Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ten art. mnie dobił. Moim zdaniem jest napisany jednostronnie , owszem ja tez jestem za tym aby sprzatać po psie, ale zauwazyłam ze ludzie którzy nie mają zwierząt po prostu nas psiarzy nienawidzą.
A to jest przykre. Jeszcze bardziej przykre jest to że tak naprawdę Rząd nic nie robi.
Nie stawia nie buduje wybiegi dla psów, w Szczecinie jest jeszcze gorzej. Sa dwa wybiegi ale szkoda gadac o nich.
Nic nie robią aby polepszyć tylko naskakują że masz psa itd.
Żałuje że ludzie nie są uświadamiani w szkole jak trzeba postępować z psem że pies to nie zabawka szczególnie tłumaczyć to dzieciom - ne dotykac obcego psa bez pozwolenia (takie moje jest zdanie)
I wogóle nei rozumiem straszenie matek nie dotykaj bo Ciebie zje
Nie mozna zapytać właściciela czy mozna dotknąć, pogłaskać albo powiedzieć nie głaszcz pieska bo nie znamy pieska.

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Nie stawia nie buduje wybiegi dla psów, w Szczecinie jest jeszcze gorzej. Sa dwa wybiegi ale szkoda gadac o nich.

W Warszawie chyba nie ma ani jednego wybiegu takiego specjalnie dla psów :roll: albo ja o nim nie słyszałam.

Teraz w Warszawie jest prowadzona kampania społeczna "posprzątaj po swoim psie". Spot reklamowy chyba jakiś pierdoł robił, który w ogóle nie zna psów i związanych z nim zwyczajów i stereotypów. Spot wygląda mnie więcej tak: siedzi sobie amstaffka (chyba nazwali ją Lola), i na nią "najeżdżają" kraty więzienne (ogólnie wygląda jak w celi) i pada hasło "Lola jest winna, one wszystkie są winne" i powiedzcie mi, co sie nasuwa osobie myślącej stereotypowo? Lola na pewno kogoś zagryzła, pogryzła, ugryzła itp. I uwaga ludzi jest oderwana od dalszej części przekazu, gdzie pokazana jest psia kupa, otoczona jak dowód rzeczowy w sprawie policyjnej, leżą tam jakieś policyjne linijki itp., ale na to już niewiele osób zwraca uwagę, myśląc, co zrobiła bestia Lola człowiekowi, a nie, że ktoś nie posprzątał jej kupy. I w ogóle czemu jest tekst "one wszystkie są winne", to w końcu nie ich wina, że robią kupę, tak jak my, i nikt po nich nie sprząta, to wina włascicieli.
Myślę, że za problemy związane z daną częścią społeczności powinny się brać osoby, które troche znają dane środowisko, bo w tym momencie ta reklama dociera głównie do osób bojących się psów i postrzegających wszystkie z nich jako zagrożenie życia. :shake: porażka

Posted

A to już durny spot. Bez sensu takie przesłanie i kto to wogóle zatwierdza?

Co z tego że mamy wybiegi są ale na obu końcach Szczecina. Gdzie nie ma ani kranika dla psów, a jak coś się zepsuje (chodzi o przeszkode) to nikt tego nie naprawia.

I co ciekawe w Szczecinie jste taka ulica Wojska Polskiego to naaaaaajdłuższa ulica w Szczecinie i co zero kubłów na odchody - to się nazywa logika :evil_lol: :angryy: a jak włożysz odchody do normalnego - mandat
W Szczecinie płaci się w tranwaju w autobusie za psa i to bilety normalne. A u nas nie tak tanio na 20 minut płaci się 1,90 PLN a na godzinę 2,90 i teraz jeździj sobie codziennie :roll: :roll: :roll: I gdzie tu pomoc psiarzom? Po co ja płace podatek?

Więc po co był ten art tego nei kumam.

Posted

W Warszawie obecnie już się nie płaci za przewóz zwierząt, ale kiedyś kosztowało to 2,40zł :roll:

Odkąd Box jest wykastrowany, to nie płacimy podatków. Wynoszą one u nas 1zł za psa po kastracji, ale żeby go zapłacić, musze odwiedzić chyba 5 pokoi i 2 kasy w ratuszu :roll: żeby powyciagać zaświadczenia o adresie, pobrać kwitki i blankiety do wpłat itp. A i tak ta kasa na psy i schroniska raczej nie idzie, tylko na wygodę urzędasów, więc wolę kupić psiakom schroniskowym dodatkowych smakołyków za tą złotówkę. Na prawdę, to wszystko jest bez sensu.

