boksiedwa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 A moje pierwsze maleństwo - Astorek dzis pojechał do nowego domu :( Quote
e.v.a Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 yash napisał(a): nie mogłabym żyć ze świadomością, że mojemu psu pozostało kilka mies. życia.. :( łatwiej jest zyc ze swiadomoscia ze psu zostalo kilka miesiecy niz zyc ze swiadomoscia ze na drugi gdzien uspisz swojego przyjaciela... Quote
gosikf & dogs Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 evaxon napisał(a):łatwiej jest zyc ze swiadomoscia ze psu zostalo kilka miesiecy niz zyc ze swiadomoscia ze na drugi gdzien uspisz swojego przyjaciela... Można by takie kilka miesięcy cudownych przygotowac jak za całe życie... Quote
blaira Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc. Jako bokseromaniacy znacie sie w temacie...czy ktos moglby mi napisac czy taka hodowla jak Rex box istnieje? Prosze o wiecej informacji gdyz w wyszukiwarkach nie moglam nic znalezc, a bardzo mi zalezy. Bede wdzieczna za kazde iformacje, najchetniej na priv. pozdr. ;) Quote
Medorowa Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 [quote name='blaira']Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc. Jako bokseromaniacy znacie sie w temacie...czy ktos moglby mi napisac czy taka hodowla jak Rex box istnieje? Prosze o wiecej informacji gdyz w wyszukiwarkach nie moglam nic znalezc, a bardzo mi zalezy. Bede wdzieczna za kazde iformacje, najchetniej na priv. pozdr. ;) Tu jest spis hodowli;) http://www.boxerklub.pl/index_pl.php?k=hodhod Ja osobiście o takiej hodowli nie słyszałam:niewiem:, co nie oznacza, że nie istnieje;) ;) Quote
drzalka Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Ja też o takiej hodowli nie słyszałam. Ale mozliwe ze taka istnieje.Jest kilka chodowli, ktorych niema na stronieklubu boksera. Quote
boksiedwa Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 blaira napisał(a):Witam wszystkich serdecznie i prosze o pomoc. Jako bokseromaniacy znacie sie w temacie...czy ktos moglby mi napisac czy taka hodowla jak Rex box istnieje? Prosze o wiecej informacji gdyz w wyszukiwarkach nie moglam nic znalezc, a bardzo mi zalezy. Bede wdzieczna za kazde iformacje, najchetniej na priv. pozdr. ;) najlepiej będzie jak zadzwonisz do oddziału ZK pod który może ta hodowla podlegać, ewentualnie do głównego Zk i zapytasz. Hodowla może nie mieć stronki internetowej ani nie musi należeć do klubu. Ewentualnie zapytaj właściciela jakie psy posiada i sprawdź w necie może gdzie na takiego trafisz Quote
blaira Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 dziekuje wszystkim za pomoc. Sama jestem czynna w ZK, ale czasem szybciej dostac info od wieloletnich znawcow rasy i hodowcow. Sama nie jestem hodowca, posiadam psa (reproduktora) jednak przez jezdzenie na wystawy mozna znalezc nas w internecie bez problemu katalogi, wyniki itp.A w tym przypadku ponoc po kilkudziesieciu odchowanych szczeniat nie ma zadnych informacji...co mnie bardzo mocno zdziwilo, daletgo pytam. Dobrze wiem ze nie kazdy ma strone chociaz teraz zdarza sie raczej zadziej ze ktos jej nie ma. pozdr Quote
boksiedwa Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 blaira napisał(a):Dobrze wiem ze nie kazdy ma strone chociaz teraz zdarza sie raczej zadziej ze ktos jej nie ma.pozdr niestety w bokserach sporo "starych" hodowców nie ma stronek bądź ich nie aktualizuje :roll: ewentualnie nie należą do klubu boksera a to jedyna baza "naszych" stron. Napisz co znalazłaś na ich temat bo sama jestem ciekawa? Quote
bonita Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 boksiedwa napisał(a):niestety w bokserach sporo "starych" hodowców nie ma stronek bądź ich nie aktualizuje :roll: ewentualnie nie należą do klubu boksera a to jedyna baza "naszych" stron. Napisz co znalazłaś na ich temat bo sama jestem ciekawa? Np. Ja jestem z tych co nie należą:oops::evil_lol:, ale sobie obiecałam, że jak doczekam się kolejnych szczeniąt, to się wpiszę:cool3:, tylko jakoś nie mogę się ich doczekać od 2 lat:placz::p. Pozdrowionka:) Quote
Agga Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Kochani kolejne święta przed nami. Chciałam WAM życzyć radosnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Quote
