Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

KRAKÓW

FCI 97 - Szpic miniaturowy / Zwergspitz Pomeranian
[FONT=Times New Roman]Psy - Dogs[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]młodzieży / youth[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1742[/FONT][FONT=Times New Roman]POWERPOM BORN TO SUCCESS , ur: 2007-04-28, wł: URSZULA MENDAK[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1743[/FONT][FONT=Times New Roman]Easy von Little Dragon Heart, ur: 2007-07-05, wł: Ingrid Zierbock[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1744[/FONT][FONT=Times New Roman]Sesto Senso del Cantico delle Creature, ur: 2007-07-25, wł: Stefano Gandini[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]pośrednia / intermediate[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1745[/FONT][FONT=Times New Roman]KONTRAPUNKT TRANSCEDENTUS , ur: 2006-09-05, wł: JANINA STANISZEWSKA[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]otwarta / open[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1746[/FONT][FONT=Times New Roman]Lvi domov GHARIO , ur: 2006-03-19, wł: Violetta Jantos[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1747[/FONT][FONT=Times New Roman]ORLANDO VOLF Złote Gwiazdy SZkocji, ur: 2006-05-16, wł: Mirosław Izabela Mrugała[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]championów / champion[/FONT][FONT=Times New Roman]1749[/FONT][FONT=Times New Roman]Tokie Time Will Tell , ur: 2006-11-22, wł: Bozena Borkowska-Grochala[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1750[/FONT][FONT=Times New Roman]TOFFI Kos Ag, ur: 2003-05-01, wł: Agata Kosicka[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Suki - Bitches[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]młodzieży / youth[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1751[/FONT][FONT=Times New Roman]Little King's CANDY GIRL , ur: 2007-07-13, wł: Marianna Berndt[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1752[/FONT][FONT=Times New Roman]CASSA-BLANCA Złote Gwiazdy Szkocji, ur: 2007-06-01, wł: Agata Dederko[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1753[/FONT][FONT=Times New Roman]HONDA Bobrolandia, ur: 2007-09-08, wł: Bogumiła Bober[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]pośrednia / intermediate[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1754[/FONT][FONT=Times New Roman]CZIKITA Now-Gar, ur: 2006-07-17, wł: Grażyna Garnysz[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1755[/FONT][FONT=Times New Roman]KINGLY AMBER Kontrakt PL , ur: 2006-08-01, wł: Magdalena Stanaszek[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1756[/FONT][FONT=Times New Roman]KONTRAPUNKT ORA ET LABORA , ur: 2007-02-01, wł: JANINA STANISZEWSKA[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Klasa:[/FONT][FONT=Times New Roman]otwarta / open[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1757[/FONT][FONT=Times New Roman]CZACZA Now-Gar, ur: 2006-07-17, wł: Grażyna Garnysz[/FONT]
[FONT=Times New Roman]1758[/FONT][FONT=Times New Roman]FANTAZJA WŁOCHATY, ur: 2006-06-18, wł: Violetta Jantos[/FONT]

Posted

Wystawa w Krakowie: BOB Tokie Time Will Tell
Najlepszy junior: Powerpom Born to Success
Najlepsza suka: Kontrapunkt Ora et Labora

Kto wie, co się działo na grupach? Nie zostałam na finaly bo musiałam wracać do Warszawy, a dlaczego, to zaraz opiszę w następnej notatce.

Posted

Otóż jadąc do Krakowa w piątek zobaczyłam w miejscowości Antolka leżacego na środku szosy psa. Leżał w pozycji sfinksa, jak gdyby sobie odpoczywał na
słońcu a pędząc e w jedna i w drugą stronę samochody trąbiły na psinę.Dla mnie było oczywiste, że nie odpoczywa tylko jest po wypadku i że nie można go tak zostawić. Zjechałam w najbliższą przecznicę i świadoma, że zszokowany pies może gryźć, wzięłam smycz i poduszkę, aby go bezpiecznie zabrać .Założyłam smycz na szyję, ale okazało się, że nie może iść na smyczy, bo miał złamaną tylną łapę, a drugą też nie bardzo władną.Dał się podnieść i przenieść na pobocze.Jednak w takim stanie nie można było go zostawić przy drodze (krwawiące zranienia na głowie i te poturbowane kończyny tylne).Włożyłam go więc z tyłu do kombi. nie protestował ani nie gryzł.
W ciągu drogi i czasu, gdy szukałam w Krakowie Wieliczki, psiak wyszedł z oszołomienia i w lecznicy otrzymał środek przeciwbólowy. Wystawę przeczekał
w samochodzie, który już w tym czasie uznał za swoją budę (udało mi się z tą "budą" wjechać pod drzewa więc cały czas był w cieniu) i spał zwinięty w kłębek, a po wystawie
śpieszyłam do Warszawy, aby zapewnić mu wygodniejsze miejsce.
Prześwietlenie (rtg) i usztywnienie kończyny odbędzie się dopiero w poniedziałek.

Posted

podejrzewam że o tej wystawie wszyscy i dużo mają do opowiedzenia a raczej do wykrzyczenia. czytając opinie i wypowiedzi oraz słuchając "kątem ucha" innych użytkowników wystawy mam wrażenie że cena wystawy nie idzie w parze z aranżacją czy oprawą. na coś te pieniądze idą ale nie zawsze na to co potrzeba. nie mówiąc o dziwnym nastawieniu do ludzkich problemów i dziwnych oskarżeń z racji wyjazdów z "całą rodziną". pytanie, dlaczego na wakacje pod kraków, na cały tydzień ( z domu pod warszawą) zabrałam wszystkie psy i dlaczego na czas wystawy ich do domu nie zawiozłam,powaliło mnie szybciej niż te ich wykupione słońce na placu.

Guest Karmel
Posted

[quote name='Wanilka']

a kto mi powie czyje to cudo?:loveu:

Posted

Wyniki

[FONT=Arial]KRAKÓW[/FONT]

[FONT=Arial]FCI 97 - Szpic miniaturowy / Zwergspitz Pomeranian[/FONT]
[FONT=Arial]Psy - Dogs[/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:młodzieży / youth[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]I dosk. Zw.MŁ. NJWR 1742POWERPOM BORN TO SUCCESS , ur: 2007-04-28, wł: URSZULA MENDAK[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]II dosk. 1743Easy von Little Dragon Heart, ur: 2007-07-05, wł: Ingrid Zierbock[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]III dosk. 1744Sesto Senso del Cantico delle Creature, ur: 2007-07-25, wł: Stefano Gandini[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:pośrednia / intermediate[/FONT]
[FONT=Arial]I dosk CWC res.CACIB 1745KONTRAPUNKT TRANSCEDENTUS , ur: 2006-09-05, wł: JANINA STANISZEWSKA[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:otwarta / open[/FONT]
[FONT=Arial]I dosk CWC 1746Lvi domov GHARIO , ur: 2006-03-19, wł: Violetta Jantos[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]II dosk.1747ORLANDO VOLF Złote Gwiazdy SZkocji, ur: 2006-05-16, wł: Mirosław Izabela Mrugała[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:championów / champion[/FONT]
[FONT=Arial]I dosk. CWC CACIB NPWR BOB 1749Tokie Time Will Tell , ur: 2006-11-22, wł: Bozena Borkowska-Grochala[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]II dosk. 1750TOFFI Kos Ag, ur: 2003-05-01, wł: Agata Kosicka[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Suki - Bitches[/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:młodzieży / youth[/FONT]
[FONT=Arial]I dosk. ZW.MŁ. 1751Little King's CANDY GIRL , ur: 2007-07-13, wł: Marianna Berndt[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]III dosk 1752CASSA-BLANCA Złote Gwiazdy Szkocji, ur: 2007-06-01, wł: Agata Dederko[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]II dosk.1753HONDA Bobrolandia, ur: 2007-09-08, wł: Bogumiła Bober[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:pośrednia / intermediate[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]II dosk.1754CZIKITA Now-Gar, ur: 2006-07-17, wł: Grażyna Garnysz[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]III dosk. 1755KINGLY AMBER Kontrakt PL , ur: 2006-08-01, wł: Magdalena [/FONT]
[FONT=Arial]Stanaszek[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]I dosk CWC CACIB NSWR 1756KONTRAPUNKT ORA ET LABORA , ur: 2007-02-01, wł: JANINA STANISZEWSKA[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Klasa:otwarta / open[/FONT]
[FONT=Arial]II dosk 1757CZACZA Now-Gar, ur: 2006-07-17, wł: Grażyna Garnysz[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]I dosk CWC RES.CACIB 1758FANTAZJA WŁOCHATY, ur: 2006-06-18, wł: Violetta Jantos[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]

Posted

P.S. Moja SISI Little King,s CANDY GIRL ukonczyla dzis
MLODZIEZOWY CHAMPIONAT POLSKI :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
:laola:

P.S.2. Zdjecia wysylam dzis po zmniejszeniu do Marty.

Posted

MOje gratulacje dla wszystkich uczestników wystawy :)

Szczególne dla Pani Janeczki za odwagę przy ratowaniu potraconego psa

wiem ze mnie tam nie było , miodu zwami nie piłam lulek nie paliłam ale wydaje mi się ze jest błąd w wynikach:

bo chyba Sesto Senso del Cantico delle Creature, dostał II miejsce,a

Easy von Little Dragon Heart - zajął ostatnie ???

Marianka - gratulacje dla championki :)

Posted

Serdeczne gratulacje dla zwyciescow,a szczegolnie dla CANDY GIRL za ukonczony championat.
Ten maly pomerek z POWERPOM cudownie sie rozwija,do pozazdroszczenia:multi:

Posted

Witam,
gratulacje wszystkim, bylo bardzo miłe towarzystwo w krakowie w naszym gronie, dziekuje marianka i gratulacje sissi :lol:
Easy mial dosk. 2. lokate jak sa jakies wątpliwosci filonku to moge przeslac karte ocen ;)
pozdrawiam

Posted

Jacki

nie mam wątpliwości skoro to wyjaśniasz..

Ja dostałam informacje e mailem - i tym bardziej podkreśliłam ze nie ja tam byłam i nie ja to widziałam ani lulek nie paliłam ani wina nie piłam - informacja widać była niesprawdzona :)

a mam pytanie jak mam rozumieć :

bylo bardzo miłe towarzystwo w krakowie w naszym gronie
to w innym gronie było niemiłe towarzystwo ?
Jacki fajnie ze się pojawiłaś ( szkoda że tak rzadko się pojawiasz) - odwiedzaj forum częściej - fascynatów pomeranianów nigdy nie za wiele :)

a teraz w imieniu KARMY ( vel Urszuli Mendak)

[quote name='Magi']Serdeczne gratulacje dla zwyciescow,a szczegolnie dla CANDY GIRL za ukonczony championat.
Ten maly pomerek z POWERPOM cudownie sie rozwija,do pozazdroszczenia:multi:

wstawiam kilka zdjęć JJ ( Wczorajszego NJwR) oraz jego dziewczynki która przyjechała również z hodowli POWERPOM i obecnie szczekają sobie w swoim języku:

Oto Ariel która zadebiutuje na wystawie w Warszawie :)

a tutaj JJ

i na koniec jeszcze raz Ariel :)