Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ooo foksow nie zauwazylam... Ja widzialam jeszcze jesli chodzi o mniejsze zwierzaki: krolika... Fakt, szczeniat jest bardzo duzo.
Mnie zauroczyla sunia w typie akity... Biała, nosek bez pigmentu... i strasznie placze jak sie od niej odchodzi:( ja po nowym roku postaram sie wpasc do schroniska i porobic troche fotek... mzoe tak bedzie latwiej... a w ten weekend bede w Wwa na paluchu prawdopodnie wiec tez cos pokaze na dogo... :(

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

radovan2 napisał(a):
dziewczyny postaram sie jutro podjechac do schronu.
jade zrobic foto bo widzialam ze pisalyscie ze jest akita malamut i haszczak.podrzuce foto dziewczynom od malamutow i haszczakow:)
jesli chodzi o haszczaka to chyba piszecie o DZESI czy jeszcze jakis doszedl?

ANIA

Szczerze powiedziawszy ja haszczaka nie widzialam, moze przeoczyłam... Ale sunia w typie akity jest... ma 2 lata... łagodna i potulna... Strasznie wyje jak sie odchodzi od bosku... Siedzi z suniami wiec z akceptacja innych dziewczyn nie byloby problemu...

Posted

Hej dziewczyny ;) Byłam w schronisku w czwartek z moim chłopakiem ;) zawieźliśmy psiakom 20 kg karmy i 3 klatki, 2 po chomiku i jedna po króliku. Może wam się do czegoś przyda. Powiem wam, że pierwszy raz byłam w schronisku. Psiaki są kochane :) ale te ich biedne oczka wpatrujące się i proszące o miłość. Najbardziej spodobał nam się Tofi i Bura. Cudne psiaki.
Chciałabym też zwrócić waszą uwagę na pewien boks. W ostatnim boksie za recepcją jest jakiś napalony samczyk, chyba jeszcze nie wykastrowany i cały czas skacze na jedną sunie a ona nie chce, no i się gryzą.

Posted

buldożek francuski? Kurcze prawie -20 a tam takie kanapowce...

Widział ktoś może dobka? Może wśród szczeniąt są jakieś w typie rasy? Takie szybko domy znajdują i może jakiś DT by sie znalazł? Zwłaszcza dla tych z króciutką sierścią...

Dziewczyny trzymam kciuki aby nie było ofiar mrozu w żadnym schronisku...

Posted

Charly napisał(a):
dałyście znać dziewczynom od rasowych np. o tym buldozku?

Buldożek i cocker najprawdopodobniej są już zamówione :) Nie minął im jeszcze okres kwarantanny, dlatego nie są jeszcze do adopcji.

W schronisku są również dwa dorosłe bernardyny, jednak nie wiem o nich zbyt wiele... Jak byłam ostatnio w schronisku było tyle pracy, że nie miałam czasu aby się dopytać :/

Posted

Charly napisał(a):
własnie się dowiedziałam, że dziewczyny zajęły się już bf:) przynajmiej jednej bidy mniej w takie mrozy:(

W piętek jeszcze był :( Napisz coś wiecej proszę, bardzo jestem ciekawa co z psiakiem :)

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Buldozka jest juz bezpieczna w ciepłym dt :) gdyby jeszcze jakaś/jakiś buldog tam sie pojawił lub bordog/ bordożka to dajcie mi znać...:)

Wspaniałe wieści :) Już 4lata jestem wolontariuszką w bdg. schronisku i to była dopiero (naszczęście) druga bulwa (jak dobrze pamietam pierwsza miała epilepsję i jej adopcją zajmowała sie MAUPA)

Brawo za szybka akcję :) życzę również szybkiego znalezienia DS :)

Posted

& Gloria & napisał(a):
Wspaniałe wieści :) Już 4lata jestem wolontariuszką w bdg. schronisku i to była dopiero (naszczęście) druga bulwa (jak dobrze pamietam pierwsza miała epilepsję i jej adopcją zajmowała sie MAUPA)

Tak, Ca Irze się udało, więc mam nadzieję, że ta też szybko znajdzie DS ;)

• 2 weeks later...
Posted

Bylam dzis w schronie... na dzien dzisiejszy jest tam szetland z rodowodem oddany przez wlascicieli. Agresywny dla malych dzieci... 2labki...bernardyn...husky (sunia)...kilka wilkow... aa i zapomnilaabym! 3 stycznia trafił tam york! Tez jest w budynku gdzie szczeniaki.... i w budynku glownym, dwa psiaki(mocno) w typie charta afganskiego... młode i chyba rodzenstwo bo bardzo siebie nawzajem pilnowaly... Niestety nie udalo mi sie zrobic fotek...

Posted

Golden Evita napisał(a):
w typie charta afganskiego... młode i chyba rodzenstwo bo bardzo siebie nawzajem pilnowaly... Niestety nie udalo mi sie zrobic fotek...

To mieszańce afgana z kaukazem to rodzeństwo- nie mają jeszcze roku. Są takie piękne, a w schronisku są już bardzo długo...

Posted

czytalam gdzies ogloszenie z naszego wojewodztwa ze komus zaginal york.
ten psiak zostal oddany czy to jest znajda.

jesli chodzi o sunie husky to zalatwiam jej dom w warszawie.moze sie uda:)

Posted

PILNIE też potrzeba pomoc dla około 9 letniego wychudzonego DALMATYŃCZYKA, jest w strasznym stanie- w schronie, (mimo, że jest sam z boksie) totanie sobie nie radzi. Dzisiaj leżał "zwinięty w kłębek" i potwornie się trząsł... MASAKRA
Ale z tego co wiem, dziwczyny od dalmatów już o nim wiedzą.

Posted

dzwonilam do wlasciela zaginionego yorka.ten w schronie to nie jego gdyz psiak juz sie odnalazl i jest w domku.
sprawdzalam ogloszenia na roznych stronach zaginionych.z naszego wojewodztwa nikt nie dal info ze zagina mu york:(

Posted

& Gloria & napisał(a):
PILNIE też potrzeba pomoc dla około 9 letniego wychudzonego DALMATYŃCZYKA, jest w strasznym stanie- w schronie, (mimo, że jest sam z boksie) totanie sobie nie radzi. Dzisiaj leżał "zwinięty w kłębek" i potwornie się trząsł... MASAKRA
Ale z tego co wiem, dziwczyny od dalmatów już o nim wiedzą.

Tak, psiak jedzie niedługo do DT ;)