Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

AngelsDream napisał(a):
Ale zabawowa kompania!

Tak, psiaków ma do wyboru sporo, ale młoda upatrzyła sobie te dwa labki i lata za nimi jak cień ;)

Cockermaniaczka napisał(a):
:loveu:ale slkicznie wyglada z ta kokardka/gumeczka:loveu:Jak prawdziwa dziewczynka:loveu:

A dziękuję, przekażę Vedze, że się podoba ;)

jbk napisał(a):
Chcieli Vedze ukraść sznureczek!

E tam ukraść, pożyczyć chcieli, ale Vega pilnuje co swoje i oddać nie chciała :evil_lol:

mimi_91 napisał(a):
nie ma to jak zabawy z przyjaciółmi:lol:
Vega w jesiennej sceneri..... cudo:loveu:

Jesień na fotkach pięknie wychodzi :) Oby tylko słoneczna była to i ja i pies zadowolony :)

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
A u mnie fot nie widać :sad:

Nie wiem czemu :( A dziś widać, czy nadal nie?

anitaaa i bartis napisał(a):
Śliczna Vegulka w tej spineczce :loveu: Ale sięv świetnie dogadują z psiakami :multi:

Dzięki :) psiaki również młode, więc wspólne zabawy to jest to co lubią ;)

DorkaWD napisał(a):
Z Vegi to już prawie kobietka :crazyeye:
Spineczka SUPERRRR :cool2: Już ją polubiła? Wcześniej (z tego co pamiętam) to lubiła ale zdejmować ją :eviltong:
Myzianko dla Veguni ;)

Oj, Dorka, rośnie młoda jak na drożdzach, nawet nie wiem kiedy ten czas zleciał, zresztą niedługo sama zobaczysz. Do domu przywieziesz malutką kuleczkę, a po kilku miesiącach to już duża pannica będzie.
Spineczka, a właściwie gumeczka już jej coraz mniej przeszkadza, szczególnie na spacerach, gdzie tyle różnych rzeczy się dzieje. W domu jeszcze chodzi z grzywą na oczach, bowiem kolejny raz nie mam zamiaru na czworakach łazić w poszukiwaniu gumek (została mi ostatnia).

Tinka:) napisał(a):
a ja mam pytanie : P ta sierść jest tak straszliwie dokuczliwa? co ile trzeba czesać?

Tinka póki włos szczenięcy to dokładne czesamie ma średnio raz na tydzień, zajmujące około 2 h. Dodatkowo, co kilka dni przeczeszę ją szczotką by włos ułożyć, tak więc nie jest źle. Decydując się na Beardeda myślałam, że będzie gorzej :)

Posted

Dwie godziny, to coś tak jak u nas :) Ale warto, bo Vegusia śliczna, a w ogóle, to śniła mi się dzisiaj ;) I jeszcze Sherry od Deer ;)

Posted

Beardie cechuje dwuwarswowa okrywa włosowa - miękki podszerstek podobny do futra i włos okrywowy, tak więc jak się młoda "przepoczwarzy" to z gubieniem włosa nie powinno być większego problemu. Na chwilę obecną przeważa u niej szczenięcy podszerstek, więc trochę kudełków po mieszkaniu lata :evil_lol: Uprzątnięcie kłaczków z rogu mieszkania jest jednak łatwiejsze niż wyciąganie np z dywanów własa psa krótkowłosego ;)

jbk nie wiedziałam, że kudłata tak w pamięć zapada by i podczas snów nawiedzać :)

Posted

Witam bardzo serdecznie, wpisuje sie i obiecuje przejrzec watek w wolnej chwili. Akurat jestem w trakcie pisania roznych prac na jezyk szwedzki ;) tylko zeby mnie bylo nudno to na dogo jestem tez :D

Posted

Uprzątnięcie kłaczków z rogu mieszkania jest jednak łatwiejsze niż wyciąganie np z dywanów własa psa krótkowłosego ;-)

SWIETE SŁOWA SWIETE :multi::multi::multi:

Witaneczko jesienne .....u nas dzisiaj pochmurno i zimno ...a wczoraj tak ładniutko było :placz:i w zasadzie te ladniutko przespałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mizianko dla dziewczyny:loveu:

Posted

crazydaisy napisał(a):

Tinka póki włos szczenięcy to dokładne czesamie ma średnio raz na tydzień, zajmujące około 2 h. Dodatkowo, co kilka dni przeczeszę ją szczotką by włos ułożyć, tak więc nie jest źle. Decydując się na Beardeda myślałam, że będzie gorzej :)

później trzeba mniej? :razz: myślałam że to z godzinę dziennie trzeba poświęcić : P
a jak z nauką, łatwo jej idzie?

