zakla Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Dzieki wielkie za tyle propozycji:loveu: Ja jestem tylko z Siuska, mieszkamy z Ula i jej dwiema aussiczkami w Rozy, na ul.Wisniowej (gdziekolwiek to jest:lol:). Wiec wlasciwie czukam tranposrtu dla osob dwoch i trzech poczwarkow australijskich. Quote
Edyta & Regis Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 zakla napisał(a):Dzieki wielkie za tyle propozycji:loveu: Ja jestem tylko z Siuska, mieszkamy z Ula i jej dwiema aussiczkami w Rozy, na ul.Wisniowej (gdziekolwiek to jest:lol:). Wiec wlasciwie czukam tranposrtu dla osob dwoch i trzech poczwarkow australijskich. To tam gdzie Marta i ja. Rozdzielicie sie jakoś na 2 auta i będzie ok. Quote
Astro&Marta Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Ty Edyta ale Astro zostaje w domu to może sie skitram do Was jakoś? w ogóle to już jutro a ja zamiast sie cieszyc to próbuje się uczyc...grr brzydka szkoła się zaczeła. Quote
zakla Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Spoko, nie jestes sama. Ja matme biore ze soba, i fizyke zreszta tez:evil_lol: Quote
Bzikowa Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 może jakieś wieści? :cool3: strasznie żałuję, że nie mogłam do Płocka jechać, tam debiutowaliśmy zerówkowo w kwietniu... Quote
PARSONRK Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Bzikowa napisał(a):może jakieś wieści? :cool3: strasznie żałuję, że nie mogłam do Płocka jechać, tam debiutowaliśmy zerówkowo w kwietniu... Byłooo super - co prawda byłam tylko w sobotę :) ale i tak było super :) Wielkie gratulacje dla Doroty - zawody jak zwykle "pirwsza klasa" Sędzia torki ustawiał doskonałe - aczkolwiej jak dla mnie zerówki zbyt łatwe, a openy zbyt ambitne :) ale i tak ciekawe :) Quote
Edyta & Regis Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Dorotko: Jesteś wielka! Chylę czoła, dziękując za zawody. Gratulacje szczególnie dla Wendki: dałyście czadu z Jinx, dla Sajko, Marty i Grzesia. Basi dzięki za rozmowy. Fajne zawody, chociaż torki, hmm, ciekawe. sędzia był wyjątkowym wielbicielem biegania kółek na torze, co wydawało się łatwe tylko spoza toru, ale i tak się cieszę, że zaliczylismy tylko dwie detki, bo mogło byc gorzej. Zasłyszałam też całą masę nowych określeń na tunel: worek, nora i coś jeszcze zabawnego, co mi teraz umknęło. Quote
Cerber Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 no ja także chciałabym podziękować naszej trenerce jak i w zasadzie sędziemu za fajne sędziowanie :] Generalnie to bardzo mi się zawody podobały, jak zwykle wróciłam pozytywnie nakręcona :] a torki rzeczywiście kołowate były :] Quote
Marysia_i_gończy Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 I ja bardzo dziękuję za te bardzo szczęśliwe dla nas zawody :Rose: :multi::loveu: Torki mi się podobały, aczkolwiek miałam problemy z zapamiętaniem, "co teraz!?" jak pies trzy razy robił ten sam tunel :evil_lol: Sędziowanie też mi się podobało :thumbs: i sam sędzia bardzo miły był :) Pozdrawiam serdecznie i DZIĘKUJĘ ekipie APS :) a także wszystkim - za mile spędzony czas :) :) Marysia i Una (z dwiema łapami do A3 z jednych zawodów :sweetCyb:) Quote
Aussie Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 I ja bardzo dziękuję za wspaniałe zawody całej ekipie APS z Dorotką na czele! :loveu: Sędzia baaardzo sympatyczny, torki wszystkie były wg mnie raczej łatwe, choć miały swoje pułapeczki. No i wstydzę się - zapomnieć takiego pięknego torku w A3... :oops: A teraz czekamy na zdjęcia... :-) Quote
zakla Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 I my ogromnie DZIEKUJEMY organizatorom za super zawody!:multi: I sedzia bardzo fajny moim zdaniem, rowno sedziowal, torki ok (choc w zerowkach chociaz raz moglaby byc zmainia reki:eviltong:). Ja jestem fantastycznie urzeknieta swa wlasna, osobista suka:loveu: ktora tak dzielnie i tak wspaniale biegala, ze az mnie zaskoczyla, i przywiozlysmy trzy sliczne, zlote medale:loveu: Zdjecia zaczne obrabiac najwczesniej w srode, wybaczcie:oops: Quote
belgunia Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Bardzo dziękuję Wam za zaufanie i przyjazd na październikowe zawody pod chmurką:) Moim zdaniem było dostatecznie ciepło i pogodnie, chociaż z baczną uwaga śledziłam codziennie dokładną prognozę pogody... i każda dobra widomość w tym temacie była jak miód :) Dziękuję za "dziekuję", ale ja mam niedosyt tych naleśników, których nie dalo się nam spróbowac, no cóż... może następnym razem cattering nie rozchoruje się. Moim zdaniem sędziowanie było bardzo równe i piękne! Tory dobrane do poziomu zawodników. Zerówki niejednokrotnie bywały dość trudne, ustawione przez Tona miały jednakową trudność, zarównio agility0, jak i jumping0. Dziękuję Tomkowi Gutowskiemu (Mistrzunio!!!) za opiekę nad Tonem w drodze do i z powrotem na lotnisko, Ninie za pomoc przy fotokomórce i za ogólnie dobry nastrój wśród zawodników!!! Wszystkim klubom pragnącym nam dopomóc w układaniu torków.... oczywiście wielkie pokłony jak zawsze:)! Moje APSiaki , Moje APSiaki, co ja bym bez was zrobiła:)???? To były moje najmniej stresujące organzacyjnie zawody! Nic dodać nic ująć - Dzięki!!! Szkoda, że nie mógł spotkać się z nami prezes Oddziału, ale dziękuję za wszechstronną zaoczną opiekę i wsparcie organizacyjne Jerzemu Okońskiemu oraz Zarządowi Oddziału ZKwP w Płocku! Dziękuję Darkowi za świetną wspólpracę!!! To dotyczyło agility, ale moze też w tym miejscu dobrze byłoby napisać o równoleglych imprezach, które się odbyły, czyli egzaminie PT oraz Finale Pucharu Polski Obedience. Powiem tak, była to impreza spektakularna - zderzenie dwóch środowisk kynylogicznych o różnych zapatrywaniach na pracę z psem. Chyba warto było przypatrzeć się w wolnych chwilach na te Dwa Światy? Warto tez było porozmawiać i poznać zawodników z innych dyscyplin, lub w jakimś sensie odnowić znajomości nawet sprzed lat. Cieszę się, że mogłam współuczestniczyć w organizacji tych zawodów, których pomysłodawcą był Tomasz Chodzeń!!! Brawo dla Magdy, Magdy i Magdy! Mam nadzieję, że nasza współpraca nie pójdzie na marne! Podziękowania wielkie dla sponsorów tej imprezy czyli: Arionowi, Husse, EuroGame za ufundowanie licznych nagród dzięki którym mogliśmy obdarować każdą niemal lokatę miłym mamy nadzieję upominkiem. Husse zabezpieczył nas takze przed ew. ulewą pięknymi namiotami - jesteście przemili i macie pięknego labka! Pozdrawiam serdecznie Dorota A ja tak pewnie będę jeszcze nie jeden raz edytowała ten post, aż uda mi się podziękować wszystkim !:) Quote
Felki Ghandi i Jazz Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 No to na dobry początek Dodawajcie imiona piesków bo nie wszystkie znam ...niestety to nieostre a szkoda Choco i sędzia Potęga skoku Drago No i proszę o fotki tych którzy pstrykali lustrzankami z niezłym szkłem, bo moja cyfrówka z jej opóźnieniem i tak osiągnęła szczyty reportażu sportowego:diabloti: Quote
Aussie Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Ta pierwsza rozdarta to Asti, która chyba zaraz zwali tyczkę tylnymi łapami ;-) (z którego to toru?) Super fota ;) Quote
wendka Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 I ja pieknie dziekuje za zawody: Dorotko i caly APSie: jestescie naprawde wielcy! Po raz kolejny organizujecie zawody i jak zwykle sa niezwykle sympatyczne. Dla mnie o tyle milsze bo mamy pierwszy openowy pucharek :multi: Edyto: dziekuje bardzo! Marysiu, wielkie gratki :loveu: Wpadnij moze za miesiac do Łącka, to zakonczysz ten rok juz w A3 :evil_lol: I obiecane fotki: jednak nie wyszlo :placz: Quote
Edyta & Regis Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 felki-ghandi-i-jazz: Ten gość z rozwianymi uszami na trzecim zdjęciu to cavalier Pankracy, który debiutował na zawodach, a biegał z Grzegorzem. Zresztą niezły zawodnik, bo dwa razy wygrał zerówki. Wendka: Ty nie dziękuj, tylko wklejaj :evil_lol: Quote
Flaire Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='Edyta & Regis'] Wendka: Ty nie dziękuj, tylko wklejaj :evil_lol:Hej, Edyta, czekaj, czekaj - ja mam obiecaną Lotkę z Warszawy najpierw. :diabloti: Quote
Paskuda_Bandzior Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='Edyta & Regis'] Wendka: Ty nie dziękuj, tylko wklejaj :evil_lol: Najpierw warszawskie z zeszłego tygodnia! :eviltong: Quote
marider Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 belgunia napisał(a):To dotyczyło agility, ale moze też w tym miejscu dobrze byłoby napisać o równoleglych imprezach, które się odbyły, czyli egzaminie PT oraz Finale Pucharu Polski Obedience. Powiem tak, była to impreza spektakularna - zderzenie dwóch środowisk kynylogicznych o różnych zapatrywaniach na pracę z psem. Chyba warto było przypatrzeć się w wolnych chwilach na te Dwa Światy? Rzeczywiscie, tak sie tam zagadalem i zakibicowalem znajomym z klubu OSP Pieczurki (gdzie zdalismy i chodzilismy na PT ;) ) na zawodach obedience ze sam przegapilem agilitowe zapoznanie sie z torem na egzaminach A1 :eek2: i zamiast szybkiego hop-hop i lapy do A2 mielismy zajefajny bieg na orientacje w pospiechu i w dodatku jako ostatni skoczek w mediumach :painting: bez rozgrzewki, bez niczego hehehe.. A tor byl IMHO latwiejszy niz w agility open wiec efektem mojego gapiostwa bylo widowiskowe DIS :evil_lol:. Nauczka na przyszlosc ;) Tak poza tym 3x3cie miejsce w indywidualnych wiec nie jest zle choc moglo byc lepiej niz 2 x laczne DIS :razz: Aaaaa, brawa dla Sajko z Beza i Aresem, niezle szelciaki wymiataly! :multi: Zawody fajne, pogoda OK, sedzia super, calkiem niezle zakrecone torki i widac bylo ze sie gosc przykladal do roboty, organizacja w porzadku (minus za poslizgi czasowe). Troche szkoda bo Multicup byl okrzyczany a zawody PT odwolane (byly