Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z bazarkowych aukcji na Atosa udało mi się zebrać 147zł. Atos ma dom (:)), więc te pieniążki mogę przeznaczyć na tę suczkę. Pan Jacek Sawicki z forum collie wpłacił na moje konto 100zł na kastrację Atosa. Podsumowując dysponuję kowotą 247zł na pomoc weterance! Zaraz założę jeszcze jeden bazarek na babcię :( Tylko proszę wyciągnijce ją z tego schronu - nie mogę patrzeć na ten przerażony psysio...

Posted

Pani raczej wolałaby psa, który byłby w stanie się bawić z drugim. Ta suczka jest chyba za stara. Pani niedawno straciła jednego psa.
Poza tym pani ma psa i wydawanie jej suki bez sterylki jest ryzykowne, bo - jak sama powiedziała - "szczeniaki jej nie przeszkadzają".

Wg mnie lepiej by było dać jej innego collie z jakiegoś hoteliku
czy DT,a na jego miejsce wrzucić tą sunię.

Wybaczcie, ale jeśli adopcja nie będzie udana, to znając życie pani zwróci się z "problemem" do nikogo innego tylko do nas, jako miejscowej organizacji. Zatem lepiej jej wydać jej psa o którym coś wiadomo, zarówno pod względem zdrowia jak i charakteru.

O psach ze schronów, w których nie ma wolontariuszy, z reguły nie wiadomo nic.

Posted

W Zamościu jest śniady pies, bezdomny, dokarmiany przez sąsiadów.
W Chorzowie na tymczasie przebywa śniady collie po kastracji.

Obydwa to młode psy!

Posted

Prosze wykasujcie z pierwszego postu zdanie o przerazajacych warunkach, bo osoby ktore pomagaja tam psom , moga miec klopoty, kontaktujcie sie z Missieek- jesli zapadnie decyzja o zabraniu jej , i prosba,zeby nikt nie dzwonil do schroniska.

Posted

dogomanka nie będę wklejała prywatnego numeru pani na wątku publicznym!

mogę podać na pw, albo wysłać sms-em osobie odpowiedzialnej za adopcje psów w typie collie.
jeśli nie ma takiej osoby, to zachowam kontakt - być może "u nas" się zdarzy jakiś collie.

Posted

Ulaa,
bardzo Cie prosze podaj tel. do zainteresowanej Pani do naszej Murki.
Murka zna kolaczke Pume na tyle, ze oceni, czy Puma bedzie sie nadawac do tego domu czy nie. PW do Murki bardzo prosze. Murka zna sprawe.

Posted

Jeszcze nic w sprawie hoteliku nie wiadomo. Lucynka jesli dzwoni, to zawsze pozno wieczorem. Mam nadzieje, ze Murka bedzie mogla zadzwonic do zainteresowanej Pani w sprawie naszej Pumy (Murka ma malenka 2tygodniowa coreczke).

Posted

Rozmawialam z Lucynka. Decyzja jest : bierzemy tego kolaka.
Dam znac w imieniu Lucynki do jakiego hoteliku ten biedak pojedzie.
Jutro Lucynka bedzie dzwonic do Niepolomic i do Irenkika.
Odezwe sie jak tylko wszystko bedzie ustalone.