Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie ma u nas obowiązkowych badań, a kardiomiopatia objawia się późno jak pies ma 6-8 lat i jest już używany w hodowli. Dr Pasławska mówiła, że warto badać maluchy, właśnie te biegające, wariujące, póki choroba jest jeszcze bezobjawowa, i już wiedzieć czy ma poważnych oznak.

Posted

No właśnie brak słow :(
Ludzie myslą ze jak pies biega i nie ma objawów choroby to jest zdrowy, żałują paru złotych, gorzej jak pies jest naprawde chory i ta choroba pokaze symptomy i trzeba bedzie wyłożyć po kilkaset zł :placz:
ehh...
Ja jade z moim psem na to badanie z certyfikatem za które trzeba płacić,i jestem za tym aby te badania były obowiązkiem we wszystkich rasach.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Kochani bokseromaniacy:loveu:......
Zaginęła sunia bardzo podobna do boksera, niestety nigdzie jej nie ma:shake: po prostu zapadła się pod ziemię:-(
jakby jej mordka rzuciłaby się Wam w oko dajcie znać proszę.....

Teraz są ferie i w tych okolicach jest mnóstwo turystów...być może ktoś się ulitował nad błąkającą się sunią i zabrał gdzieś dalej

podaje linka zagubionej psiny:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105418

Posted

Witam Was wszystkich po dłuugiej przerwie serdecznie!:)
Co prawda, nie przebrnęłam przez wszystkie wątki i wszystkie ich strony, bo od mojej ostatniej obecnosci uzbieralo się ich baaarrdzo dużo.
Jest jeszcze na dogomanii aktywny ktoś, kogo pamiętam za swojej 'kariery'??
U nas wszystko w porządku, Rasel żyje, ma się dobrze, troszkę mu się nawet przytyło, ale systematycznie zamieniamy wszystko w tkankę mięśniową;). Tym samym, mamy w domu niezłego mięśniaka;>.
Poza tym, niestety odszedł od nas Murzyn-mieszanka sznaucera, która trafiła do nas 'z odzysku'. Minęło już trochę czasu (odszedł w październiku), ale cały czas nam go strasznie brakuje. Myśleliśmy nawet o przygarnięciu jakiejś bidy ze schroniska na jego miejsce, ale w lipcu (czyli 3 miesiące przed jego śmiercią) trafił do nas.. kot. Wspaniały, rozmruczany, bardzo 'psi' kot:). Miał być tylko na chwilę (baliśmy się reakcji psów, bo przeciez nie da się domowników izolować przez naście lat), ale został i ma się świentie. Rasel jest jego przyjacielem, a Bajka-cóż.. wcześniej się bili, teraz tolerują (tak, to dobre slowo;)) )
A co u Was?:))

Posted

Surprise wow ile to czasu minęło.
No pewnie, że pamiętamy. I czekamy a jakieś WASZE zdjęcia.
Kiedy zaglądałaś ostatni raz?? Nie wiem czy wiesz, ale mojej Sarci już nie ma. 17.02 miną dwa lata:shake:

Posted

Ojj wiem Agguś, wiem,
z tego, co pamiętam pisalam w którymś z wątków, ze bardzo mi przykro (a jeśli nie, bo moja pamięć bywa zawodna, to przepraszam:( ). Ale wczoraj przeglądałam Twoj wątek na fotoblogach i widziałam, że, choć pamięć po Sarze została, to już znacznie lepiej i znó tryskasz optymizmem:).
A jak tam plany co do drugiego boksia? (bo też zdążyłam o nich wyczytac)

Posted

[quote name='Surprise']Ojj wiem Agguś, wiem,
z tego, co pamiętam pisalam w którymś z wątków, ze bardzo mi przykro (a jeśli nie, bo moja pamięć bywa zawodna, to przepraszam:( ). Ale wczoraj przeglądałam Twoj wątek na fotoblogach i widziałam, że, choć pamięć po Sarze została, to już znacznie lepiej i znó tryskasz optymizmem:).
A jak tam plany co do drugiego boksia? (bo też zdążyłam o nich wyczytac)

Wiesz staram się jakoś dawać sobie z tym radę. Sarcia zawsze pozostanie w mojej pamięci.
Tak boksiu na pewno będzie, bo tak ustaliliśmy z TZ. Ale to jak zamieszkamy razem - już niedługo.:loveu:

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

No hej boksiomaniacy czyli inaczej faflomaniacy:loveu:Ja mam 2 letnia boksie Sare której mam nadzieje zaloze fotobloga juz niebawem jak oddadza mi aparat:angryy: To moja pierwsza boksia narazie ale w przyszlosci planuje miec jeszce przynajmniej 1:multi:

• 2 weeks later...
Posted

Hej bokseromaniacy!
Czy znacie przypadek endokardiozy u boksia?
Chciałam się dowiedzieć jak właściciele radzą sobie z ta choroba u ich podopiecznych, wiadomo, że większość boksiów to żywe srebro...a ta choroba niestety komplikuje z lekka zycie..:roll: