Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny zajmujace sie Slodziakiem!!Bardzo prosze o napisanie numerow konta na pierwszej stronie postu!!!!!
Dalam Slodziaka na profilu n-k i dostaje obrywke,ze owszem pomocy szukacie ,a gdzie konto??????????????????????
Prosze wiec o umieszczenie numeru konta:mad:
:-)

Posted

Grinia ostatni raz martwiłaś sie o Słodziaka 30,07 jeśli sie nie mylę, a ponownie dopiero teraz.
Dużo piszesz, wytykajac mi błędy, ale sama po niego nie pojechałaś. Gdybyś chciała pomóc zrobiłabyś to.
Przepraszam, że nie podałam tu nr konta , bo zwyczjnie nie miałam czasu. Nie siedzę przed komputerem tylko całe dnie jeżdzę z psami. Robie tyle ile zdołam zrobić.
Zofia&sasza chciała pomóc więc się ze mną skontaktowała, bo nie miała żadnych wieści ode mnie.Za co jestem ogromnie wdzięczna. Jak się chce to można. Najłatwiej jest gadać... Słodziak nie jest mój, tak samo ja, jak i Ty możesz mu pomóc. Napisałam na wątku gdzie jest, proponowałam kontakt do wolontariuszki, kto chciał dostał szczegóły na pw. Nie zauważyłam byś się ponownie domagała.

Słodziak nie był bez opieki, miał zmieniane opatrunki, podawany antybiotyk w nadziei,że to pomoże. Nikt nie zamknął go w piwnicy i nie zostawił by sobie cierpiał i gnił. Amputacja miała być ostatecznością , niestety nic poza nią nie da się już zrobić. Niepotrzebnie próbowano to fakt, ale nikt nie chce okaleczać zwierząt ,bo tak jest szybciej i łatwiej pozbyć się problemu. Nie ja jestem odpowiedzialna za jego stan i za to, że tak długo czekał, dowiedziałam się o nim przypadkiem. Danego dnia ,ani kolejnego tygodnia nie mogłam mu pomóc, bo miałam kilka psów w klinice i w domu, wszystkie na utrzymaniu. Nie dziw sie więc ,że wciąż płaczę o pieniądze, dogomaniacy pomagają, ja wydaje swoją całą wypłatę, jednak wciąż brakuje. Mimo to jestem szczęśliwa,bo mogę pomóc choć garstce potrzebujących zwierząt.
Jeśli chcesz pomóc pomóż, jeśli jesteś tu po to by mnie pouczać , daj sobie na luz, nie mam czasu na przepychanki.
Nie jestem doskonała, nie zawsze zdąże na czas, ale staram się, nie siedzę przed monitorem i nie pouczam innych .
To wszystko.
Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, jęsli coś lub kogoś zaniedbałam, jak już wspomniałam robie tyle ile zdołam, wciąż staram się zrobić więcej.

Nie będę już komentować więcej wypowiedzi Grinii, od tego momentu tylko wieści o Słodziaku.
Bardzo wszystkim jesteśmy wdzięczne za pomoc dla niego.

...............................................................................................
Konto prywatne wieczorem ,lulka nie ma interetu stąd te braki, a bez lulki ja się pogubie w tych rozliczeniach.
Konto AFN wszyscy znają , ale podam na wszelki wypadek

Alarmowy Fundusz Nadziei na życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14 - 100 Ostróda

Numer konta:
VWBank
78 2130 0004 2001 0388 0143 0001

z dopiskiem : Słodziak bez łapy

Posted

izabellah-aldonda napisał(a):
Kolejne wieści o Słodziaku, dziś pod wieczór. Czekamy na wieści od Lekarza.

ja bardzo prosze o czytanie postow z Waszego forum!!!
jest wiele pytan,ale nie ma tez od Was zadnych odpowiedzi!!
Jak nasza pomoc ma funkcjonowac?????????skoro jest zero odzewu .....

Posted

Jak już wspomniałam lulka nie ma internetu stąd braki, ja rzadko tu zaglądam. Przepraszam postaramy się to zmienić.
Kamila jakie masz pytania , na które ja , czy lulka nie odpowiedziałyśmy? Dziś jestem w domu chętnie więc odpowiem.

Siedzę jak na szpilkach w oczekiwaniu na wieści z kliniki.

Posted

ajjjjjjjjjjjj przeoczylam Twoj post,ten dlugi na poprzedniejs stronie:oops:;)
juz mi sie dzisiaj kicka w glowie....
jak dla mnie teraz jest wszystko jasne...lece podac na profil numer konta fundacji..bo juz mnie niektore Panie dzis rano atakowaly:evil_lol:
trzymam kciuki za Slodziaka!!!

Posted

j3nny napisał(a):
prosze nie kloccie sie, ostatnio co wejde na jakis watek to tam krwawa jatka....:(
wazne zeby slodziak dobrze zniosl zabieg

Ehhhh....zebys wiedziala wszedzie teraz kłótnie gdzie nie wejde :-( Ani ich pogodzic a ni nic, a psiaki czekają:placz:

Posted

Zapraszalam ta Pania do nas na forum,zeby mogla osobiscie sledzic losy Slodziaka...moze sie pojawi kto wie??:cool3:
ja to sie zawsze tak ciesze..jak pisza ludzie i chca pomagac,..zaraz mam takiego rogala jak slonce:lol:

teraz trzymajmy lapki za lapka:-)))

Posted

Izabellah,niestety nie kazdy zna konto AFN na pamiec,i nie kazdy zna co to za adres"hycel kolo Milanowka". Dokladnego adresu i telefonow nie podalas. Nastepnego dnia ty wyjechalas,a ja zazwonilam do Emir,moze ten hycel jest "znana osoba" i ona wie gdzie on mieszka. Pani Krystyna powiedziala ze zna ciebie. Pozniej do mne przezwonila i powiedziala ze jej wolontariuszka zabierze dzisiaj psa i zawiezie do lecznicy,i Emir zaplaci za leczenie. Ale jak okazalo sie,pai Krystyna rozmyslila sie...
Dopiero dziszaj na watku pojawil sie NR konta i twoj telefon.
Jak by to bylo od pierwszego dnia i w pierwszym poscie,to szanse na pomoc byly by wieksze.
Na razie wyslalam 300 zl.

Posted

Jak obiecałam nie komentuje już niczego, tylko Słodziak mi w głowie.
Grinia, Julie dziękujemy za wpłaty dla Słodziaka.

Wieści są takie :Lekarze ( klinika na ul. Śreniawitów) po naradzie uznali, że nie ma potrzeby amputacji całkowitej. Słodziak ma amputowaną tylko
( i aż) łapkę do nadgarstka. Operacja potoczyła się pomyślnie, Słodziak jest już wybudzony, Pan Doktor mówi,że psiak nawet merda ogonkiem.
Wspaniale by było gdyby Słodziak zyskał dom choć tymczasowy. Boks w hotelu to nienajlepsze rozwiązanie ...Najważniesze by jak najszybciej łapka się zagoiła, by Słodziak opanował poruszanie się na trzech łapkach.

Myślę ,że jutro poznamy koszt zabiegu.

Ps. Konto prywatne -jak pisała lulka -będzie podawała osobiście na pw, dopiero jutro będzie miała możliwość dostępu do internetu.
Konto AFN na str.13
Dziekuje wszystkim za pomoc dla Słodziaka.

Posted

ja wyslalam pare groszy wczoraj na Slodziaka..zawsze to wiecej bedzie...a Pani Daria jeszcze nie jest zapisana na forum Slodziaka;)
Pisala mi,ze pieniazki wysle w poniedzialek jej tato,a ona sledzi watek czytajac..moze pozniej do nas dolaczy;)