Jump to content
Dogomania

Pomocy, moja sunia straszliwie zrzuca siersc!!

Recommended Posts

Guest rudi74
Posted

Witam wszystkich!!

Moja suczka 13-miesieczna rasy ROTTWEILER zrzuca od 2 msc strasznie

siersc.Myslalem ze jest to przejsciowe ale chyba sie myle.Prosze o jakies

porady czego mozna uzyc aby zlikwidowac ten problem.

Znacie moze jakis genialny srodek na ta przypadlosc?

Czy musze isc do weterynarza?

Prosze o opinie.

Arek

Posted

krotkowlsoe psy zmieniaja siersc dwa razy w roku (linienie) cudownych srodkow nie ma, wszystko zalezy od dobrego zywienia i dostarczenia psu wszystkich potrzebnych skladnikow, takze najpierw urozmaic psu diete , nie piszesz czym karmisz, a wiem , ze eukanuba u niektoryh psow powoduje problemy skorne, rowniez jedzenie typu wolowina + ryz nie dostarcza psu wszystkiego co potrzebuje. po za tym sa rozne sztuczne witaminy ale tych nalezy unikac, jakis czas temu bylo glosno o witamianch w tabletkach dla ludzi i o tym , ze sa szkodliwe, jedynie moze plyn beaphara laveta albo laveta super ale w tym przypadku placisz 30 zl za 50ml rozpuszczonego miodu w wodzie :-)

Posted

moja sunia ma 15 miesiecy i jest podobna do owczarka niemieckiego - ostatnio tez baaardzo linieje, mimo tego ze wyczesuje ja nawet 2 razy dziennie to i tak pol reklamowki siersci potrafie wyczesac

mam nadzieje ze to jest spowodowane okresem linienia a nie czyms powaznym - na razie ja obserwuje i dodaje do jedzenia siemie lniane, olej i taki preparat z biotyna Dermatex w proszku

• 2 weeks later...
Posted

Linieje od dwóch miesięcy ? Dziwię ci się ,że jeszcze nie byłaś u weta .Ja po 4 dniach poleciałam na skrzydłach ! A linienie trwało 10 dni ! Wcześniej miałam owczarka i liniał 2 tyg. ! Koleżanka ma rottweilerkę i mówi ,że ona linieje też przez 10 do 14 dni ! Może stosujesz nieprawidłową karmę ? Wiem że ta rasa wymaga nieco innej diety .

Posted

Dominika...tobie to mozna pozazdroscic!!Twoja Milwa prawie wcale nie ma siersci.......A moja Aika....na szczescie przestala juz liniec...chociaz i tak naturalnym procesem jest wypadanie wlosow,no to jej wypadaja sobie....a ja....z odkurzaczem i miotelka...co dzien biegam!