psa o którym coś wiadomo, zarówno pod względem zdrowia jak i charakteru. O psach ze schronów, w których nie ma wolontariuszy, z reguły nie wiadomo nic. Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 To napisze ktoś do Murki.?Ktoś wspominał,że Ona ma collie w hoteliku wiec można by Go pokazać Pani,a sunia Nasza by pojechała do Murki.. Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Murka juz wie o tym watku. Problem bedzie z transportem i z sama Puma, ktora jeszcze jest dosc niesmiala. Nie wyszla jeszcze calkiem na prosta. Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 W Zamościu jest śniady pies, bezdomny, dokarmiany przez sąsiadów. W Chorzowie na tymczasie przebywa śniady collie po kastracji. Obydwa to młode psy! Quote
Ulaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Chętnie przekażę nr tel. do pani i sami zdecydujcie. Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Podaj proszę tej Pani numer do Pani Halinki - ona "rozporządza" psiakami ogłoszonymi na forum. Oto numer: 517 321 450 Quote
Ulaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Komu przekazać nr do pani? Ja do niej nie będę dzwonić, jeśli macie collie do adopcji to najlepiej sobie poradzicie bez pośredników. Quote
polciuaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ulaa-wklej tutaj numer do Pani chętnej na collie.Jakoś sobie poradzimy.Faktycznie lepiej takie sprawy bez pośredników załatwiać. Quote
Therion Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Prosze wykasujcie z pierwszego postu zdanie o przerazajacych warunkach, bo osoby ktore pomagaja tam psom , moga miec klopoty, kontaktujcie sie z Missieek- jesli zapadnie decyzja o zabraniu jej , i prosba,zeby nikt nie dzwonil do schroniska. Quote
Ulaa Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 dogomanka nie będę wklejała prywatnego numeru pani na wątku publicznym! mogę podać na pw, albo wysłać sms-em osobie odpowiedzialnej za adopcje psów w typie collie. jeśli nie ma takiej osoby, to zachowam kontakt - być może "u nas" się zdarzy jakiś collie. Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Ulaa, bardzo Cie prosze podaj tel. do zainteresowanej Pani do naszej Murki. Murka zna kolaczke Pume na tyle, ze oceni, czy Puma bedzie sie nadawac do tego domu czy nie. PW do Murki bardzo prosze. Murka zna sprawe. Quote
Kolia Posted July 10, 2008 Author Posted July 10, 2008 Czy wiadomo już coś? Sunia sheltie się odnalazła więc to niestety nie ta suczka :( Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Jeszcze nic w sprawie hoteliku nie wiadomo. Lucynka jesli dzwoni, to zawsze pozno wieczorem. Mam nadzieje, ze Murka bedzie mogla zadzwonic do zainteresowanej Pani w sprawie naszej Pumy (Murka ma malenka 2tygodniowa coreczke). Quote
Ulka18 Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 Rozmawialam z Lucynka. Decyzja jest : bierzemy tego kolaka. Dam znac w imieniu Lucynki do jakiego hoteliku ten biedak pojedzie. Jutro Lucynka bedzie dzwonic do Niepolomic i do Irenkika. Odezwe sie jak tylko wszystko bedzie ustalone. Quote
Recommended Posts