Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda, że jeszcze nie nauczyłam się wklejać zdjęć:( Może ktoś mnie w końcu nauczy). Mam 2 boksery i jednego jamboxa. Tak tak - nie upilnowaliśmy i panienka Ida oddała się jamnikowi (nota bene miniaturce).
Z tego mezaliansu urodziło się 7 jamboxów, z których 6 znalazło dobre domy a jedna panienka została z naszej woli z mamusią. Ida ma teraz 4 lata z kawałkiem, jambox Buba kończy 2 lata, a Bazyl, który jest z nami od lipca ma około 5 lat. Bazyliszka wypatrzył mój mąż na Allegro. Bokseromaniak szukał domu dla boksia umierającego w schronisku w Czeladzi. Nie zastanawiając się długo wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy po psiaka z Wawki do Czeladzi. Był w kiepskim stanie - kości pokryte prawie łysą skórą ze zmianami łojotokowymi, odleżyny, niezagojone rany (skaleczenia, pogryzienia), zapalenie uszu, biegunka itd. Zaakceptował nas prawie natychmiast. Już w drodze do nowego domu spał z głową na moich kolanach i obdarzał nas pocałunkami. Trochę to trwało zanim upewnił się, że ma własny dom (do tego czasu nie odstępował nas ani na krok - dobrze, że mieliśmy 3 tygodnie urlopu). Początkowo panienki trktowały go jak intruza, ale szybko dogadały się ze sobą i teraz stanowią zgraną sforę. Wyobraźcie sobie 2 boksery i jamboksa (połowa dorosłego boksera) usiłujące spać na wersalce ze swoimi ludźmi. Cudowna ciasnota.
Strasznie się rozpisałam na temat moich boksiów, ale są takie kochane, a ja teraz jestem w delegacji i strasznie tesknię za faflunami. Na szczęście jutro wracam :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kitka20 napisał(a):
evaxon będzie dobże zobaczysz Tigra trzymaj się a ja trzymam ale kciuki za Ciebie

dzieki

Tigra ma własnie zabieg.. a ja siedze jak na szpilkach i czekam na telefon ... chciala bym juz miec ja w domku ...

Posted

evaxon napisał(a):
Tigra juz w domku :)
zabieg sie udal teraz czekamy na wyniki badan histopatologicznych
na relacje i foteczki zapraszamy do nas go galerii

już byłam :multi: :loveu:

Posted

Cimi napisał(a):
Uwaga.. mamy drugiego moda :diabloti:
:eviltong: :eviltong:

na bokserach?:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
czy bokseromaniacy tak rozrabiają, że aż tak trzeba nas pilnować?:evil_lol::cool3:;)

jeśli tak to witaj Behemot wśród fafluniastych:multi::lol:

Posted

Juz mnie tu dawno nie było :lol:

ŻYCZE WSZYSTKIM BOKSEROMANIAKOM DUZO ALE TO DUZO ZDROWIA , SUKCESÓW WYSTAWOWYCH I OCZYWISCIE POCIECHY Z CZWORONOGÓW .
WESOŁYCH ŚWIAT I SZCZĘSLIWEGO NOWEGO ROKU :x-mas: :tree1:

Pozdrawiam
Florka i Zahira(Tartinka Blues Głogosia)

• 3 weeks later...
Posted

Orlana napisała:

Witam
Mam śliczna kochana bokserke ma 1,5 rokui szukam jej przyjaciół. Czy ktos z was ma równiez takiego kochanego psiaka w Krakowie lub w Kielcach bo jestem po części i tu itu!!!!!!!!

orlana [SIZE=2]tutaj możesz zawsze zapytać o spotkanko