Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kobitki,
dostałam właśnie zdjęcia niewidomego bernardyna, który trafił do schroniska w Lublinie - pies jest przepiękny, ma ok. 6 lat, jego oczy wyglądają "normalnie", ale ponoć jego ślepota została orzeczona przez lekarza weterynarii.

Schronisko podobno chce przeznaczyć tego psa do adopcji - ale wiadomo, że o chętnych będzie trudno...
Boję się, żeby nie pokusił się jakiś pseudo-hodowca, który zamknie ślepego psa w komórce i będzie wypuszczał tylko do krycia (ja wiem, że okropnie "kraczę", ale boję się takiego scenariusza bo wiem, jacy ludzie czasem dzwonią po rasowe psy... )

A do opieki nad ślepym psem potrzebny jest człowiek naprawdę wyjątkowy - nie tylko z wielkim sercem, ale i wyobraźnią i dużym poczuciem odpowiedzialności.

serce się kraje...
:-(

Posted

ciesze sie ze sa w koncu te fotki jak tak o nie walczyłam i g..załatwiłam

a Ty Magdaleno jestes wielka

psiak jest faktycznie piekny

mnie powiedziano w schronisku przez tel ze psiak ma gora 3 lata
myśle ze on powinien miec swoj watek i musimy o niego zadbac ..ogłośc madrze psa ..i szukac miłosników tej rasy ...i domu..............

wiem co ja pisze i o czym marze ,...jakie on ma szanse ............bliskie zeru pomózmy mu :-(:-(:-(:-(

Posted

Kompana odebrał właściciel...jeszcze z pretensjami,że dlaczego nikt nie zadzwonił skoro on 3 dni wczesniej zgłaszał ze mu zaginał labrador:-o:-o
:diabloti: Jak dla mnie to Kompan koło labka nawet nie stał...no ale kązdy kocha swego psa jak mu sie podoba:evil_lol:

Posted

Ludziki ... prosze pomożcie w szukaniu domku dla bernardynki z Grudziądza... miał ja wziasc moj kuzyn ale :angryy::angryy::angryy: dorosły facet a zachował sie jak gówniarz !!! wcale po Nią nie pojechał

Posted

agata56 napisał(a):
Ludziki ... prosze pomożcie w szukaniu domku dla bernardynki z Grudziądza... miał ja wziasc moj kuzyn ale :angryy::angryy::angryy: dorosły facet a zachował sie jak gówniarz !!! wcale po Nią nie pojechał

Chodzi o tą babcię z Grudziądza?
Jeśli nie to wklej tu jej zdjęcie, bo już troszkę się pogubiłam :oops:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Mam dobrą wiadomość.
Dostałam informację, że Diva, bernia z raną na szyi pojechała dziś do dobrego domku.:multi:

Super :multi: :loveu:

Posted

nika28 napisał(a):
Super :multi: :loveu:

Tak napisała mi dziewczyna o Divie:
"W ogóle historia trochę szalona. Ludzie mieli już benia, psina niedawno zmarła. Pani dni temu przyśniło się w nocy, że znajdzie porzuconego bernardyna, powiedziała o tym rano swojemu mężowi, a ten znalazł w ogłoszeniach naszą Divę ;)) "

Posted

agata56 napisał(a):
dokladnie o ta sama ... ona jest taaka kochana

Jeju a macie jeszcze gdzieś jej zdjęcia?
Bo ja ją już usunęłam z naszej klasy, bo myślałam,że ma domek :oops:
Wstawiła bym ją jeszcze raz, ale podeślijcie mi proszę fotkę, opis i kontakt. :cool3:

Posted

str 36

ja tam osobiscie nie byłam i fotek nie mam .. na stronie schroniska jest taka fotka i opis Pies trafił do schroniska 12.01.2009
Nr ewidencyjny 208
Pies w typie rasy Bernardyn. Jak przystało na tą rasę, bardzo silny ale i zrównoważony. Bardzo ciekawski pragnący kontaktu z człowiekiem. Idealny do domu z ogródkiem.... gdyby ktoś chciałoferować chociaż dom tymczasowy to nie ma problemu z wyciągnięciem Go ze schroniska .. na terenie Grudziądza mogę sprawdzać chętne domki .

Posted

Sunia trafiła do schroniska 13.02.2009
Nr ewidencyjny 212
To jedna z naszych bidulek Jest już stara i nie do końca może zaakceptować, że ktoś w tym wieku się jej pozbył. My też tego nie rozumiemy. Sunia nie potrzebuje wiele. Pełna miska, ogródek, czesanko i trochę uczucia. Czy to aż tak wiele ?? Ona zasługuje na godną starość. Te informacje znalazłam na stronie schroniska .. Ale rozmawiałam z kierowniczką tej placówki i zezwoliła mi rozpowszechnienie wiadomości o psach..

Posted

wiecie co nie podoba mi sie ten watek tu nam gina psy
proponowałabym załozyc nowy watek o tej samej nazwie przerzucic tam nasze aktualne benki .......................i prowadzic ten watek tak jak watek transportowy co nie aktualne do wyrzucać ..i tym samym watek byłby mniejszy ...a bardziej konkretny

i nam byłoby łatwiej

co wy na to ??/

Posted

Paulina_mickey - dziękuje za umieszczenie na NK :) .. bede dopiero w schronisku najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu to zrobie inne fotki

Posted

Jak chcecie to mogę się tym zająć, w sumie wrzucam wszystkie benki na naszą klasę to aktualizować ten wątek na bieżąco też bym mogła. Ale to taka mała sugestia, bo to Wy podejmujecie decyzję :oops:

A resztę beniów, których jeszcze nie ma na nk umieszczę potem;)

Posted

Napisałam do Kasi(panienkabubu) z prośbą o umieszczenie naszych (tj nasza klasa i bernardyny net) banerków na swojej stronie internetowej. Kasia się zgodziła :multi:

Tylko teraz Wy musicie stwierdzić czy te banerki, które ja zrobiłam mogą być?
Jeśli nie to trzeba napisać do kogoś kto robi ładniutkie banerki z prośbą o zrobienie dwóch. ;)

To jeden, do podlinkowania np pod naszą klasę.

A to drugi do bernardyny net. (kolejność linkowania całkiem przypadkowa)

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Nie ma potrzeby proszenia nikogo o nowe banerki!
Te są suuuuper! Absolutnie !!!
A ja mogę sobie wrzucić do podpisu? Są podlinkowane?:roll:

Nie są podlinkowane, bo nie wiedziałam który do którego ma być :eviltong:
Powiedz, który i do czego wolisz to podlinkuje ;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...