sylwiaskalska Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 No ten art. mnie dobił. Moim zdaniem jest napisany jednostronnie , owszem ja tez jestem za tym aby sprzatać po psie, ale zauwazyłam ze ludzie którzy nie mają zwierząt po prostu nas psiarzy nienawidzą. A to jest przykre. Jeszcze bardziej przykre jest to że tak naprawdę Rząd nic nie robi. Nie stawia nie buduje wybiegi dla psów, w Szczecinie jest jeszcze gorzej. Sa dwa wybiegi ale szkoda gadac o nich. Nic nie robią aby polepszyć tylko naskakują że masz psa itd. Żałuje że ludzie nie są uświadamiani w szkole jak trzeba postępować z psem że pies to nie zabawka szczególnie tłumaczyć to dzieciom - ne dotykac obcego psa bez pozwolenia (takie moje jest zdanie) I wogóle nei rozumiem straszenie matek nie dotykaj bo Ciebie zje Nie mozna zapytać właściciela czy mozna dotknąć, pogłaskać albo powiedzieć nie głaszcz pieska bo nie znamy pieska. Quote
Bodziulka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 sylwiaskalska napisał(a):Nie stawia nie buduje wybiegi dla psów, w Szczecinie jest jeszcze gorzej. Sa dwa wybiegi ale szkoda gadac o nich. W Warszawie chyba nie ma ani jednego wybiegu takiego specjalnie dla psów :roll: albo ja o nim nie słyszałam. Teraz w Warszawie jest prowadzona kampania społeczna "posprzątaj po swoim psie". Spot reklamowy chyba jakiś pierdoł robił, który w ogóle nie zna psów i związanych z nim zwyczajów i stereotypów. Spot wygląda mnie więcej tak: siedzi sobie amstaffka (chyba nazwali ją Lola), i na nią "najeżdżają" kraty więzienne (ogólnie wygląda jak w celi) i pada hasło "Lola jest winna, one wszystkie są winne" i powiedzcie mi, co sie nasuwa osobie myślącej stereotypowo? Lola na pewno kogoś zagryzła, pogryzła, ugryzła itp. I uwaga ludzi jest oderwana od dalszej części przekazu, gdzie pokazana jest psia kupa, otoczona jak dowód rzeczowy w sprawie policyjnej, leżą tam jakieś policyjne linijki itp., ale na to już niewiele osób zwraca uwagę, myśląc, co zrobiła bestia Lola człowiekowi, a nie, że ktoś nie posprzątał jej kupy. I w ogóle czemu jest tekst "one wszystkie są winne", to w końcu nie ich wina, że robią kupę, tak jak my, i nikt po nich nie sprząta, to wina włascicieli. Myślę, że za problemy związane z daną częścią społeczności powinny się brać osoby, które troche znają dane środowisko, bo w tym momencie ta reklama dociera głównie do osób bojących się psów i postrzegających wszystkie z nich jako zagrożenie życia. :shake: porażka Quote
sylwiaskalska Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 A to już durny spot. Bez sensu takie przesłanie i kto to wogóle zatwierdza? Co z tego że mamy wybiegi są ale na obu końcach Szczecina. Gdzie nie ma ani kranika dla psów, a jak coś się zepsuje (chodzi o przeszkode) to nikt tego nie naprawia. I co ciekawe w Szczecinie jste taka ulica Wojska Polskiego to naaaaaajdłuższa ulica w Szczecinie i co zero kubłów na odchody - to się nazywa logika :evil_lol: :angryy: a jak włożysz odchody do normalnego - mandat W Szczecinie płaci się w tranwaju w autobusie za psa i to bilety normalne. A u nas nie tak tanio na 20 minut płaci się 1,90 PLN a na godzinę 2,90 i teraz jeździj sobie codziennie :roll: :roll: :roll: I gdzie tu pomoc psiarzom? Po co ja płace podatek? Więc po co był ten art tego nei kumam. Quote
Bodziulka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 W Warszawie obecnie już się nie płaci za przewóz zwierząt, ale kiedyś kosztowało to 2,40zł :roll: Odkąd Box jest wykastrowany, to nie płacimy podatków. Wynoszą one u nas 1zł za psa po kastracji, ale żeby go zapłacić, musze odwiedzić chyba 5 pokoi i 2 kasy w ratuszu :roll: żeby powyciagać zaświadczenia o adresie, pobrać kwitki i blankiety do wpłat itp. A i tak ta kasa na psy i schroniska raczej nie idzie, tylko na wygodę urzędasów, więc wolę kupić psiakom schroniskowym dodatkowych smakołyków za tą złotówkę. Na prawdę, to wszystko jest bez sensu. Quote
Cimi Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 U nas pies jeździ za 2,40 , ale co mnie cieszy, bo w roku szkolnym mam bilet miesięczny i pies może wtedy jechać za darmo :). Quote
Aganiok Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 Bodziulka napisał(a):W Warszawie chyba nie ma ani jednego wybiegu takiego specjalnie dla psów :roll: albo ja o nim nie słyszałam. Teraz w Warszawie jest prowadzona kampania społeczna "posprzątaj po swoim psie". Spot reklamowy chyba jakiś pierdoł robił, który w ogóle nie zna psów i związanych z nim zwyczajów i stereotypów. Spot wygląda mnie więcej tak: siedzi sobie amstaffka (chyba nazwali ją Lola), i na nią "najeżdżają" kraty więzienne (ogólnie wygląda jak w celi) i pada hasło "Lola jest winna, one wszystkie są winne" i powiedzcie mi, co sie nasuwa osobie myślącej stereotypowo? Lola na pewno kogoś zagryzła, pogryzła, ugryzła itp. I uwaga ludzi jest oderwana