Posted

[quote name='deer_1987']Witam bardzo serdecznie, wpisuje sie i obiecuje przejrzec watek w wolnej chwili. Akurat jestem w trakcie pisania roznych prac na jezyk szwedzki ;) tylko zeby mnie bylo nudno to na dogo jestem tez :D

Cieszę się z odwiedzin i liczę na więcej :)

[quote name='jbk']Oczywiście nie wszystkie psy w pamięć zapadają, ale niektóre są szczególne :)

Dobrze, że Vega czytać się nie nauczyła, bo jeszcze by w piórka obrosła ;)

[quote name='zuzolandia']Uprzątnięcie kłaczków z rogu mieszkania jest jednak łatwiejsze niż wyciąganie np z dywanów własa psa krótkowłosego ;-)

SWIETE SŁOWA SWIETE :multi::multi::multi:

Witaneczko jesienne .....u nas dzisiaj pochmurno i zimno ...a wczoraj tak ładniutko było :placz:i w zasadzie te ladniutko przespałam :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mizianko dla dziewczyny:loveu:

Witamy :) A jak dziś u Was z pogodą? U nas zmiennie, ale w taka podogę nawet na dłuższe spacery nie ma się ochoty :(

Posted

[quote name='Mudik']Pięknie wyszła na tej fotce, śliczna gustowna gumeczka:loveu::loveu:

http://pl.fotoalbum.eu/images1/200808/54765/163562/00000098.JPG

A ładnie tak drzewka obgryzać z gałązek, no:mad::mad::evil_lol:

Hmm, do zdjęcia pozowała, drzewko pozostało niemal w stanie nienaruszonym ;)

[quote name='Tinka:)']później trzeba mniej? :razz: myślałam że to z godzinę dziennie trzeba poświęcić : P
a jak z nauką, łatwo jej idzie?

W tej kwestii doświadczenia jeszcze nie mam, ale po rozmowach z właścicielami mogę powiedzieć, że nie ma reguły - jeden pies będzie miał łatwy w utrzymaniu włos i wystarczy dokładne czesanie z częstotliwością raz na dwa tygodnie. Innego choć być czesała codziennie to i tak będzie wyglądał jak przed zabiegiem :evil_lol:

Posted

Udanego spacerku!
Kurcze, coraz mniej mi się zaczyna podobać obecna pora roku - rano biegam z Vegą - ciemno, z pracy wracam, idziemy na spacer i co?? Znowu ciemno! I kiedy tu fotki pstrykać?

Posted

Ja też narzekam, że rano po ciemku, wieczorem po ciemku, ale w weekendy za to focę jak szalona ;) No i czasem mężu, jak mu się uda wyjść w ciągu dnia, to też zabiera aparat, na szczęście :)

Posted

Miał być, ale jakoś z terminami zgadać się nie możemy :(
Raz nawet się mijałyśmy - ja z fortów wracałam, ona tam jechała... tylko się małpa nie zatrzymała i znów nie wyszło :mad:
No nic... do trzech razy sztuka :)

Posted

jbk napisał(a):
Ja też narzekam, że rano po ciemku, wieczorem po ciemku, ale w weekendy za to focę jak szalona ;) No i czasem mężu, jak mu się uda wyjść w ciągu dnia, to też zabiera aparat, na szczęście :)

Ech, mój stwierdził, że on wychodzi z psem na spacer a nie zabawiać się w fotografa amatora, więc na zdjęcia jego autorstwa liczyć nie mogę... pozostaje siostra, którą ewentualnie możnaby wykorzystać :evil_lol:

Posted

crazydaisy napisał(a):
- rano biegam z Vegą - ciemno, z pracy wracam, idziemy na spacer i co?? Znowu ciemno! I kiedy tu fotki pstrykać?

nacykac se duży zapas w weekend co na cały tydzień wystarczy :cool3:

Posted

Moj tez nie rozumie ze jak spacer to mozna przeciez tez zdjecia robic.. jak kiedys psy wysoko w trawie skakaly to mowilam foc to on do mnie ze to spacer a nie sesja :P choc porobi psom zdjecia jak poprosze ;) wczoraj np. robil