Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Małgorzato, widziałam dzisiaj Twoje zdjęcia i artykuł na Twój temat w niemieckimklubowym piśmie o szpicach niemieckich.Niestety tylko widziałam a nie czytałam, bo po pierwsze pisemko miałam tylko przez chwilę w ręku, a po drugie - nie znam niemieckiego.Czy możesz w paru słowach powiedzieć o czym mówi ten artykuł?

Posted

Neutralka napisał(a):
Małgorzato, widziałam dzisiaj Twoje zdjęcia i artykuł na Twój temat w niemieckimklubowym piśmie o szpicach niemieckich.Niestety tylko widziałam a nie czytałam, bo po pierwsze pisemko miałam tylko przez chwilę w ręku, a po drugie - nie znam niemieckiego.Czy możesz w paru słowach powiedzieć o czym mówi ten artykuł?

popieram

a nawet proponuje zeby może wstawić polskojęzyczną jego wersję u nas na dogomani ???

Magi - nie daj się prosić :)

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
popieram

a nawet proponuje zeby może wstawić polskojęzyczną jego wersję u nas na dogomani ???

Magi - nie daj się prosić :)

Takim prosbom nie moge odmowic i wstawiam tlumaczenie tego Artykulu.
chodzi tu o w mojej Hodowli urodzonego Pomeraniana Dusty (wnuczek Parkera:-))

Maly Spitz bardzo duzy

Tego jeszcze w Niemczech zaden Spitz nie osiagnol .Zwergspitz Dynamic Magic Boy of Maja's Pomeranianworld,w wieku prawie 1 roku,gonil ta wiosna od Zwyciestwa do zwyciestwa.
Na Wystawie w Offenburgu ( CACIB) zdobyl BOB,Najlepszy Szpic i w Ringu Honorowym zdobyl 3 miejsce. 2 Tygodnie pozniej w Berlinie powtorka,BOB i najladnieszy Szpic.Dalej zwyciestwo FCI Gr. 5 i najlepszy pies Dnia .I na Zakonczenie Best In Show.
Pare dni pozniej na CACIB w Lingen powtorzyl ten "Highlight" jeszcze raz-najladniejszy Szpic,Zwyciestwo Grupy,Zwyciestwo Dnia i BIS.
Hodowczyni i wlascicielka tej "Super Gwiazdy";) jest naszym Czlonkeim Klubu ( ich ) Margareta B. aus Hamm.
W Berlinie,gdzie ja to sam ( to znaczy Autor i Przewodniczacy Klubu Pan Peter M.) na zywo przezylem,braklo Hodowczyni po prostu slow i nie mogla swojego szczescia i radosci w pelni zrealizowac.
Marzenie kazdego Hodowcy,przynajmniej jeden raz BIS ze swoim wychodowanym Psem ,spelnilo sie w tak krotkim Czasie i to dwa razy.

Klub gratuluje i liczy na wiecej;) W Opinii wielu miedzynarodowych Sedziow,ktorzy oceniali tego pieska, ma bardzo duzy Potencjal na dalsze Zwyciestwa.
-----------------------------------------------------------------------

To caly Artykol,ale ja nie jestem najlepsza Tlumaczka.

Malgorzata

Posted

Magi, Dziękujemy za przetłumaczenie, a słowa pochwały płynęły z ust (tzn pióra) dość srogiego i krytycznego sędziego i szefa Klubu Szpica Machetenza, więc są tym bardziej przyjemne. Już gratulowałam Ci tegorocznych osiągnięć,a teraz ponawiam gratulacje.

Posted

Neutralka napisał(a):
Magi, Dziękujemy za przetłumaczenie, a słowa pochwały płynęły z ust (tzn pióra) dość srogiego i krytycznego sędziego i szefa Klubu Szpica Machetenza, więc są tym bardziej przyjemne. Już gratulowałam Ci tegorocznych osiągnięć,a teraz ponawiam gratulacje.

Dziekuje bardzo za gratulacje,to naprawde cudowne przezycie,ktorego zycze kazdemu Hodowcy i wlasciecielowi.
Pan Machetanz jest krytycznym ale bardzo fachowym i sprawiedliwym Sedzia.
Teraz mam przymusowa przerwe w wystawych;) i siedze w domu i bawie sie z nastepnym pokoleniem Pomeranianow.Ale czas szybko leci i za pare dni zaczynamy training na wystawe:multi:

Malgorzata