Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 541
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Cioteczki.
Mam kontakt z fajna rodzina z Bydgoszczy .Chca adopctowac malego/sredniego psiaka.Jedyny warunek to zeby psiak byl rudy/czekoladowy aaaaa i do 2 lat tylko niestety :/

macie jakiegos na oku>?

potrzeba jeszcze wizyty przedadopcyjnej

Posted

czy macie jakies spaniele w schronisku? Jesli tak, to informuje ze kobieta wlasnie z okolic Bydgoszczy szuka spaniela do swojej mini - hodowli. Ma juz sucze z tego schroniska, ruda, mloda, adoptowana pare miesiecy temu. Bardzo prosze, zabiezcie je wszystkie gdzies w bezpieczne miejsce albo jak najszybciej trzeba je wykastrowac!

Posted

[quote name='Charly']Dziewczyny ja też szukam kogoś kto się zna na rzeczy i zrobi wizytę przedadopcyjną w Bydgoszczy dla Bolka z poniżeszego ogłoszenia.

http://www.allegro.pl/item827677486_amstaff_psy_i_suki_szukaja_domu.html

Z tego co mi wiadomo wizyta przedadopcyjna odbyła się w piątek lub będzie przeprowadzona w najbliższym czasie. Zajmuje się tym Elżbieta Sperkowska- inspektor OTOZ animals- jeśli chcesz znać więcej szczegółów, zadzwoń do schroniska- konkretnie porozmawiaj z p. dyrektor- to ona dostała maila w sprawie Bolka, więc jest w temacie :)

Posted

ooo supe:) dzięki za wieści-nie mogłam się wczoraj dodzwonić do pani Eli- i nie dostałam odpowiedzi na maila. Z dziewczyną chętną do adopcji też nikt się nie skontaktował jeszcze. W takim razie skontaktuje się ze schroniskiem jutro.

Posted

& Gloria & napisał(a):
Z tego co mi wiadomo wizyta przedadopcyjna odbyła się w piątek lub będzie przeprowadzona w najbliższym czasie. Zajmuje się tym Elżbieta Sperkowska- inspektor OTOZ animals- jeśli chcesz znać więcej szczegółów, zadzwoń do schroniska- konkretnie porozmawiaj z p. dyrektor- to ona dostała maila w sprawie Bolka, więc jest w temacie :)

niestety, do dnia dzisiejszego nikt nie skontaktował się z osoba chętną do adopcji, a pani Elżbieta nie odbiera telefonów. Poprosiłam martik b o pomoc.

• 2 weeks later...
Posted

Witam. Bylam wczoraj w schronisku w Bydgoszczy... czesto wpadam tam z ciekawosci... Jesli bylby ktos zainteresowany... Ludzie... Tam jest tyle psow... Te ktore najbardziej rzucily mi sie w oczy:

Buldog francuski

Labrador (pies)

Sunia w typie akity (biała)

beagle

Niestety mam popsuty aparat w telefonie i nie moglam pupilom zrobic fotek ale obiecuje po nowym roku sie tym zajac...

Posted

Jeśli chodzi o psy rasowe i w typie rasy, to jest ich dużo...
Są przede wszystkim psy w typie owczarka niemieckiego, także amstaffa, sznaucera, labradora, beagla, basseta, jamnika, pudla, malamuta i haszczaka, buldoga francuskiego, pinczera. Mamy także owczarka szetlandzkiego oraz 2 młode mieszańce chartów afgańskich. Pewnie jeszcze kilka psów rasowych i 'pseudorasowych' jest, ale w tej chwili nie potrafię ich wymienić...
No i oczywiście jest tam wiele, wiele kundelków, nierzadko ładniejszych od rasowych ;)

Posted

oprócz tych psów króre wymieniła Golden Evita dziś widziałam
2 labki
cocker spaniela
2 "czyste" owczarkii
Pełną listę " rasowców" wstawię w piątek. Wtedy odezwę się już bezpośrednio do osób zajmujących się daną rasą.

Posted

dziewczyny postaram sie jutro podjechac do schronu.
jade zrobic foto bo widzialam ze pisalyscie ze jest akita malamut i haszczak.podrzuce foto dziewczynom od malamutow i haszczakow:)
jesli chodzi o haszczaka to chyba piszecie o DZESI czy jeszcze jakis doszedl?

ANIA

Posted

Przepraszam za offa, ale pilny bazarek na psią bidę :-(

[SIZE="4"]"(...) Ktoś jak go przygarnie wygra los na loterii, ale czy o tym wie? Że może wygrać kilkadziesiąt kg. psiej miłości?
Chyba... nie, bo... pies ma wadę... rzucającą się w oczy. Chorą łapkę przednią, chodzi na trzech. łapka wygląda naprawdę brzydko. (...)
Taka łapa to wyrok... Lata w schronisku, albo... sami wiecie co. Kto będzie żywił psa nie rokującego szans na adopcje? (...)"

[SIZE="2"]http://www.dogomania.pl/threads/175714-RA-A-noA-ci-na-Leczenie-i-utrzymanie-w-hoteliku-Cezara-do-20-12-do-23-00

Posted

Wiecie co mie bardzo zastanawia?!?!?!?!?! Terez widzę dopiero ile osób z Bydgoszczy jest na dogo i dziwi mnie strasznie dlaczego, gdy potrzebowałyśmy ratunku dla psiaków w potrzebie z bdg praktycznie NIKT z dogo nie zaoferował pomocy. (Wątków psiaków w pilnej potrzbie w ostatnim czasie było sporo)

Mam nadzieję, że teraz, gdy będzie taka potrzeba możmy na WAs liczyć?

Posted

[quote name='& Gloria &']oprócz tych psów króre wymieniła Golden Evita dziś widziałam
2 labki
cocker spaniela
2 "czyste" owczarkii
Pełną listę " rasowców" wstawię w piątek. Wtedy odezwę się już bezpośrednio do osób zajmujących się daną rasą.
& Gloria &, czekam na info o psiaku i fotki. :cool3:

Posted

Gloria, ja ostatnio, szczególnie po zmianach, mało bywam na forum. Jeśli coś poprosze o info, a na ile będe w stanie, na tyle pomoge.

Dziś w ramach zajęć byłam w schronie, z tego co zapamiętałam są dwa benki, bezogoniasty rotek, bezogoniasty rudy cocker, czarno-biały buldożek francuski, trzy labradory biszkoptowe, pręgowany bezogoniasty bokser, parka ogoniastych szorstkich foksów, ogoniasty jagdterrier, onki , no i masa szczeniąt , kociąt i dorosłych kotów :(