apple Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 [quote name='Agga']Kochani kolejne święta przed nami. Chciałam WAM życzyć radosnych, spokojnych świąt Bożego Narodzenia. Agga bardzo dziekuję - w swoim imieniu oczywiścieA tu coś dla ciebie Quote
Rybka_39 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Życzę wszystkim spokojnych, radosnych Świąt. By wasze fafulce nie narozrabiały (tija:diabloti:), by w Wigilie do uszka wam śpiewały!:multi: By w Sylwestra z Wami się bawiły....i pilnowały byście się nie opiły. :razz: Quote
Abi Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Przyjaciele [FONT=Arial Narrow]Bazyli i Didi obchodza o polnocy urodziny:)[/FONT] Bazyk - 9 lat - badz ze mna na zawsze!!! Didka - 3 lata - rozsadku kobieto!!! :new-bday::BIG::knajpa::laola::popcorn: Quote
Agga Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 No kochani jak tam w Nowym Roku! Ja właśnie wróciłam z Poznania. :loveu: Quote
Rybka_39 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Agga']No kochani jak tam w Nowym Roku! Ja właśnie wróciłam z Poznania. :loveu: Jakoś średnio...na przywitanie Nowego Roku Kora już nabroiła tyle że...:eviltong: Quote
Medorowa Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Oby ten rok był lepszy od poprzedniego:p:p:p:p Quote
Agga Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 [quote name='Rybka_39']Jakoś średnio...na przywitanie Nowego Roku Kora już nabroiła tyle że...:eviltong: Opowiadaj:eviltong: Ciekawe co nabroiła:cool3: Quote
Rybka_39 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 [quote name='Agga']Opowiadaj:eviltong: Ciekawe co nabroiła:cool3: W Sylwestra prawie że zeżarła baterie:-o. W DZień Nowego roku jak na nia przystało rano zwiała do lasu za rotkiem, a po południu żeby dobrawić co by Panci nudno nie było ziwała od tak z mieszkania na podwórko ...może chciała mnie wyręczyć i sama sie na spacer wyprowadzila:evil_lol:. Toska o mało co życiem nie przypłaciła...bo KOrze się bawić zachciało (Tośka to ptak). Wytarzała się w jakimś paskudzctwie...a dzisiaj pogryzła bratu ksiązkę:evil_lol:..zeżarła resztkę cukierków z choinki...i zerwała zasłony..kilka dni wczesniej wpadła do przerembla..to chyba tyle:razz: Quote
Rybka_39 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Agga']No jak na jednego psa to sporo.:p Nie martw sie, ie przekroczyła dziennej normy:evil_lol: Quote
Angelka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Hej!!:) Byłam wczoraj na seminarium dotyczacy chorób układu krążenie u psów rasowych zorganizowanym przez ZK we Wrocławiu i dowiedziałam sie ze mozecie przebadac swoje rodowodowe boksie za darmo, bo jest jakas akcja ze badaja całe populacje w celu wykrycia czy te choroby sa genetyczne czy nie :) mysle ze warto skorzystać!! Badanie wykonuje pani dr.Urszula Pasławska razem z jakąs jeszcze jedną panią dr. na Uniwersytecie przyrodniczym tj. Katedra chorób wewnetrznych. Quote
la_pegaza Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Angelka napisał(a):Hej!!:) Byłam wczoraj na seminarium dotyczacy chorób układu krążenie u psów rasowych zorganizowanym przez ZK we Wrocławiu i dowiedziałam sie ze mozecie przebadac swoje rodowodowe boksie za darmo, bo jest jakas akcja ze badaja całe populacje w celu wykrycia czy te choroby sa genetyczne czy nie :) mysle ze warto skorzystać!! Badanie wykonuje pani dr.Urszula Pasławska razem z jakąs jeszcze jedną panią dr. na Uniwersytecie przyrodniczym tj. Katedra chorób wewnetrznych. Też byłam :) ta druga pani to p. Agnieszka Noszczyńska- Nowak - bardzo fajna. Psu pobierana jest najpierw krew, potem wygalają paski na klacie, żeby umieścić aparat, obandażuje się to i wraca na drugi dzień. Ściągają, robią jest usg serducha i koniec. wystarczy czekać na wyniki. Badanie holterem (24h) Mimo, że badanie jest praktycznie bezpłatne (trzeba kupić żyletki i bandaże) to odzew na forum był praktycznie zerowy. ja byłam z Lexi w październiku i wszystko ok :multi: Boksery są rasą najbardziej narażoną na choroby serca, dlatego holter powinien być badaniem profilaktycznym , bo sporo chorób jest bezobjawowych przez długi czas ... Quote
Recommended Posts