tylko same egzaminy w sobote), IPO odwolane... Na obi tez jakas konkurencja niewielka - za to najmlodszy przewodnik w klasie OBI-O czyli Ula ma dopiero 6 lat i zajela 5 miejsce z VIKI (labradorka)/8 psow! Reszcie tez poszlo calkiem calkiem... I wielkie brawa dla Gutka, dal czadu psiak na OBI-1/(13 psow) az milo :thumbs: tymbardziej ze sedziny "lagodne" nie byly w ocenach i ciely punkty rowno za wszystko. Pzdr PS: szmate (tj tunel miekki) poprawia sie po kazdym przebiegu :mad: Zdziwila mnie - i psiaka- podloga w tym tunelu- czy jakis regulamin cos o tym mowi? :cool3: Quote
Magda i Saga Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='Marysia_i_gończy']I (z dwiema łapami do A3 z jednych zawodów :sweetCyb:) Gratuluję Marysiu. Cieszę się bardzo. Widać przerwka dobrze zrobiła Unie. A do Pucharu Ras 2009 chyba będę musiała zrobić eliminacje. Żebym tylko nie została z ręką w nocniku. Na szczęściie pyrkową parę będę już miała. Dorotko! Gratuluję kolejnej udanej imprezy. Gratuluję Grzegorzowi debiutu z Pankrackiem! Jeśli ktoś ma zdjęcia bydgoszczaków to poprosze o zgodę na wklejenie na www.agility.bydgoszcz.pl Quote
Marysia_i_gończy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Wando - dziękuję za taki cudny początek zdjęć :loveu::lol::multi::loveu::lol::multi::loveu: I serdecznie gratuluję tych wszystkich udanych biegów, które naprawdę dobrze się oglądało :multi: i jak widać - były skuteczne :multi: Magdo dziękuję za gratulacje :):):) A o przyszłym roku nie myślę. Nie wiem, jak długo Una będzie mogła biegać... Quote
AniaP Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='marider'] organizacja w porzadku (minus za poslizgi czasowe). [FONT=Verdana]Jakie poślizgi? :crazyeye: Co prawda nie jeżdżę ostatnio za często na zawody, ale jeszcze nigdy nie byłam tak wcześnie w domciu :multi:, a miałyśmy dobre 3 godz. jazdy. Jak dla mnie, jak zwykle u Dorotki, wszystko przebiegało szybko i sprawnie. :klacz: :buzi:[/FONT] [quote name='marider'] Troche szkoda bo Multicup byl okrzyczany a zawody PT odwolane (byly tylko same egzaminy w sobote), IPO odwolane... [FONT=Verdana]No, ale to nie wina organizatorów, że na zawody PT i IPO nie było chętnych. :eviltong:[/FONT] [quote name='marider'] Na obi tez jakas konkurencja niewielka [FONT=Verdana]Niewielka :roll:, no chyba nie było aż tak źle: http://www.dogomania.pl/forum/11047567-post12.html (sama co prawda stchórzyłam :oops: przed „1”, ale miałam już dosyć sobotniego egzaminu, który nie poszedł nam najlepiej, a mój piesio baaaardzo odbiera wszelki stres pańci, chociaż staram się jak mogę, więc w niedzielę skupiłyśmy się już tylko na agility).[/FONT] [quote name='marider'] szmate (tj tunel miekki) poprawia sie po kazdym przebiegu :mad: [FONT=Verdana]Ale zawsze można organizatorom w tym pomóc :eviltong: (APSiaki i tak miały się co uwijać, torki były bardzo szybko przebudowywane :kciuki:) albo zwrócić im na to uwagę.