Frotka Posted July 12, 2008 Author Posted July 12, 2008 Zdjęcia nie są dobrej jakości ale nie chciałam jej stresować, dlatego nie zrobiłam zdjęcia grzbietu z góry, wyszłaby jedna cienka kreska a widocznym kazdym żebrem i sterczącymi koścmi miednicy. W rzeczywistości jest dużo chudsza od Rexa. Quote
Yorija Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Dlaczego pomoc finansowa nie może być? Czy schron nie mógłby sam kupić takiej karmy? Powinni chyba mieć możliwość kupienia jej taniej. Gdzie można w Krakowie najtaniej kupić taką karmę? Royala czy tego typu? Można to osobiście przynieść czy Tobie Frotka przekazać? Quote
agamika Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 byłyśmy wczoraj z karusiap ale Rex był juz po spacerze , ale byłyśmy z tą sunią za to , powolutku małymi kroczkami . TOBIA jest przesłodkim psem, już odrobinę oswoiła sie z miejscem , przy głaskaniu wtula się w ręce . Jest nieśmiałą, ale nie bała sie nas , a jak zobaczyła ze nie zrobimy jej krzywdy to sama podchodziła żeby ją pogłaskać RESZTA ZDJęć SUNI TU : http://s301.photobucket.com/albums/nn73/agamika/TOBIA%20ON/ O REKSIE DOWIEDZIAłAM SIE Z OWCZARKA PL JEJ TEZ ZAłOZYłAM TAM WąTEK : http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=13843 są pytania jaką karme potrzebuje ? i jak ją przekazać oraz gdzie można wpłacać pieniądze na sunie . Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Tak Rex byl ze mna na spacerku,bardzo fajny piesek ,najpierw sie bal korytarza ale na spacerku juz chetnie chodzil.Naprawde morde ma piekna i lapki tez bo tyle tylko z niego zostalo ,reszta skora i kosci i ogromny smrod z jego biednego cialka. Jak Rex dojdzie do siebie i pomału bedzie przybieral na wadza to bedzie z niego piekny owczrek. Morda jest przsłodka i widac ze glaskanie przypadlu mu do gustu ,a tego bydlaka co doprowdził go do takiego stanu tez bym uwiazla na łancuchu i nie dal jesc ,niech by sk.....poczuł .:mad: Quote
Foksia i Dżekuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Karolinko ,a czy wiesz ze razem z rexem w szpitaliku jest czekoladowa dobermanka? Quote
magdawi Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Boże ile cierpienia w oczach tej suni:-(:-(. Ja wiedziałabym jakie kary stosować wobec zwyrodnialców , którzy doprowadzają do wyniszczenia fizycznego i psychicznego zwierząt..... Piesek śliczny ONek. Quote
wilczyca Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Frotko zamówienie dla Rexa powinno dziś dojśc a jeśli dziś nie zdążą wysłać to przyjdzie jutro - no chyba żeby karmy zamówionej przez mnie nie było. Zamówiłam mu HILL'S PD Canine bo ta wydawała mi się najbardziej odpowiednia dla niego. zamówiła bym też dla biednej sunieczki ale nie masz pewnie jeszcze jej numeru. Jak tylko zdobędziesz to podaj. A czy jest możliwość sprawdzenia że taka karma doszła i dostanie ją TEN pies (co prawda kazałam zrobić adnotację że to dla Rexa i podałam jego numer, kartka ma być przyklejona do karmy) bo to też może różnie być .... Quote
wilczyca Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Agamiko a znasz numer jaki suni nadano skoro założyłaś jej wątek? Zaglądałam tam ale nie widziałam nic (no chyba że jestem okropny ślepug :cool1: :oops:) Quote
agamika Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='wilczyca']Agamiko a znasz numer jaki suni nadano skoro założyłaś jej wątek? Zaglądałam tam ale nie widziałam nic (no chyba że jestem okropny ślepug :cool1: :oops:) :shake: ...zapomniałam w ogóle spytać o to , DOGO nie działało a mi wydawało sie ze namiary na sunie są :oops: ... na razie nie wiadomo czy pomoc finansowa na sunie jest potrzebna/możliwa .. bo jeśli nie i sama karma wchodzi w grę to trzeba będzie to jakoś inaczej rozwiązać Quote
marzenna79 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Biedulek... :-( :shake: :-( Dałam jego ogłoszenie na moje forum: http://www.gdyniamojemiasto.pl/viewtopic.php?p=6913#6913 Quote
wilczyca Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 [quote name='agamika']:shake: ...zapomniałam w ogóle spytać o to , DOGO nie działało a mi wydawało sie ze namiary na sunie są :oops: ... na razie nie wiadomo czy pomoc finansowa na sunie jest potrzebna/możliwa .. bo jeśli nie i sama karma wchodzi w grę to trzeba będzie to jakoś inaczej rozwiązać Agamika wydaje mi się że każda pomoc jaka może w jakiś sposób odciążyć schronisko w opiece nad "jakimś psem" (konkretnie Rex i/lub Tobia) jest dobra. Jeśli potrzeba to mogę karmę dla Tobi przesłać do Ciebie lub innej osoby która ma transport i w schronisku bywa w miarę często bo ja nie mam możliwości dostarczenia karmy osobiście :oops: tylko przez kuriera przy realizowaniu dostawy. Quote
