Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agga']tam słychać faflunówi ich właścicieli?

A ja musze iść z Tekim na prześwietlnienie prawej łapy. Jak biega za dużo np. jest na wybiegu ponad godzine i wracam na pieszo spory kawałek do domku to zaczyna kuleć na prawą łapkę. Sprawdzałam tą łapę i wszystko jest oki. To tak jakby nadwyrężał sobie ją i po np. nie ruszaniu ja podczas odpoczynku bierze go taki zakwas. Ktoś miał takie coś ? Martwi to mnie troche.

Posted

[quote name='sylwiaskalska']A ja musze iść z Tekim na prześwietlnienie prawej łapy. Jak biega za dużo np. jest na wybiegu ponad godzine i wracam na pieszo spory kawałek do domku to zaczyna kuleć na prawą łapkę. Sprawdzałam tą łapę i wszystko jest oki. To tak jakby nadwyrężał sobie ją i po np. nie ruszaniu ja podczas odpoczynku bierze go taki zakwas. Ktoś miał takie coś ? Martwi to mnie troche.

Patrzyłaś na pazury? szczegolnie w miejscu gdzie się zaczynają, podotykaj mu je. Merol też tak kiedyś kulał i nie wiedziałam co mu jest poszłam do weta a on zauważył że ma złamany pazur. Tu nie chodzi o końcówkę pazura, tylko o jego początek przy skórze tego prawie nie widać.
Merol też czasem kuleje, np jak długo leży i potem wstanie, tak jakby mu łapa drętwiała, ale rozmasowujemy i jest OK, starość nie radość.

Posted

Sprawdziłam nie ma złamanych . No cóż zaczne mu podawać może artroflex? Kurka rzeczywiście starość nie radość. Nie mogę na pewno już biegać z nim a ja na rowerze - nie chce przeginać. A i też azuwazyłam że kiedyś to biegał i biegał a teraz na wybiegu to pobiega i oprócz tego że ma chętke jak zawsze na suczki :p to woli sobie leżeć i obgryzać patyka.
Teraz nadrabia za niego mały :evil_lol:
Jak myślicie warto w tym roku wykastrować 8 letniego psa? wiecie jak z tą narkozą czasami jest :roll:

Posted

[quote name='sylwiaskalska']Sprawdziłam nie ma złamanych . No cóż zaczne mu podawać może artroflex? Kurka rzeczywiście starość nie radość. Nie mogę na pewno już biegać z nim a ja na rowerze - nie chce przeginać. A i też azuwazyłam że kiedyś to biegał i biegał a teraz na wybiegu to pobiega i oprócz tego że ma chętke jak zawsze na suczki :p to woli sobie leżeć i obgryzać patyka.
Teraz nadrabia za niego mały :evil_lol:
Jak myślicie warto w tym roku wykastrować 8 letniego psa? wiecie jak z tą narkozą czasami jest :roll:

Szczerze powiem, ja bym nie ryzykowała. Przecież Ty nie puszczasz go samopas żeby za sukami gonił. Merol jak miała 7 lat rozcieła łapę tak że trzeba było szyć, dziwne rzeczy się znią wtedy działy:shake: , dla starszego psa to moim zdaniem narkoza nie jest wskazna, jeśli można jaj uniknąć oczywiście.

Posted

[quote name='bonita']Szczerze powiem, ja bym nie ryzykowała. Przecież Ty nie puszczasz go samopas żeby za sukami gonił. Merol jak miała 7 lat rozcieła łapę tak że trzeba było szyć, dziwne rzeczy się znią wtedy działy:shake: , dla starszego psa to moim zdaniem narkoza nie jest wskazna, jeśli można jaj uniknąć oczywiście.

Masz racje tym bardziej ja z Tekim nie miałam nigdy problemów wychowawczych a to że ma chętke czasami na suki tosz to normalne. Wtedy ćwiecze mięśnie ręki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
No ale tak jak mówisz samopas go nie puszczam a boje się właśnie o tą narkoze.

Posted

sorki, że się wtrące ale ja też myślę, że narkoza u ośmioletniego psa to duże ryzyko:shake:U mnie taka pogoda, że aż nie chce się z domu wychodzić, a miałam dzisiał pobawić się z Korą frisbee:cool1:

Posted

Witam wszystkich.
U nas dzisiaj było bardzo ładnie. Słoneczko świeciło. Super pogoda na spacerki. Wiem to z doświadczenia bo wychodzimy regularnie co 2 godz. ;)

Posted

Rybka_39 napisał(a):
sorki, że się wtrące ale ja też myślę, że narkoza u ośmioletniego psa to duże ryzyko:shake:

Dlatego przed trzeba zrobić ekg serca i inne badania. Spot w wieku ...8 czy 9 lat miał operacje (wycięcie tłuszczaka) i przed robiliśmy napierw badania.

• 2 weeks later...
Posted

Życzenia Radosnych Świąt Wielkanocnych
wypełnionych nadzieją budzącej się do życia
wiosny i wiarą w sens życia.
Pogody w sercu i radości płynącej z faktu
Zmartwychwstania Pańskiego
oraz smacznego Święconego w gronie
najbliższych osób
szczerze życzy Agga

Posted

Z OKAZJI NADCHODZĄCYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH ŻYCZĘ WAM KOLOROWYCH I SMACZNYCH PISANEK, MOKREGO DYNGUSA, JAK NAJWIĘCEJ PROMYCZKÓW WIOSENNEGO SŁONECZKA I DŁUGICH SPACERKÓW Z PSINAMI, I HOJNEGO ZAJĄCZKA OCZYWIŚCIE :loveu:

Posted

Ja też wszystkim życze wesołego jajka i mokrego dyngusa!!:multi: :multi:

|co prawda cały ranek łaziłam po foto blogach i składałam życzonka, ale wszystkie gdzieś wcięło:placz: :placz: |

Posted

podobno najjaśniejszy A zrobił wiosenne porządki:cool3: dostaliśmy link gdzie można składać życzonka:roll:

/ Życzenia składamy wyłącznie w tym wątku /

ja też składam dla Wszystkich Bokseromaniaków

Wielkanoc pachnie wiosną...
to pora tak radosna,
pełna pisanek kolorowych
i prezentów zajączkowych.
Na stole bazie i cukrowy baranek
i mnóstwo wody w dyngusowy poranek.

Życzą Imbirki:p