Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

za bramą schroniska......
piesek wskoczył do samochodu i nie miał zamiaru z niego wysiąść :) nawet nie oglądał się za siebie. Chyba chciał zapomnieć :)
Na środku skrzyżowania przeskoczył z tylnego siedzenia na kolana i nie miał zamiaru wracać do tyłu:)
To właśnie w samochodzie zrodził się pomysł na imię:"FUKS"
Piesek wszedł do swojego nowego domku i już nie chciał z niego wyjść:)
Chodził za mną krok w krok, nie interesowały go spacery, nie szczekał, nie wydawał dźwięków, czasem męczył go kaszel.
Wieczorem pojechaliśmy do zaprzyjaźnionego doktora, Fuks dostał leki i kaszelek minął. Był grzeczny -ale widok dozorcy w waciaku wzbudził jego agresję. Udało mi się go uspokoić.
Wróciliśmy do domu, a mój niedźwiadek (to ksywka, wydaje z siebie fajne mruczenie) wmeldował mi się na kolanka, później pakował mi się do łóźka :)
Nadal siusiał w domu. Po kilku dniach zaczął sie koszmarnie drapać

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pojechaliśmy do naszego doktora i okazało się, że Fuks ma uczulenie właściwie na wszystko. Nie może jeść psich ciasteczek, normalnego domowego jedzenia, które zalecił schroniskowy wet.
Po badaniach okazało się, że w schronisku był karmiony sterydami, co hamowało objawy skórne uczulenia.
Biedactwo zostało przestawione na suchą specjalistyczną karmę.
Teraz powoli urozmaicamy dietę dając mu ryż z marchewką i śladową ilością jagnięciny:) a zamiast ciasteczek gammolen, który moj pies uwielbia i wcina prosto z ręki

Posted

Do końca życia musi brać leki ;(
Muszę powiedzieć, że bałam się trochę...to dorosły piesek ok 4- 5 lat.
Po części moje obawy się potwierdziły, pies przejawiał agresję gdy poczuł się troszkę pewniej, próbował dominować. Na szczęście tylko na próbach się zakonczyło. Odpowiednim zachowaniem i gestami uświadomiliśmy mu jakie miejsce zajmuje w stadzie.

Posted

Teraz jest grzecznym i bardzo posłusznym pieskiem, chociaż czasem udaje, że nie słyszy, lub że nie do niego się mówi. :)
Kocha ludzi, uwielbia sie przytulać, zawsze musi czuć bliskość czlowieka, jeśli nie czuje to tak śmiesznie się przysuwa rozbawiając wszystkich do łez.
Niestety jest wandalem :) Wyciąga wszystko z szafek gdy zostaje sam.
No i jeszcze jedno.....wyje jak wychodzę do pracy.Mam nadzieję, że uda mi się nad tym popracować.
Przyznam się szczerze, że skradł mi serce:)

Posted

Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.....ale to temat o którym mogę mówić cały czas :)
Dodam tylko na zakończenie, że zdjęcie pod moim nickiem to Fuks. Tak wygląda pies zmęczony 2 tyg pobytu nad morzem w samochodzie w czasie podróży do domu :)

Posted

lula napisał(a):
Mam nadzieję, że was nie zanudziłam.....ale to temat o którym mogę mówić cały czas :)
Dodam tylko na zakończenie, że zdjęcie pod moim nickiem to Fuks. Tak wygląda pies zmęczony 2 tyg pobytu nad morzem w samochodzie w czasie podróży do domu :)

nie zanudziłaś i nie zanudzisz!!! o takich szczęśliwych zakończeniach psich historii można czytać i czytać i czytać. Teraz kolej na zdjęcia szczęśliwego Fuksia :lol:

Posted

witaj lula:lol: widzę, że twój boksio została zaadoptowany mniej więcej w tym samym czasie co mój i widzę, że masz podobne problemy z nim co ja, Witaj w klubie:multi:

Posted

widziałam aukcję na allegro, muszę przyznać, że jego zdjęcia wywołały u mnie wielkie emocje (popłakałam się -co za okrucieństwo!!!)
To chyba jeszcze bardziej związało mnie z fuksem.

Posted

widziałam aukcję na allegro, muszę przyznać, że jego zdjęcia wywołały u mnie wielkie emocje (popłakałam się -co za okrucieństwo!!!)
To chyba jeszcze bardziej związało mnie z Fuksem.

Posted

ja też ryczałam nad tymi zdjęciami (kilka dni wcześniej musiałam uśpić swojego bokserka). Imbir wygląda teraz już jak bokser a nie jak jedno wielkie nieszczęście (jeśli masz ochotę zobaczyć jak w tej chwili wygląda - muszę się pochwalić - to kliknij na banerek w moim podpisie,):lol:

Posted

miałam już Fuksa i z 2 psami byłoby raczej ciężko ale gotowa byłam go zabrać.
Cieszę się, że dobrze trafił :) Jest szczęśliwy i to jest najważniejsze!!!