[/FONT] [quote name='marider'] I zdziwila mnie - i psiaka tez- podloga w tym tunelu [FONT=Verdana]A co w niej było takiego dziwnego? :-o[/FONT] [FONT=Verdana]A tak w ogóle, to my też baaaaardzo dziękujemy :Rose: za suuuuper :cool2: zawody. Bez stresa i tak się nie obyło, ale jakoś wyjątkowo biegało mi się lekko i przyjemnie i nawet dwie (głupie, głupie :wallbash: ) detki aż tak bardzo nie bolały, a reszta przebiegów… no cóż, prędkość, prędkość, to nasza pięta achillesowa :placz:, ale poza tym, to biegi na czysto. :multi: A atmosfera na zawodach tak sympatyczna, że aż żal było wczoraj wyjeżdżać. :sad: Jak dobrze było na dwa dni zapomnieć o "bożym świecie". ;)[/FONT] [FONT=Verdana]A a’propos detek, to dopiero w domciu do mnie dotarło, że… dobrze, że fotokomórce nic się nie stało po tym moim zdemolowaniu hopeczki. :cool3:[/FONT] Quote
Marysia_i_gończy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 A ja mam jeszcze taką prośbę do uczestników zawodów. Na przyszłość. Miejcie swoje psy pod kontrolą!! Una nie kocha innych psów i nie musi ich kochać. To jest mój problem, żeby nie podbiegała do innych psów, to mój problem czy ją spuszczę i gdzie, a gdzie ją poprowadzę na smyczy. Ale skoro ja pilnuję swojego psa to spodziewam się tego samego po pozostałych przewodnikach. I na tych zawodach w tym temacie się zawiodłam boleśnie - jeden pies podleciał mi do zesmyczonej Uny olewając wołanie właścicielki. Chwilę później podleciał drugi, a jego właścicielka znalazła się dopiero wtedy, jak się suki zaczęły gryźć. Krótko i bezkrwawo, ale co z tego? Jak można spuścić swojego psa i kompletnie nie kontrolować co się z nim dzieje, gdzie jest i co robi? Jak się nie ma czasu pilnować swojego psa - są smycze i klatki, korzystanie z nich nie boli... Quote
marider Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='AniaP'][FONT=Verdana]Jakie poślizgi? :crazyeye: Co prawda nie jeżdżę ostatnio za często na zawody, ale jeszcze nigdy nie byłam tak wcześnie w domciu :multi:, a miałyśmy dobre 3 godz. jazdy. Jak dla mnie, jak zwykle u Dorotki, wszystko przebiegało szybko i sprawnie. :klacz: :buzi:[/FONT] Drobnostki z punktualnoscia. W sobote godzine po zawodach bylo czekanie na niewiadomo co. W niedziele start "zerowek" mial byc o 8 rano a sie opoznil, przyjechalem ok.7.45 a tor jeszcze byl nie ustawiony. W sumie dla mnie to bez znaczenia bo latalismy w jedynkach i do domu mam ok.300km (4h jazdy) czyli wzglednie "blisko" ale inni mogli miec dalej wiec im szybciej sie konczy zawody w niedziele, tym lepiej dla kazdego (sedzia rowniez pada z nog po calym dniu krecenia sie po placu). W planie przebiegow dobrze jest wczesniej zapowiedziec lub uzgodnic jakas 30min czy nawet godzinna przerwe na obiad czy pizze, ale z gory na okreslona godzine zeby bylo wiadomo a nie w ostatniej chwili "bo tak". W domu bylem o 19 (pierwszy raz sie zdarzylo tak wczesnie) wiec niezle. Zawody super ale o detale warto dbac :diabloti: [quote name='AniaP'] [FONT=Verdana]A co w niej było takiego dziwnego? :-o[/FONT] Podloga w czesci twardej (nie sprawdzalem czy byla sliska) :crazyeye:. Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalem i Nobel rowniez, stad moje pytanie :) [quote name='AniaP'][FONT=Verdana]A tak w ogóle, to my też baaaaardzo dziękujemy :Rose: za suuuuper :cool2: zawody.[/FONT] I za dobra pogode tez, moglem sie troche podleczyc po przewianiu w Wawie ;) Fotki jakies wrzuce pozniej, duzo ich nie mam i glownie z rozdania nagrod. Pzdr PS: i raz jeszcze wielkie brawa dla sponsorow! :multi: Quote
Recommended Posts