AgaZ Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 No i obiecałam siostrze,że zdjęcie 9-letniej schroniskowej Sabinki też wkleję.TO była największa przyjaciółka Wegi,Tigra jest dla niej za młoda... Quote
AgaZ Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 8 lat temu Sabinka trafiła do domu mojej siostry - to ona ich wybrała zza klatki swojego ówczesnego domu dostrzegła parę,u której chciała mieszkać,ludzi,którzy dali jej miłość,no i żarełko,które Sabinka kocha ponad wszystko.Będąc w schronisku potrafiła sobie dogodzić i tak się ustawić ,aby mieć sadełko:evil_lol: Quote
la_pegaza Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Sabinka spryciara, sprawę wzięła we własny łapy i dom znalazła :lol: No Tigra mała się nie wydaje ;) Masz zdjęcie jak stoi z profilu? W listopadzie macie wystawę w Poznaniu :cool3: Quote
AgaZ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Kurcze te wystawy mimo zapewnień,że nigdy chodzą mi po głowie...Z profilu - zobaczę czy mam... A dawaj tu Lexi Quote
la_pegaza Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Pytam, bo widzę, że mała stoi jak ją coś zainteresuje :cool1: Macie wystawę na miejscu, więc grzechem byłoby jej nie zgłosić :eviltong: Termin zgłoszeń do 20.09 więc jest czas by się zastanowić. Ile ona będzie wtedy miała? Tu fotencja Lexi z praskiej bokserzej klubówki (z czerwca) :) Trochę przytyła od tego czasu :oops: domowe mam jak śpi :roll: Quote
AgaZ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 No super dziewczyna! Widzę,że Ty działasz,Tigra urodziła się 27.10 więc na wystawce będzie miała rok... Quote
la_pegaza Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 czyli byłaby już w klasie młodzieży :) No pojechaliśmy wówczas bandą i polskie psy się fajnie pokazały :) Torka zgarnęła nawet tytuł Najlepszej Suki w rasie :) Ja mam nadzieję, że będę w Poznaniu, choćby jako widz :) Quote
AgaZ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 A nie z Lexi? A czy ona może sobie tak z marszu,bez wcześniejszych imprez (Tigra) wskoczyć na Światową?A jak się przygotowuje stwory do takich wystaw?Musisz mnie uświadomić ,bo ja nawet ze związku nie odebrałam rodowodu...A która to Torka? Quote
la_pegaza Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 No jak się uda to oczywiście z Lexi :) Torka to TORTILLA SWEET Głogosia, tu jest relacja z tej wystawy http://forum.boksery.pl/topics54/klubowa-wystawa-bokserow-praga-09062007-vt4404.htm Musisz iść do związku o rodowód - trwa to do 3 miesięcy. Dostajesz numer rejestracyjny i na tej podstawie możesz ją zgłosić - wniosek jest online, przy rodowód wpisujesz "w przygotowaniu". Na wystawie musi pokazać zęby - odchylasz fafle i sędzia patrzy na zgryz. Potem kółeczko, żeby zobaczył ją w ruchu i musi chwilę stać i on daje wtedy opis. Tu jest różnie - niektórzy mają pomocników za ringiem i wołają psa albo machają piłeczką, możesz też z ręki czyli kucasz i jej coś pod nosem trzymasz żeby stała. Pierwsza metoda ma najwięcej zwolenników :) Trwa to może z 10 minut. Klasa młodzieży jest trochę loterią - przedział wiekowy od 9 do 18 miesięcy. My mając ledwo skończone 9 trafialiśmy na panny po 16 i przy nich jak szczeniak jeszcze wyglądała - zależy jak się pies rozwija. :p Ten sędzia co będzie jest bardzo miły i konkretny, więc nie ma co się bać :) Dla niektórych wystawy to "bieg o złote gacie", dla większości fajna zabawa :p Quote
la_pegaza Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 aaaa w związku możesz iść do p. Haliny Jandy by spojrzała na Tigrę okiem fachowca i dała Ci przedsmak tego co znajdziesz w opisie z wystawy. Quote
Agga Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 Taką niespodziankę zrobiła mi Pagaj http://pl.youtube.com/watch?v=wRrzw3xP9WU Quote
e.v.a Posted August 15, 2007 Posted August 15, 2007 [quote name='Agga']Taką niespodziankę zrobiła mi Pagaj http://pl.youtube.com/watch?v=wRrzw3xP9WU piekna niespodzianka Quote
AgaZ Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 [quote name='Agga']Taką niespodziankę zrobiła mi Pagaj http://pl.youtube.com/watch?v=wRrzw3xP9WU Piękna niespodzianka,ale od rana jestem zlana łzami i wiem,że czeka mnie refleksyjny dzień.Ja tak strasznie tęsknię za Wegą!!! Quote
Aganiok Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 oj Aguś...czas leczy rany, ale często musi upłynąc go bardzo dużo...trzymaj się kochana Quote
AgaZ Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 Doczytałam na ulotce z karmy royal,że rasy duże wzrost osiągają w wieku 15-18 m - uspokoiło mnie to.Niestety obecnie stawiam czoła alergii Tigry.Przednie łapy między palcami ma zaczerwienione (widać,że swędzi bo je wciąż skubie) i biała broda nie jest biała tylko jakaś zbrązowiała i ją ociera... Przeszłam teraz całkowicie na Royal,nie będę jej gotować (może wołowina?) no i czekam na poprawę.... Jutro wyjeżdżamy nad jeziorko i heja-beja przez tydzień bokser w swoim żywiole:evil_lol: Pozdrawiam Quote
Medorowa Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 [quote name='Agga']Taką niespodziankę zrobiła mi Pagaj http://pl.youtube.com/watch?v=wRrzw3xP9WU Strasznie sie wzruszyłam ... Quote
Bodziulka Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 Buziaki dla Bokseromaniaków z Bieszczad ;) jestem 700m npm ;) Quote
yash Posted August 19, 2007 Posted August 19, 2007 my może za 1,5 roku będziemy mieli takiego maluszka w domu.. :loveu: Agga, aż się popłakałam.. Cudowny film ;( Quote
Agga Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 vash ja też za jakiś czas chce mieć bokserka. Już nawet nie odliczam kiedy to będzie. Przyjdzie taki dzień, że po prostu się pojawi. Wczoraj na Jakimś programie na kablówce leciał program o chirurgach plastycznych. Jeden gościu miał bokserkach - prześliczny. Ten piesek zachorował na raka. Wet dawał mu max 6 miesięcy życia. Chyba nie wykorzystał tych miesięcy. Jego stan bardzo szybko się pogarszał. Znajoma tego pana ze łzami w oczach postanowiła, że się wszystkim zajmie. Tak ja i my miał pełno jego zdjęć w domu. Kochał tego psiaczka = przyjaciela. Quote
yash Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 no to wspaniale ;) nie mogłabym żyć ze świadomością, że mojemu psu pozostało kilka mies. życia.. :( Quote
gosikf & dogs Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Agga tak ci współczuję, wiem coś o tym...:placz: :-( :placz: Quote
Recommended Posts