agamika Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 tak tak, jak najbardziej masz racje , tylko że ja sie nie orientuje, czy w "naszym" schronisku jest możliwość wpłacenia na konkretnego psa :oops: i o to mi chodziło , bo na owczarku pl chcą robić wpłaty pieniężne na sunie mimo ze napisałam ze jej pomoc w postaci karmy raczej potrzebna a przede wszystkim DOMU , Rex jest na troszkę innych zasadach , z tego co zrozumiałam . To wyjaśnić może Nam Frotka :oops: dopiero . Ja teraz bede raz, dwa razy w tyg w schronisku m jakby co , tyle ze raczej komunikacją miejską sie poruszam :oops: to nie wiem jakby to było z wożeniem karmy przeze mnie :oops: Quote
wilczyca Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 a będziesz może w ciągu najbliższych dwóch-trzech dni ? Bo jeśli byś była to prosiła bym cię o zapytanie czy dostarczono karmę dla Rexa. Co prawda zaznaczyłam w zamówieniu żeby przyczepili kartkę do karmy (hill's pd canine) z adnotacją że to dla niego i jego numerem, ale kartka mogła by się "przez przypadek" odkleić. I dała byś mi znać (ja niestety nie mogę się pofatygować bo skręciłam nogę i jeszcze na taką dalszą wyprawę nie mogę się wybrać :oops:). Quote
Frotka Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Foksiu, Agamika - bardzo Wam dziękuję za spacery z Rexem i zdjęcia suki owczarka. Wilczyca - dziękuję za karmę dla Rexa. Suka ma wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116269 Suka jest z gminy Kraków więc płaci za nią gmina a po 180 dniach KTOZ. Natomiast pobyt Rexa jest płatny od pierwszego dnia, ponieważ pies jest spoza gminy. Dlatego zbieramy na Rexa a nie zbieramy na sukę. Jeśli przy przekazywaniu darów podacie numer identyfikacyjny psa to jest 100 proc. pewności że te rzeczy trafią do tego, konkretnego psa. Psami w szpitalu opiekuje się Pani Ania która zna każdego szpitalnego psa i będzie dobrze wiedzieć o którego psa chodzi. Karmę trzeba dostarczyć do schroniska. Quote
Marzenuś Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Rex dostanie karmę :multi: Wilczyca - jesteś wielka :loveu: Quote
karusiap Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 jesli trzeba zawiesc karme to moge ja zawiesc do schroniska jesli by przyszla do mnie.... p.Beatko widzialam przez moment dobermanke,ma paskudna rane na nodze:( Quote
wilczyca Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 a sunieczka jaki ma numer? tak się zastanawiam nad karmą dla niej i myślę że dla rekonwalescentów (uufff ale słowo:crazyeye:) też dla niej by spasowała Quote
Frotka Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Nie odpisałam sobie numeru jaki jej nadano. Trzeba zapytać w schronisku po dacie przywiezienia (8 lipca 2008 z interwencji Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami). Była przywieziona razem z Rexem więc pewnie ma numer o jedną cyfrę wyższy lub niższy ale trzeba to jeszcze sprawdzić. Quote
Frotka Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Agamika - dziękuję Ci bardzo za wątek na owczarku. Na Twoich zdjeciach wyszło to, co nie wyszło na moich. Napisz proszę ludziom z owczarka żeby nie zbierali na tego psa. Ewentualnie ktoś mógłby podesłać mu do schroniska karmę. Tobia siedzi w jedynce, bez innych ziwerząt więc wydaje mi się, że nie ma sensu przenosić jej do hotelu, tym bardziej że byłby to dla niej kolejny stres. Trzeba natomiast bardzo pilne szukać jej domu docelowego. Quote
karusiap Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Mnie sie wczoraj wydawalo,ze Tobia ma towarzystwo innych psow w swoim pokoiku szpitalnym... Quote
Frotka Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Widocznie kogoś jej dokwaterowano. Byłam w sobotę po południu i była wtedy sama ale ciężko znosiła samotność. Po wypuszczeniu z izolatki machała ogonem do innych psów więc może lepiej że jest z drugim ziwerzakiem. Quote
Frotka Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 [quote name='Yorija']Dlaczego pomoc finansowa nie może być? Czy schron nie mógłby sam kupić takiej karmy? Pomoc finansowa dla suki nie jest potrzebna, chyba [SIZE=2]że chcecie zbierać na hotel ale może znajdzie się nieodpłatny dom tymczasowy. Schronisko nie kupi karmy. Trzeba ją samemu przywieźć. Quote
Frotka Posted July 16, 2008 Author Posted July 16, 2008 Widziałam go dzisiaj. Jest bardzo towarzyski. Będzie wspaniałym towarzyszem, oddanym w całości swemu opiekunowi. Karma dotarła. Dziękujemy, Wilczyco! Quote
wilczyca Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 cieszę się bardzo :multi: mam nadzieję że karma mu spasuje, posmakuje i pomoże w wyzdrowieniu ;) Quote
Recommended Posts