Jump to content
Dogomania

I Zimowa wystawa DOKENKYU w Ashakikawa (Hokkaido)

Recommended Posts

Posted

Ponieważ część zdjęć, z poprzedniego serwera zdjęciowego szlag trafił, czas rozpocząć kolejne prezentowanie zdjęć :)

A więc I Zimowa wystawa DOKENKYU w Ashakikawa (Hokkaido)

Wszyscy się zbierają i czekają na rozpoczęcie imprezy.

Zaczęło "nieco" padać, ale nie zraziło to wystawców i widzów.

Ubiegłoroczny zwyciężca młodzieży, w tym roku startował w klasie pośredniej. Śliczny pies.

U nas się jeżdzi na wystawę z termosem, a w Japonii z piecykiem :)

Sędziowie się przedstawiają wystawcom.

A to starszy brat wcześniej prezentowanego psa z klasy pośredniej. Podobno w innym typie, ale ja niespecjalnie widzę róźnicę.

A tu suczka z młodzieży

Pies z klasy pośredniej

Warto zwrócić uwagą na ciemno-brązową / czarną hokkę bardzo żadkki kolor.

A to białaś z klasy pośredniej

A to już BOB wystawy - samiec, podobno o idealnym charakterze, matka polująca, a tato wystawowiec :)

Posted

No te rudzielce to jak Akai, siostra Ushy, a białas nawet kaiowego przypomina :loveu:

ale mam i złą wiadomość dla Cię kasiu, no więc jak pogoda dalej bedzie taka ładna w Zubercu, a wszystko na to wskazuje ze snieg sie utrzyma, to wystawa przegra z Mistrzostwami Europy.... :diabloti:

Poza tym jestem wściekła. Zgłosiłam Kaia 30 stycznia i do championów, bo wczesniej 22 stycznia, wysłałam mejla w sprawie jego doroslego championatu i jeszcze innej "championatowej" sprawie, (oczywista nikt nie raczył odpisac), no to dzien pózniej zadzwoniłam, i jedna miła pani potwierdziła, ze juz jest wystawiony i w najbliższych dniach bedzie wysłany... Wiec zgłosiłam go do championów, ale mija praiwe 3 tygodnie, a championatu do dzis ni ma, wiec nie mogę go wysłac jako potwierdzenie..... wiec i tak byłaby dupa z tego....:-(

a zeby było śmieszniej, i "PO POLSKU" to ZKWP w wawie w tym czasie nadesłało mi cos od siebie, tj. CACIBA Z LIPCOWEJ WYSTAWY....
ech zycie...

Posted

Ja muszę to napisać... TY BABO !!! :angryy: :shake: :mad:

Chowasz te swoje psiaki... bezduszna :)

No to może spotkamy się wszyscy razem dopiero na wystawie w Wawie lub na klubówce :-( :placz: :-(

W obecnej sytuacji prawdopodobnie od połowy kwietnia przez 3 miesiące nie będziemy nigdzie jeździć........ ;)

Posted

ktrebor nie masz wiecej zdjęć takich ciemnych hokk??? powiedziałabym, że tamto jest "odrobine" niewyraźne ze zbyt małym zbliżeniem, zeby sie chociaz troche przyjrzec :shake:

Posted

A prosze bardzo, mam jeszcze pare zdjec tej hokki a wlasciwie jego:) Niestety ten pies mial obnizona ocene, gdyz w opinii sedziow jest za gruby.

i kolejne

i kolejne

i ostatnie

Posted

Agappe, gdzies na naszych stronach są nawet zupełnie czarne hokki. Musze poszukac, Hayne tu kiedys na pewno wklejała.

Kasia, moim zdaniem powinnaś się cieszyć, ze nas nie będzie ;) Przy braku konkurencji, zgarniacie na pewno wszystko. Ale cię pocieszę, ;) dzisiaj o 12 mają dać odpowiedź co ze śniegiem na ME. :eviltong:

Posted

ktrebor napisał(a):
A prosze bardzo, mam jeszcze pare zdjec tej hokki a wlasciwie jego:) Niestety ten pies mial obnizona ocene, gdyz w opinii sedziow jest za gruby.

a nie jest za gruby???? w porównaniu do innych hokk wydaje się nieco misiowaty <przynajmniej na tym zdjęciu gdzie biegnie> :roll: :roll:

Posted

No ba pewnie, że jest gruby - linię brzucha ma prawie równą z klatą - szkoda bo czarne hokki nieczęsto się widuje. To zaledwie podobno około 2% ich populacji.