Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ech, Ewcik i Aga, kiedy ten temat zacznie odwiedzać ktoś więcej niż my... :-(

Dziś na wystawie znów trafiłam na sędziego z Danii. W końcu ich polubię...

Sędzia dokładnie i własnoręcznie sprawdzał zgryz, ba mojej Jadźce to prawie wszystkie zęby policzył :p To ją jakoś nie przestraszyło, ale na pomiar wysokości nie chciała się już zgodzić :mad:

Nasza Klucha wybiegała dziś BOB, Best Junior, Zw. Młodzieży i .... tradycyjnie coś musiało być zaskoczeniem "Zw. Klubu Pies" :cool3: Myślę, że nasi koledzy z Danii powinni mieć lepszych tłumaczy lub bardziej uważnych sekretarzy ringu.
Niedługo stanie się tradycją, że pies to znaczy suka, a suka to pies....

Posted

Hayne napisał(a):
Ech, Ewcik i Aga, kiedy ten temat zacznie odwiedzać ktoś więcej niż my... :-(

Dziś na wystawie znów trafiłam na sędziego z Danii. W końcu ich polubię...

Sędzia dokładnie i własnoręcznie sprawdzał zgryz, ba mojej Jadźce to prawie wszystkie zęby policzył :p To ją jakoś nie przestraszyło, ale na pomiar wysokości nie chciała się już zgodzić :mad:

Nasza Klucha wybiegała dziś BOB, Best Junior, Zw. Młodzieży i .... tradycyjnie coś musiało być zaskoczeniem "Zw. Klubu Pies" :cool3: Myślę, że nasi koledzy z Danii powinni mieć lepszych tłumaczy lub bardziej uważnych sekretarzy ringu.
Niedługo stanie się tradycją, że pies to znaczy suka, a suka to pies....

Ja przepraszam, ale tez tu czasem zaglądam :cool3:
a odnosnie tłumaczenia ja w opisie mam takie fajne sformuwanie "winna mieć lepiej pigment" :cool3:

GRATULUJE!!!! :) :multi::multi:

Posted

no proszę, jak rudziacha ładnie stoi i pieknie się prezentuje. Nasze dzikusy to już zapomniały, że są takie miejsce i czas, ze trzeba takie nudne pozy wykonywać, i ktoś im za wszelką cenę chce w pysku gmerać.
Ale obiecuję, że Ushkę jeszcze powystawiam..

A z tymi Duńczykami, to tak podejrzewałam, widac do trzech razy sztuka. Masakra z tymi ich znastwem płci :)

tymczasem całujemy ciotkę Jadźkę od Kangura, co własnie własne zęby ma, i dzielnie chodzi gdzie się da :)

Posted

ewaka napisał(a):
no
Ale obiecuję, że Ushkę jeszcze powystawiam..

(...)

tymczasem całujemy ciotkę Jadźkę od Kangura, co własnie własne zęby ma, i dzielnie chodzi gdzie się da :)

Ma już zęby? Zdradzisz dokąd los prowadzi Kangura?

Czekamy na Ushę na ringu! :)

Posted

Agappe napisał(a):
ja w opisie mam takie fajne sformuwanie "winna mieć lepiej pigment" :cool3:

Hmm, to jest naprawdę bardzo bezpośrednie tłumaczenie :evil_lol:

Posted

[quote name='ewaka']Kasia, własnie - nie przesadzaj,. jeszcze bys się zdziwiła ile osób to czyta :)
Właśnie - sporo osób to czyta!;)
A swoją drogą, pozdrowienia dla Jadźki, z którą miałem przypadkową okazję nawiązania czułego kontaktu na wystawie w Kielcach.:mdrmed:

Posted

Klucha się bardzo ładnie wystawia, podtrzymuje kontakt wzrokowy z człowiekiem, bardzo ładnie biega, nie kica - no i nie jest hiperpobudliwa jak Kiba.

Posted

[quote name='kslawin'] z którą miałem przypadkową okazję nawiązania czułego kontaktu na wystawie w Kielcach.:mdrmed:

A co wylizywała nogawkę? Gryzła, bucząc po rękach? W przeciwieństwie do Amandila, który leci z nosem do twarzy, ona w ten sposób głównie przejawia swoje zainteresowanie ludźmi :)

Posted

[quote name='ktrebor']A co wylizywała nogawkę? Gryzła, bucząc po rękach? W przeciwieństwie do Amandila, który leci z nosem do twarzy, ona w ten sposób głównie przejawia swoje zainteresowanie ludźmi :)
Wylizywała, ale moje ucho.:lol: