BlackSheWolf Posted July 7, 2008 Posted July 7, 2008 Witajcie :) mam do was oto takie pytania: ~czy łatwo jest dostac szczeniaka pomeraniana w Polsce ? ~jak jest z gubieniem siersci przez te psiaki ? :) Quote
filonek_bezogonek Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 BlackSheWolf napisał(a):Witajcie :) mam do was oto takie pytania: ~czy łatwo jest dostac szczeniaka pomeraniana w Polsce ? ~jak jest z gubieniem siersci przez te psiaki ? :) w tym ferworze informacji oSztokholmie umknął nam post z pytaniem potencjalnej miłośniczki rasy :) odpowiadam: pyt 1. ~czy łatwo jest dostac szczeniaka pomeraniana w Polsce ? odp. Moim zdaniem co raz łatwiej. Pojawiają się nowe hodowle ( z roku na rok jest ich co raz więcej). Generalnie i na Pn i na Pd Polski znajdą się hodowle :) pyt 2. ~jak jest z gubieniem siersci przez te psiaki ? nie wiem dokładnie co chcesz wiedzieć - ale wymijająca odpowiedź brzmi - jest tak samo jak u każdej innej rasy, która posiada podwójna okrywę włosową (podszerstek + włos okrywowy). Generalnie 2 x do roku z pomeraniana się więcej sypie sierści - ale i to można opanować częstrzym czesaniem ( choć są różne szkoły jeśli chodzi o czesanie - jedni wolą wyczesać w tym okresie psa a inni wolą ostrożnie podchodzić do podszerstka nawet wtedy gdy pies go gubi w dużej ilości) a czy zamierzasz kupic jakiegoś pomeraniana i zasilić grono szczęśliwych posiadaczy psów tej rasy ? Quote
BlackSheWolf Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 tak chcialam sie spytac :) moja znajoma nabyla wlasnie szczeniaka tej rasy (z rodowodem oczywiscie) i chcialam dowiedziec sie troche o tej rasie ;) Quote
filonek_bezogonek Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 BlackSheWolf napisał(a):tak chcialam sie spytac :) moja znajoma nabyla wlasnie szczeniaka tej rasy (z rodowodem oczywiscie) i chcialam dowiedziec sie troche o tej rasie ;) Wspomnij koleżance o tym forum i zaproś ją w naszym imieniu - jak możesz :) Jeśli wiesz - to powiedz nam jak się nazywa piesek/suczka ? pozdrawiam Quote
Karma Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Witam i serdecznie dziękuję za gratulacje. Przesłałam trochę zdjęć do arcy cierpliwej Marty i ona je prześle na dogomanię ,abyście też mogli poczuć tamtejszą atmosferę. Ula Quote
BlackSheWolf Posted July 8, 2008 Author Posted July 8, 2008 filonek_bezogonek napisał(a):Wspomnij koleżance o tym forum i zaproś ją w naszym imieniu - jak możesz :) Jeśli wiesz - to powiedz nam jak się nazywa piesek/suczka ? pozdrawiam Narazie nie widzialam tej suni ale sie dowiem wiecej :) widzialam tylko zdjecia ;) Jest to sunia, biała :) Quote
edie21 Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Karma napisał(a):Witam i serdecznie dziękuję za gratulacje. Przesłałam trochę zdjęć do arcy cierpliwej Marty i ona je prześle na dogomanię ,abyście też mogli poczuć tamtejszą atmosferę. Ula właśnie udało mi sie włączyć dogo.. skoro dopadły nas takie pożądki to warto może oddzelić jeszcze jeden wątek dotyczący samych zdjęć lub wyników, ogólnie myśląc wystaw. jeśli mi się uda, to go jakoś tam nazwę. jeśli się nie przyda to się go za jakiś czas usunie. proponuję podpisywać dane zdjęcia lub wyniki z odnośnikami miejsc. np: wystawa-data-miejsce, albo też pamiętnik: z dziecińswa lub uwiecznienie chwil narodzin, spacery czy wspólne spotkania. Quote
filonek_bezogonek Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 BlackSheWolf napisał(a):Narazie nie widzialam tej suni ale sie dowiem wiecej :) widzialam tylko zdjecia ;) Jest to sunia, biała :) o jeśli to będzie biały szpic miniaturowy to powiem ze będzie miala rarytas :) bo niewiele jest szpiców miniaturowych białych :) a może to jest kolor kremowy ? ablo może to jest szpic mały biały ? Quote
Recommended Posts