od dalszej części przekazu, gdzie pokazana jest psia kupa, otoczona jak dowód rzeczowy w sprawie policyjnej, leżą tam jakieś policyjne linijki itp., ale na to już niewiele osób zwraca uwagę, myśląc, co zrobiła bestia Lola człowiekowi, a nie, że ktoś nie posprzątał jej kupy. I w ogóle czemu jest tekst "one wszystkie są winne", to w końcu nie ich wina, że robią kupę, tak jak my, i nikt po nich nie sprząta, to wina włascicieli. Myślę, że za problemy związane z daną częścią społeczności powinny się brać osoby, które troche znają dane środowisko, bo w tym momencie ta reklama dociera głównie do osób bojących się psów i postrzegających wszystkie z nich jako zagrożenie życia. :shake: porażka Ja pitolę! Nie widziłam tego, tylko plakat. Kto dopuścił do emisji czegoś tak durnego????? Gdzie to leci? Na WOT? Quote
Bodziulka Posted July 21, 2006 Posted July 21, 2006 tak, Wot i na tvp2 gdy puszczają tam programy z regionalnej trójki - ja to najczęściej widuję między 17.50 i 18.30 (wtedy są programy regionalne na tvp2) Quote
Agga Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 A ja tak z innej beczki. Nie wiem czy zaglądaliście na temat o zlocie. Serdecznie Was zapraszam. Bokserków nie ma na zlocie. Zapraszam na ZLOT DOGOMANIAKÓW Quote
sylwiaskalska Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 A ja z prywatą bo zaraz mnie szlag weźmie szukam szukam noclegów i i nic Wybieram się ale z małym na wystawę do Sopotu i namiętnie szukam noclegu z 12 na 13 sierpnia. Może któryś z dogomaniaków zlituje się nad mną i da nam schronienie na jedna noc? Jade tylko z małym. No chyba że ktoś wie o niezbyt drogim noclegu. Nocleg może też być w Gdańsku albo w Grdyni. Ważne abym 13 sieprnia była w Sopocie :) Quote
Bodziulka Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 wejdź na www.gdynia.pl albo www.sopot.pl i tam w turystykach poszukaj w kwaterach ;) Quote
sylwiaskalska Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 No znalazłam nie za tanio ale za hobby trzeba płacić :) Quote
lula Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 [quote name='sylwiaskalska']No znalazłam nie za tanio ale za hobby trzeba płacić :) polecam www.spanie.pl można wybrać hotele, motele, agroturystykę i kwatery prywatne :) w rozsądnych cenach:evil_lol: Quote
sylwiaskalska Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Dziękuje juz sobie wszystko znalazłam :) dla mnie ważne aby Lalek miał odpoczynek przed wystawą :) No i musimy się wyspać na wystawę. Tekiego zostawiam z Koleżanką ale jak nie bedzie mogła to wezmę go ze sobą :) A to Bokserek z wystawy Koszalińskiej :) Quote
Bodziulka Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 Oj oj oj !! jaki fafek PRĘGUSIOWATY!! :loveu: :loveu: Quote
bonita Posted July 27, 2006 Posted July 27, 2006 A to Bokserek z wystawy Koszalińskiej :) wydaje mi się że to JASMIN Josza, widziałam ją w Bytomiu. Quote
sylwiaskalska Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Trzymajcie kciuki bo ide jutro do weta z moim Tekim niestety pojawił się guzek tym razem na pyszczku, koło noska :-( guzek się powiększa :-( To juz 3 w jego życiu :-( ech te boksie, martwie się bo juz ma ponad 7 latek a czym starszy tym gorzej to wszystko przeżywa :-( Quote
e.v.a Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Sylwia:kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
sylwiaskalska Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 No właśnie nmie strasz mnie Tekuniu !!! Quote
bonita Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 :kciuki: :kciuki: :kciuki: za Tekiego, wszystko musi byc dobrze! Quote
Aganiok Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Trzymamy kciuki! Tekuś trzymaj się piesku! Quote
sylwiaskalska Posted August 28, 2006 Posted August 28, 2006 musze iść konicznie do weta bo dzis Teki mnie przestraszył na dworzu zaczął kuleć na przednią łapke a w domu się trząsł tj za strachu i był osowiały. Okryłam go kocykiem i uspokajałam przed wyjściem do pracy już było lepiej. Patrzałam czy się nei skaleczył ale nie łapkę dotykałam i nie piszczał przemyłam ją i nic nie znalazłam. Koniecznie musze zrobić badania krwi. na razie dali mi maść jak guz będzie się powiekszął a niestety nie pomniejsza się to będe musiała go wyciąć i dać do analizy :-( Najgorzej że u bokserków czesto nowotwory wystepują :-( ale mam nadzieje że to nic nie jest. To tak jak u człowieka muszą wyciąc aby wiedzieć co to jest Teki juz miał wycinane dwa i może ten guz uciska na jakiś nerw? Ale przestraszyły mnie te drgawki i że kuleje. Dziś jestem umówiona ze specjalistą od guzów i zdecydujemy co robić dalej. Uwielbiam takie poniedziałki :shake: :shake: :shake: Guz nie jest w środku tylko na zewnątrz nie ma w środku płynu tylko zgrubienie. A to jest guz i sie powieksza :( Guz jak widać jest tj na dwóch połówkach :( Quote
Recommended Posts