Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

te fotki są bardzo ładne,

Magda jak cos to ja moge wystawić mu nowe allegro, moze bedzie miał szczescie u mnie?
jakos prawie wszystkie dobki ktore wystawiałam znlazły dom;)

Posted

witam serdecznie wszystkich dobermaniaków :) i od razu przepraszam za spamowanie :oops:

weszłam na wątek bo z bannerka rzucił mi się w oczy Kopi, tak podobny do naszego dobermana z milanówka... nasz dobek wciąż strasznie marznie w schronisku, więc w związku z akcją kubraczkową (http://www.dogomania.pl/forum/f938/masz-stare-kurtki-ocieplane-nie-wyrzucaj-pomoz-psom-126514/index12.html) postanowiłam uszyć mu kubraczek przed następną wizytą. niestety nie mam wymiarów dobermana :oops: potrzebny mi obwód klatki piersiowej oraz długość psa od szyi do ogona - jeśli komuś z Was nie sprawia problemu zmierzenie własnego dobermana to byłabym OGROMNIE wdzięczna; może uda mi się uszyc ubranko do końca tygodnia i nasz dobuś będzie miał mrozochron, bo wciąż się trzęsie z zimna... piesek nie ma wątku na dogo można go obejrzeć tu adopcja - adopcje - psy - Doberman - Schronisko Dla Zwierząt w Milan�wku

kiedyś nie miałam zaufania do dobermanów - dobrej "etykiety" nie mają - ale przekonałam się że to takie wrażliwe, kochane psy, tak strasznie mi ich szkoda :( mam nadzieję że zarówno Kopi jak i milanowkski dobek szybko znajdą domy...

Posted

[quote name='znikam']witam serdecznie wszystkich dobermaniaków :) i od razu przepraszam za spamowanie :oops:

weszłam na wątek bo z bannerka rzucił mi się w oczy Kopi, tak podobny do naszego dobermana z milanówka... nasz dobek wciąż strasznie marznie w schronisku, więc w związku z akcją kubraczkową (http://www.dogomania.pl/forum/f938/masz-stare-kurtki-ocieplane-nie-wyrzucaj-pomoz-psom-126514/index12.html) postanowiłam uszyć mu kubraczek przed następną wizytą. niestety nie mam wymiarów dobermana :oops: potrzebny mi obwód klatki piersiowej oraz długość psa od szyi do ogona - jeśli komuś z Was nie sprawia problemu zmierzenie własnego dobermana to byłabym OGROMNIE wdzięczna; może uda mi się uszyc ubranko do końca tygodnia i nasz dobuś będzie miał mrozochron, bo wciąż się trzęsie z zimna... piesek nie ma wątku na dogo można go obejrzeć tu adopcja - adopcje - psy - Doberman - Schronisko Dla Zwierząt w Milan�wku

kiedyś nie miałam zaufania do dobermanów - dobrej "etykiety" nie mają - ale przekonałam się że to takie wrażliwe, kochane psy, tak strasznie mi ich szkoda :( mam nadzieję że zarówno Kopi jak i milanowkski dobek szybko znajdą domy...

długość od szyi(od miejsca gdzie zatrzymuje się obroża)do ogona -65-66 cm, obwód w klatce piersiowej-88-na styk-90 na luz, klatkę mierzyłam w najszerszym miejscu od góry grzbietu pod brzuch, ale nie jestem pewna czy o ten wymiar Ci chodziło?
mam o prawda dobermankę dziewczynkę ale wymiary ma sporego samca i dużą klatkę także powinno być ok

Posted

dzodzo napisał(a):
długość od szyi(od miejsca gdzie zatrzymuje się obroża)do ogona -65-66 cm, obwód w klatce piersiowej-88-na styk-90 na luz, klatkę mierzyłam w najszerszym miejscu od góry grzbietu pod brzuch, ale nie jestem pewna czy o ten wymiar Ci chodziło?
mam o prawda dobermankę dziewczynkę ale wymiary ma sporego samca i dużą klatkę także powinno być ok

super, olbrzymie dzięki :loveu: dokładnie o te wymiary chodziło

nasz dobek nie jest olbrzymem gdy spotkał się innym samcem to był nawet nieco mniejszy, więc na pewno wymiary będą ok. jeszcze raz dziękuję :lol:

mam jeszcze pytanie - na naszego dobermana daję ogłoszenia do gazety, często dzwonią ludzie ale gdy dowiadują się że ma około 7-8 lat to stwierdzają że "o nie, chcieliby jeszcze trochę pobyć z psem bo niedawno przeżyli śmierć własnego" (lub coś w ten deseń - jakby ośmioletni pies miał umrzeć w ciągu najbliższych dwóch tygodni :angryy:). miałam już przynajmniej 3 takie telefony i możliwe, że się takie sytuacje powtórzą... myślę jednak, że jeżeli Kopi jest trochę młodszy mogłabym odsyłać takich delikwentów na konkretny numer telefonu - może zainteresują się podobnym, ale młodszym dobermanem? jeśli byłaby to jakaś szansa dla Kopiego to poproszę na priv numer telefonu do osoby która aktualnie się nim opiekuje i zajmuje się adopcją pieska... skoro nasz jest z góry przekreślany z powodu wieku to może chociaż Kopi skorzysta ewentualnie i ktoś da jemu szansę...

Posted

KOPI dostał dziś pokaźną wpłatę od kochanej duszyczki :loveu: ta 100 wystarczy na pokrycie ponad miesiąca utrzymania!!! dziękujemy i prosimy inne dobre duszyczki o wsparcie finansowe... a jeszcze bardziej o domek!

Posted

Klementynkaa napisał(a):
no i wszystkie pytania o KOPIEGO ucichły :( nowy rok powita nadal jako bezdomny, samotny i niekochany pies...

baardzo poważnie rozmyślam o Kopim.... wiem, że to jest decyzja na kilka lub kilkanaście następnych lat.... wysłałam już zapytania o Kopiego do jego opiekunów.... muszę się coś więcej o nim dowiedzieć... dajcie mi chwilę na zapoznanie się z nim.... nie mogę podjąć decyzji pod wpływem chwili, bo to zbyt poważna sprawa...