lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 za bramą schroniska...... piesek wskoczył do samochodu i nie miał zamiaru z niego wysiąść :) nawet nie oglądał się za siebie. Chyba chciał zapomnieć :) Na środku skrzyżowania przeskoczył z tylnego siedzenia na kolana i nie miał zamiaru wracać do tyłu:) To właśnie w samochodzie zrodził się pomysł na imię:"FUKS" Piesek wszedł do swojego nowego domku i już nie chciał z niego wyjść:) Chodził za mną krok w krok, nie interesowały go spacery, nie szczekał, nie wydawał dźwięków, czasem męczył go kaszel. Wieczorem pojechaliśmy do zaprzyjaźnionego doktora, Fuks dostał leki i kaszelek minął. Był grzeczny -ale widok dozorcy w waciaku wzbudził jego agresję. Udało mi się go uspokoić. Wróciliśmy do domu, a mój niedźwiadek (to ksywka, wydaje z siebie fajne mruczenie) wmeldował mi się na kolanka, później pakował mi się do łóźka :) Nadal siusiał w domu. Po kilku dniach zaczął sie koszmarnie drapać Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 pojechaliśmy do naszego doktora i okazało się, że Fuks ma uczulenie właściwie na wszystko. Nie może jeść psich ciasteczek, normalnego domowego jedzenia, które zalecił schroniskowy wet. Po badaniach okazało się, że w schronisku był karmiony sterydami, co hamowało objawy skórne uczulenia. Biedactwo zostało przestawione na suchą specjalistyczną karmę. Teraz powoli urozmaicamy dietę dając mu ryż z marchewką i śladową ilością jagnięciny:) a zamiast ciasteczek gammolen, który moj pies uwielbia i wcina prosto z ręki Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Do końca życia musi brać leki ;( Muszę powiedzieć, że bałam się trochę...to dorosły piesek ok 4- 5 lat. Po części moje obawy się potwierdziły, pies przejawiał agresję gdy poczuł się troszkę pewniej, próbował dominować. Na szczęście tylko na próbach się zakonczyło. Odpowiednim zachowaniem i gestami uświadomiliśmy mu jakie miejsce zajmuje w stadzie. Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Teraz jest grzecznym i bardzo posłusznym pieskiem, chociaż czasem udaje, że nie słyszy, lub że nie do niego się mówi. :) Kocha ludzi, uwielbia sie przytulać, zawsze musi czuć bliskość czlowieka, jeśli nie czuje to tak śmiesznie się przysuwa rozbawiając wszystkich do łez. Niestety jest wandalem :) Wyciąga wszystko z szafek gdy zostaje sam. No i jeszcze jedno.....wyje jak wychodzę do pracy.Mam nadzieję, że uda mi się nad tym popracować. Przyznam się szczerze, że skradł mi serce:) Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.....ale to temat o którym mogę mówić cały czas :) Dodam tylko na zakończenie, że zdjęcie pod moim nickiem to Fuks. Tak wygląda pies zmęczony 2 tyg pobytu nad morzem w samochodzie w czasie podróży do domu :) Quote
leemonca Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 lula napisał(a):Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.....ale to temat o którym mogę mówić cały czas :) Dodam tylko na zakończenie, że zdjęcie pod moim nickiem to Fuks. Tak wygląda pies zmęczony 2 tyg pobytu nad morzem w samochodzie w czasie podróży do domu :) nie zanudziłaś i nie zanudzisz!!! o takich szczęśliwych zakończeniach psich historii można czytać i czytać i czytać. Teraz kolej na zdjęcia szczęśliwego Fuksia :lol: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 i tu poproszę o podpowiedź, bo nie wiem jak wstawić zdjęcie:( Quote
Agga Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 lula masz cudownego psa co do wstawiania zdjęć. Zdjęcie musi mieć max rozmiary 500 x 500. Wstawić je należy tak: Wszystko to bez spacji. Kochani zapraszam na zlot dogomaniaków. Zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21635 Quote
leemonca Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='lula']i tu poproszę o podpowiedź, bo nie wiem jak wstawić zdjęcie:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259 tu masz wszystko o wklejaniu zdjęć :lol: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 dzięki :) niebawem wstawię fotki lalusia:) (siedzi wpatrzony w swoje lustrzane odbicie:)) Quote
Imbirka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 witaj lula:lol: widzę, że twój boksio została zaadoptowany mniej więcej w tym samym czasie co mój i widzę, że masz podobne problemy z nim co ja, Witaj w klubie:multi: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 a czy Imbirek to w dawnej wersji Sułtan???? dobrze kojarzę czy coś pomyliłam? Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 widziałam aukcję na allegro, muszę przyznać, że jego zdjęcia wywołały u mnie wielkie emocje (popłakałam się -co za okrucieństwo!!!) To chyba jeszcze bardziej związało mnie z fuksem. Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 widziałam aukcję na allegro, muszę przyznać, że jego zdjęcia wywołały u mnie wielkie emocje (popłakałam się -co za okrucieństwo!!!) To chyba jeszcze bardziej związało mnie z Fuksem. Quote
Imbirka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 ja też ryczałam nad tymi zdjęciami (kilka dni wcześniej musiałam uśpić swojego bokserka). Imbir wygląda teraz już jak bokser a nie jak jedno wielkie nieszczęście (jeśli masz ochotę zobaczyć jak w tej chwili wygląda - muszę się pochwalić - to kliknij na banerek w moim podpisie,):lol: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 miałam już Fuksa i z 2 psami byłoby raczej ciężko ale gotowa byłam go zabrać. Cieszę się, że dobrze trafił :) Jest szczęśliwy i to jest najważniejsze!!! Quote
Imbirka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 twój Fuks też miał szczęście:lol: czekam na foteczki faflunka:lol: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 uczę się :) fotki mam -zakładam galerię i spróbuję je tu wstawić :) Quote
Imbirka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 tak, koniecznie galeryjka:multi:, będzie następny faflun do odwiedzania:lol: Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=0&id=51612&zid=616629&r=1 Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=2&id=51612&r=1 http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=51612&r=1 Quote
lula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 hmmmmm chyba jednak się nie naumiałam ;( muszę jeszcze potrenować Quote
Recommended Posts