Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zna ktoś może jakiś adres (może byc zagraniczny) pod którym można znależć i zamówić papiloty, najlepiej folie. Pomóżcie, pleaseee :wink: , sama nie moge niczego znależć :(

Jeżeli chodzi o olejki do papilotowania to show oil z Laser Lites, olej palmowy z St Bernard i olejek z 1all System :wink:

Posted

Aneta Cisowska, właścicielka firmy BOCIAN przeprasza za niedogodności związane ze stroną internetową i ma nadzieję, ze wkrótce będzie już dostępna. :oops:

Zainteresowanym, mogę podać, że dostępne są papiloty foliowe

w kolorach: biały, czarny, niebieski, czerwony, fioletowy

cena 15 zł za 50 szt.

W tych samych kolorach co papiloty są dostępne gumki do papilotów

cena 9,90 zł za 50 szt. (przy zakupie dwóch paczek gumek trzecia gratis).

Szczegóły: fhbocian@op.pl

Z oferty firmy Pet Silk pod papiloty jest używany Silk Coat Oil (cena 97 zł za 386 ml).

Posted

Papiloty, olejki, gumki, szampony, balsamy, anty-statiki i inne można kupić na niektórych wystawach międzynarodowych u pani Forte z Niemiec, która ma yorki. Ma doskonałe niemiecki kosmetyki i tanie. Za 100ml olejku norkowego(czystego!) zapłaciłam 13 zł, gumki 50szt - 6 zł, o cenę papilotów musiałabym się spytać koleżankę.

Posted

tylko, ze te lejki norkowe śmierdzą okropnie :( na pewno każda firma ma olejki, ja nigdy się tym nie interesowałam teraz mam z khary... zobaczymy

na razie dostałam papiloty i gumki ;)

chociaż już się dowiedziałam że super papiloty-papierki są z opakowań podpasek always, człowiek uczy sie całe życie

• 5 years later...
Posted

To wszystko zależy od psa i gatunku włosa, jaki pies posiada. W przypadku moich psów to sprawdzają się warkoczyki po bokach. Mam sunię Syrianę, która nigdy nie miała zabezpieczanego włosa a jest ładny. Trudno jest podać uniwersalną receptę na to jak pielęgnować włos lhasaka, u jednych psów jest to tylko mycie, czesanie i suszenie a u innych trzeba się troszkę więcej napracować.;)

Posted

W pełni zgodzę sie z Agatą :-) Wiele zalezy od predyspozycji genetycznych i gatunku włosa. Choć od czasu do czasu " popielęgnować " tez trzeba :-)
Chodzi aby długi włos zabezpieczyć przed wycieraniem i wyrywaniem , sposobów na to jest wiele, zdecydowanie łatwiej mają własciciele ogródków i króciutkiej trawki :-)