MarcinB Posted November 21, 2007 Posted November 21, 2007 Dzalal-Abad GUZEL - siostra Unura, który mieszka w Polsce. http://img413.imageshack.us/img413/2227/03kl8.jpg http://img413.imageshack.us/img413/2176/04kd2.jpg Quote
Mraulina Posted November 22, 2007 Posted November 22, 2007 Jakie to ładne! Czy one mają mieć takie mało owłosione uszka? Quote
MarcinB Posted November 22, 2007 Author Posted November 22, 2007 Mało? Moim zdaniem całkiem dużo! Tazy nie mają tylu ozdobnych frędzli, jak saluki. Prawie w ogóle nie mają przedłużonego włosa na tylnej powierzchni kończyn oraz mają dużo mniej włosa noa ogonie. Ogo nie może być taki puszysty jak u saluki. Są także tazy zupełnie krótkowłose. Quote
MarcinB Posted November 23, 2007 Author Posted November 23, 2007 A tak wygląda Unur - mój tazy.: foto: M. Godlewska foto: A.A. Kłys Quote
MarcinB Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Jeszcze jedno zdjęcie siostry Unura - Guzel: Quote
monita Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Ładna - ale Unur bardziej mi się podoba :razz: Quote
MarcinB Posted November 25, 2007 Author Posted November 25, 2007 Większość tazy znam też tylko ze zdjęć, ale przyznam, że Unura się nie wstydzę. ;) Quote
Mraulina Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 On o tym nie napisał, ale uratował życie paru tazi i tajganom. Skromny, psia krew. Quote
monita Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Oj to już wogóle skromniacha :diabloti: Quote
Mraulina Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 Charcie forum mu kibicowało. Przywiózł pieski w takim stanie, że tylko mogiła.... Ależ ten pie jest cudny... taka harmonia budowy... elegancja... i umaszczenie.... Quote
MarcinB Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 Ze zdjęciami się ociągam, bo początkowo oszczędzałem na aparat. Kiedy już zaoszczędziłem, sprzedali mi zepsuty obiektyw, który serwis przetrzymuje już od 2 miesięcy. Zatem nie mam jak zrobić dobrych zdjęć. Jeśli obiektyw wróci, zdjęcia powstawiam. Co do charciego forum i ratowanie tazy oraz tajganów, to całość nie ograniczyła się do kibicowania. Członkowie charciego forum, dogomanii oraz kilka osób prywatnych złożyło się na ich transport do Polski. Moja rodzina przygarnęła je i zainwestowała w leczenie, utrzymanie i opiekę. Psy były oczywiście do adopcji, ale znów tylu chętnych nie było. Z 5 psów, nowe domy znalazły 2 (1 tazy i 1 tajgan), reszta została w naszej rodzinie i już jest. A że jest, jak jest, to zamiast stękać i marudzić, wzięliśmy się za wyprowadzenie psów z życiowego zakrętu i za popularyzowanie obu ras. Pojeździliśmy na różne wystawy, także poza Polskę. Psy, jako przedstawiciele bardzo, bardzo rzadkich ras wzbudzały i wzbudzają zainteresowanie sędziów i publiczności. Może stanie się tak, że pomysły hodowlane ich hodowczyni zostaną zrealizowane, do czego jednak nam nie tak spieszno. Dlatego jestem bezkompromisowym wrogiem kastrowania psów, którym się skomplikowało życie z takich, czy innych względów. Quote
MarcinB Posted December 2, 2007 Author Posted December 2, 2007 monita napisał(a):Jak się miewa nasz piękniś :razz: Unurek, jak to Unurek - zawsze dobrze, kiedy blisko pańcia. Powoli będzie szykował się na wystawę w Wilnie. Quote
MarcinB Posted December 3, 2007 Author Posted December 3, 2007 Dzalal-Abad UNUR 03.12.2007 Unur właśnie oglądał żerafy w telewizji. Quote
Rybka_39 Posted December 8, 2007 Posted December 8, 2007 Marcin piekny UNUR!:loveu: Widziałam go też na charcim..jest uroczy:multi: Quote
MarcinB Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 Unur, 17.01.2008 Już za niedługo, już za momencik, strona Unurka zacznie się kręcić: www.tulpar.eu Quote
Agama Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 czekamy z niecierpliwoscia i cieszymy sie bardzo:multi: Quote
Recommended Posts