kamilka91 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Jest jeden pan spaniel, rudzielec, dziesięciomiesięczny. Nie wiem, czy mógłby iść już do domu, gdyż został znaleziony - w takim wypadku właściciel ma 2 tygodnie na odebranie psiaka (on trafił do nas 5 sierpnia). Nie mam jego zdjęć, bo bateria w aparacie mi wysiadła :oops: Jest jeszcze jeden czrny, ale to nie jest 'prawdziwy' spaniel, tylko taki mix. Bardzo spanielowaty, ale nieco dłuższe łapki ma ;) Zdjęcia będą we wtorek, przepraszam, że dopiero wtedy... :oops: Quote
Cavi Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 http://www.schronisko.org.pl/adopcje.html?view=adoption&id=99&catid=0 "Czarny mix" w schroniskowym kąciku adopcyjnym :) Quote
kamilka91 Posted August 14, 2010 Posted August 14, 2010 A ja mam więcej jego zdjęć, ale mam problem z kabelkiem od aparatu :oops: Quote
Malwi Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 poszukuję osoby do kontroli domu w Bydgoszczy ... dom dla Bernardyna więc osoba musiałaby mieć choć minimalne pojęcie o rasie ... Quote
Nastkak Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 A w bydgoskim schronisku wciaz przebywa Rufus- pilnie potrzebny dom tymczasowy. Quote
malawaszka Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 http://www.schronisko.org.pl/component/adoptions/?view=adoption&id=137&Itemid=81 to aktualne? Quote
Nastkak Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 malawaszka napisał(a):http://www.schronisko.org.pl/component/adoptions/?view=adoption&id=137&Itemid=81 to aktualne? Raczej tak,moge ci tak za tydzien powiedziec na 100%,ale to sa najnowsze ogloszenia . Quote
kamilka91 Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 Wydaje mi się, ze tak. ogólnie sznaucerów mamy trzy, jeden średni, ta dwuletnia sunia i pięcioletnia miniaturka z rodowodem. Mogę się czegoś więcej o nich dowiedzieć, zdjęcia porobić itp. ;) Quote
malawaszka Posted September 19, 2010 Posted September 19, 2010 no dobrze by było - trzeba im szukac domków, po co maja kisić się w schronisku - długo już siedzą? miniatura z rodowodem oddana czy znaleziona? próbowaliście ustalić hodowlę i własciciela? jaki kolor? bo może ktoś szuka? Quote
kamilka91 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Kolor pieprz i sól, chyba oddana, z tego co pamiętam. Wszystko sprawdzę w środę. Quote
malawaszka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 będę bardzo wdzięczna za wszelkie info i zdjęcia Quote
Iljova Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Mam pytanie czy w bydgoskim schronisku, a może w jakimś DT jest do adopcji owczarek niemiecki lub w typie owczarka niemieckiego najlepiej do 1 roku. Mój znajomy chciałby zaadoptować takiego właśnie psa. Bardzo proszę o informacje. Quote
smerfetka123 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 owczarków to jest pełno, widziałam też takiego w typie długowłosego i inne,najlepiej podjechać do schroniska, a co do sznauera,to już coś wiadomo? bo chyba z tydzień temu go widziałam,niby właściciel oddał bez rodowodu, ale rasowy,dziewczyny próbowały rozczytać tatuaż,ale małoczytelny Quote
smerfetka123 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 owczarków to jest pełno, widziałam też takiego w typie długowłosego i inne,najlepiej podjechać do schroniska, a co do sznauera,to już coś wiadomo? bo chyba z tydzień temu go widziałam,niby właściciel oddał bez rodowodu, ale rasowy,dziewczyny próbowały rozczytać tatuaż,ale małoczytelny Quote
kamilka91 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Z tego co wiem, tak młodych owczarków nie mamy... Co do sznaucera - sunia 'z rodowodem, ale bez rodowodu' jest już w domu, został tylko sznaucer średniak. Quote
malawaszka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a Tobiś dalej siedzi? szok szok szok :( trzeba mu więcej ogłoszeń! kamilka możesz mi jeszcze raz podrzucić nr tel? w ogłoszeniach podam swój, ale jak ktoś sensowny się znajdzie to przekierowałabym do Ciebie Quote
Iljova Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Dzięki za informacje. Powiedziałam znajomemu żeby pojechał do Schroniska może zapadnie mu w serce jakiś psiak mający trochę więcej lat? Po za tym to nie musi być koniecznie czysty owczarek niemiecki bo jak mi powiedział to także wziąłby psa w typie owczarka. Mam nadzieję że weźmie któregoś z psiaków które są w schronisku i tym samym uszczęśliwi go. Trzymajcie kciuki żeby tak było. Quote
Igiełka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Zajrzyjcie zagłodzona Onka bardzo potrzebuje pomocy zajrzyjcie :-( Zagłodzona onka-16 kg, brak DEKLARACJI, prosimy o ogłoszenia, marzymy o DS!!! Quote
kamilka91 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Iljova - trzymamy kciuki :) Malawaszka - no jest jeszcze... Teraz jest na 'dużym wybiegu', chyba nawet wiem, jak się tam znalazł, bo celowo nikt go tam raczej nie umieścił :roll: Postaram się dowiedzieć o nim czegoś więcej od pracowników - jaki jest itp. Mój tel. 662-637-150 Quote
2411magdalenka Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 błagam o pomoc dla umierających szczeniaków - zdiagnozowana babeszja.. już 1 sunia odeszła, 2 w kiepskim stanie potrzebuje transfuzji na cito! mają ledwie 9 tygodni... jeszcze dwa kolejne chore, ale stan nie jest krytyczny - potrzebują leków... PROSZĘ, PORATUJCIE GROSIKIEM :( inaczej umrą.... http://www.dogomania.pl/threads/193615-PMOCY-BABESZJA!!!-5-maluszk%C3%B3w-b%C5%82aga-o-wspatrcie-na-leczenie!!-Jeden-ju%C5%BC-za-TM-%28/page33 Quote
malawaszka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 kamilka91 napisał(a):Iljova - trzymamy kciuki :) Malawaszka - no jest jeszcze... Teraz jest na 'dużym wybiegu', chyba nawet wiem, jak się tam znalazł, bo celowo nikt go tam raczej nie umieścił :roll: Postaram się dowiedzieć o nim czegoś więcej od pracowników - jaki jest itp. Mój tel. 662-637-150 dzięki Kamilka! Quote
Magdalena Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 zdjęcia robione były jakieś 2-3 tygodnie temu Quote
kamilka91 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Co to za sznaucer, kojarzysz z którego boksu? Może to Tobi, który znalazł już dom? Quote
Magdalena Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 hmm... jesli dobrze kojarzę to budynek główny, "na tyłach", ale konkretnie który to był boks to nie pamiętam. Jesli znalazł juz dom to świetnie. Był jeszcze jeden sznaucerek, w kwarantanniku. Może znajdę fotkę. Zdjęć pasiaków mam ponad 300. Quote
Recommended Posts