Posted

Bodziulka napisał(a):
W Warszawie chyba nie ma ani jednego wybiegu takiego specjalnie dla psów :roll: albo ja o nim nie słyszałam.

Teraz w Warszawie jest prowadzona kampania społeczna "posprzątaj po swoim psie". Spot reklamowy chyba jakiś pierdoł robił, który w ogóle nie zna psów i związanych z nim zwyczajów i stereotypów. Spot wygląda mnie więcej tak: siedzi sobie amstaffka (chyba nazwali ją Lola), i na nią "najeżdżają" kraty więzienne (ogólnie wygląda jak w celi) i pada hasło "Lola jest winna, one wszystkie są winne" i powiedzcie mi, co sie nasuwa osobie myślącej stereotypowo? Lola na pewno kogoś zagryzła, pogryzła, ugryzła itp. I uwaga ludzi jest oderwana od dalszej części przekazu, gdzie pokazana jest psia kupa, otoczona jak dowód rzeczowy w sprawie policyjnej, leżą tam jakieś policyjne linijki itp., ale na to już niewiele osób zwraca uwagę, myśląc, co zrobiła bestia Lola człowiekowi, a nie, że ktoś nie posprzątał jej kupy. I w ogóle czemu jest tekst "one wszystkie są winne", to w końcu nie ich wina, że robią kupę, tak jak my, i nikt po nich nie sprząta, to wina włascicieli.
Myślę, że za problemy związane z daną częścią społeczności powinny się brać osoby, które troche znają dane środowisko, bo w tym momencie ta reklama dociera głównie do osób bojących się psów i postrzegających wszystkie z nich jako zagrożenie życia. :shake: porażka

Ja pitolę! Nie widziłam tego, tylko plakat.
Kto dopuścił do emisji czegoś tak durnego?????
Gdzie to leci? Na WOT?

Posted

A ja z prywatą bo zaraz mnie szlag weźmie szukam szukam noclegów i i nic

Wybieram się ale z małym na wystawę do Sopotu i namiętnie szukam noclegu z 12 na 13 sierpnia. Może któryś z dogomaniaków zlituje się nad mną i da nam schronienie na jedna noc? Jade tylko z małym. No chyba że ktoś wie o niezbyt drogim noclegu. Nocleg może też być w Gdańsku albo w Grdyni. Ważne abym 13 sieprnia była w Sopocie :)

Posted

[quote name='sylwiaskalska']No znalazłam nie za tanio ale za hobby trzeba płacić :)
polecam www.spanie.pl można wybrać hotele, motele, agroturystykę i kwatery prywatne :) w rozsądnych cenach:evil_lol:

Posted

Dziękuje juz sobie wszystko znalazłam :) dla mnie ważne aby Lalek miał odpoczynek przed wystawą :) No i musimy się wyspać na wystawę. Tekiego zostawiam z Koleżanką ale jak nie bedzie mogła to wezmę go ze sobą :)

A to Bokserek z wystawy Koszalińskiej :)

• 5 weeks later...
Posted

Trzymajcie kciuki bo ide jutro do weta z moim Tekim niestety pojawił się guzek tym razem na pyszczku, koło noska :-( guzek się powiększa :-(
To juz 3 w jego życiu :-( ech te boksie, martwie się bo juz ma ponad 7 latek a czym starszy tym gorzej to wszystko przeżywa :-(

Posted

musze iść konicznie do weta bo dzis Teki mnie przestraszył na dworzu zaczął kuleć na przednią łapke a w domu się trząsł tj za strachu i był osowiały. Okryłam go kocykiem i uspokajałam przed wyjściem do pracy już było lepiej. Patrzałam czy się nei skaleczył ale nie łapkę dotykałam i nie piszczał przemyłam ją i nic nie znalazłam. Koniecznie musze zrobić badania krwi.

na razie dali mi maść jak guz będzie się powiekszął a niestety nie pomniejsza się to będe musiała go wyciąć i dać do analizy :-( Najgorzej że u bokserków czesto nowotwory wystepują :-( ale mam nadzieje że to nic nie jest.

To tak jak u człowieka muszą wyciąc aby wiedzieć co to jest

Teki juz miał wycinane dwa i może ten guz uciska na jakiś nerw? Ale przestraszyły mnie te drgawki i że kuleje.

Dziś jestem umówiona ze specjalistą od guzów i zdecydujemy co robić dalej.

Uwielbiam takie poniedziałki :shake: :shake: :shake:

Guz nie jest w środku tylko na zewnątrz nie ma w środku płynu tylko zgrubienie.

A to jest guz i sie powieksza :(

Guz jak widać jest tj na dwóch połówkach :(