Neutralka Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Małgorzato, widziałam dzisiaj Twoje zdjęcia i artykuł na Twój temat w niemieckimklubowym piśmie o szpicach niemieckich.Niestety tylko widziałam a nie czytałam, bo po pierwsze pisemko miałam tylko przez chwilę w ręku, a po drugie - nie znam niemieckiego.Czy możesz w paru słowach powiedzieć o czym mówi ten artykuł? Quote
filonek_bezogonek Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 Neutralka napisał(a):Małgorzato, widziałam dzisiaj Twoje zdjęcia i artykuł na Twój temat w niemieckimklubowym piśmie o szpicach niemieckich.Niestety tylko widziałam a nie czytałam, bo po pierwsze pisemko miałam tylko przez chwilę w ręku, a po drugie - nie znam niemieckiego.Czy możesz w paru słowach powiedzieć o czym mówi ten artykuł? popieram a nawet proponuje zeby może wstawić polskojęzyczną jego wersję u nas na dogomani ??? Magi - nie daj się prosić :) Quote
Magi Posted July 2, 2008 Posted July 2, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):popieram a nawet proponuje zeby może wstawić polskojęzyczną jego wersję u nas na dogomani ??? Magi - nie daj się prosić :) Takim prosbom nie moge odmowic i wstawiam tlumaczenie tego Artykulu. chodzi tu o w mojej Hodowli urodzonego Pomeraniana Dusty (wnuczek Parkera:-)) Maly Spitz bardzo duzy Tego jeszcze w Niemczech zaden Spitz nie osiagnol .Zwergspitz Dynamic Magic Boy of Maja's Pomeranianworld,w wieku prawie 1 roku,gonil ta wiosna od Zwyciestwa do zwyciestwa. Na Wystawie w Offenburgu ( CACIB) zdobyl BOB,Najlepszy Szpic i w Ringu Honorowym zdobyl 3 miejsce. 2 Tygodnie pozniej w Berlinie powtorka,BOB i najladnieszy Szpic.Dalej zwyciestwo FCI Gr. 5 i najlepszy pies Dnia .I na Zakonczenie Best In Show. Pare dni pozniej na CACIB w Lingen powtorzyl ten "Highlight" jeszcze raz-najladniejszy Szpic,Zwyciestwo Grupy,Zwyciestwo Dnia i BIS. Hodowczyni i wlascicielka tej "Super Gwiazdy";) jest naszym Czlonkeim Klubu ( ich ) Margareta B. aus Hamm. W Berlinie,gdzie ja to sam ( to znaczy Autor i Przewodniczacy Klubu Pan Peter M.) na zywo przezylem,braklo Hodowczyni po prostu slow i nie mogla swojego szczescia i radosci w pelni zrealizowac. Marzenie kazdego Hodowcy,przynajmniej jeden raz BIS ze swoim wychodowanym Psem ,spelnilo sie w tak krotkim Czasie i to dwa razy. Klub gratuluje i liczy na wiecej;) W Opinii wielu miedzynarodowych Sedziow,ktorzy oceniali tego pieska, ma bardzo duzy Potencjal na dalsze Zwyciestwa. ----------------------------------------------------------------------- To caly Artykol,ale ja nie jestem najlepsza Tlumaczka. Malgorzata Quote
filonek_bezogonek Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Magi moje gratulacje usłyszec takie słowa pochwały to zaszczyt i z nieskrywaną zazdroscią marzę ,że ktoś kiedyś też pochwali mojego psa w taki sposób ;) Quote
Neutralka Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Magi, Dziękujemy za przetłumaczenie, a słowa pochwały płynęły z ust (tzn pióra) dość srogiego i krytycznego sędziego i szefa Klubu Szpica Machetenza, więc są tym bardziej przyjemne. Już gratulowałam Ci tegorocznych osiągnięć,a teraz ponawiam gratulacje. Quote
Magi Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Neutralka napisał(a):Magi, Dziękujemy za przetłumaczenie, a słowa pochwały płynęły z ust (tzn pióra) dość srogiego i krytycznego sędziego i szefa Klubu Szpica Machetenza, więc są tym bardziej przyjemne. Już gratulowałam Ci tegorocznych osiągnięć,a teraz ponawiam gratulacje. Dziekuje bardzo za gratulacje,to naprawde cudowne przezycie,ktorego zycze kazdemu Hodowcy i wlasciecielowi. Pan Machetanz jest krytycznym ale bardzo fachowym i sprawiedliwym Sedzia. Teraz mam przymusowa przerwe w wystawych;) i siedze w domu i bawie sie z nastepnym pokoleniem Pomeranianow.Ale czas szybko leci i za pare dni zaczynamy training na wystawe:multi: Malgorzata Quote
Karma Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Gratuluję Małgorzato i można tylko pozazdrościc. Myślę ,że to dopiero początek sukcesów tak młodego pieseczka. Ula:multi: Quote
Recommended Posts