netka Posted August 27, 2004 Posted August 27, 2004 Mojej pomógł oswoić sie z wodą pobyt nad rzeką na wakacjach :D A w tym tygodniu po dwóch dniach prób przekonała się do pływania,na głębszej wodzie.(Zalew w okolicach Krakowa)Ale udało mi sie to tylko dzieki takiej suchej darni.Strasznie jej sie spodobała.Na poczatku żucanko na plazy,potem płycizna aż w końcu głębiej i się udało.Pływała zawziecie i nawet nurkowała za ta darnią :D Jestem przeszczęśliwa :lol: Mam nadzieje,że poluni wode tak naprawdę 8) Po takich kąpielach spi jak zabiota 8) Quote
dbsst Posted August 28, 2004 Posted August 28, 2004 brawo dla naszej kadry narodowej w plywaniu normalnie :wink: Quote
marmar Posted August 29, 2004 Posted August 29, 2004 Betina uwielbia pływanie,sprawia jej to duza frajde,wieksza frajda jest gdy w wodzie ma jakas psinke do zabawy,wtedy to czyste szalenstwo :D Quote
Agga Posted August 30, 2004 Posted August 30, 2004 Ja juz wróciłąm ze zlotu... :-? niesttey za szybko to zleciało....zdjecia sa w galerii...mozna zobaczyc... Sarcia sie cieszyłą jak wróciłam.... Teraz sie zbiera na burze a ona juz zaczyna wariowac, łązi, trzesie sie, miejsca se nie moze znaleźć... :-? Quote
sylwiaskalska Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Czy wasze boksie są wiecznie nie najedzone ? Bo mój to wiecznie głodny mógłby zjeść nawet słonia i byłby głodny :lol: . Czasami mysle że on je lepiej ode mnie :lol: . a tu witaminki a tu ciasteczka , dobre jedzonko a tu moja mama daje kiełbaske lub cosik innego :) Hmmmm Niezłe te pieskie życie 8) :P Quote
elvisek Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Duduś też połyka ogromne ilości jedzonka i to nie byle jakiego a uwielbia ciasteczka aha ostatnio chleb ze smalcem..moja mama jak ma duduś przyjechać gotuje mu specjalne obiadki, sama bym czasami taki zjadła..... :wink: :roll: :P Quote
dbsst Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Szpila tez duuzo moze zjesc ale to chyba przez to ze z labradorami (szczegolnie z jednym) sie zadaje. ja sie smieje ze jej juz ogon jak u labka rosnie;) maniery przejmuje po nich a w krzakach t ciagle siedzi i zarcie dla kotow wyrzera a ja potem lamentuje ze mam psa alergika :wink: :wink: Quote
Agga Posted September 1, 2004 Posted September 1, 2004 Czy wasze boksie są wiecznie nie najedzone ? Bo mój to wiecznie głodny mógłby zjeść nawet słonia i byłby głodny :lol: .Czasami mysle że on je lepiej ode mnie :lol: . a tu witaminki a tu ciasteczka , dobre jedzonko a tu moja mama daje kiełbaske lub cosik innego :) Hmmmm Niezłe te pieskie życie 8) :P Sylwia u mnie jest to samo.Sara jest wiecznie głodna... :o Odejdzie od michy i zaraz jest głodna... :o :lol: Quote
marmar Posted September 5, 2004 Posted September 5, 2004 Beta tez jest wiecznie głodna,ale dopiero od miesiaca.Wczesniej jadla malo i wymyslala.Na tydzien przed pojawieniem sie pierwszej cieczki zaczela jesc jak szalona ,mimo ze jadla 3 razy na dzien jeszcze byla glodna,jest juz po cieczce i nadal zjada 3posilki dziennie i sepi zawsze cos dodatkowo :D Quote
dbsst Posted September 8, 2004 Posted September 8, 2004 jestem srodze zaniepokojona wrocilam z wyjazdu, z psem byl tylko chlopak. podobno w niedziele jak wyjechalam to szpila sterczala pod dzwiami i czekala a cala niedziele (bo wieczorem jechalam) chodzila i sie do mnie lasila. Bercik dzwonil do mnie bo nie wiedzial co robic poradzilam mu zeby wybiegala psa pilka i bylo juz spoko zjadla i nie sterczala pod dzwiami. poniedzialek byl luzik a wczoraj wieczorem nie zjadla kolacji i dzis nie tknela sniadanka a wczoraj juz nie byla wybiegana. i jakas dziwna jest. witala sie ze mna jak oszalala a teraz na mnie nie zwraca uwagi jakby byla obrazona czy cos. no i troche zwymiotowala. co to moze byc jak...................jezeli bedzie tak dalej to pojde z nia do weta. ale czy to moga byc objawy cieczki/ ona jeszcze nie miala a w czerwcu juz rok skonczyla ! no chyba ze cos zjadla na spacerze ale Robert mowil ze raczej nie bo przy nim byla caly czas. mam nadzieje ze nie jest zatruta :evilbat: Quote
netka Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 Witajcie,cos baaardzo cicho u nas na forum :wink: ostatnio 8) Popisalibyscie coś ciekawego 8) zawsze fajnie poczytać.Jezeli chodzi o apetyt gotki to ona zawsze była wybredna,u hodowcy,u mnie 8) Przeszłysmy na karmę.miesiac temu.Najpierw jadła ok.Potem jak się kapneła,że to niemija i nadal dostaje karmę zaczeła marudzić.Ale tak od 1.5 tyg jest ogromna poprawa.Psisko zjada(jak na swoje kaprzyszenie)naprawdę duzo.I już nie wybrzydza.Karme polewam woda przed podaniem i je :lol: Nawet ładnie przybrała na wadze.co mnie cieszy.Sierść się błyszczy.A ja mam mniej roboty 8) Pozyjemy zobaczymy 8) POZDROWIENIA DLA BOKSEROMANIAKÓW :popcorn: Quote
bartek_yo Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 looooo moja to ma apetyt, tylko tez na to, na co ma ochote 8) tylko, kurde ona taka mala i chuda caly czas jest hehe.....ma 5.5 miesiaca, a widac jej zebra , mozecie cos poradzic do jedzienia zeby masy nabrala ?? bo ja nie wiem juz.....to przyjdzie z czasem czy jak :-? Quote
netka Posted October 14, 2004 Posted October 14, 2004 Bartek ty piszesz żebra?!!U mojej to chyba wszystkie kości 8) !! Przyjdzie z czasem!! :wink: Co do diety to moja u hodowcy była na karmie .I była potforniasto chuda.U mnie miała gotowane,wyważone.Nawet tłuste że tak napiszę,potem była na BARF- tu jadła z apetytem.I zaczeła dobrze wygladać.Z tymze przy moim trybie zycia i warunkach to było dla mnie czasochłonne(gotowanie)i uciażliwe(zamrazanie,wazenie,miksowanie itd.W sumie to i tak się obawiałam,że może jej czegoś brakowac.No i od miesiąca jest na karmie.Od 1.5 tygodnia je ją z apetytem :D Ale i tak mam niepewność bo jestem bardziej za zdrową,nieprzetwożoną żywnością :roll: Proszę aby ktoś mi podał link,albo narysował :wink: jak mam mieżyć w kłębie.Ponieważ nie wiem czy po nodze,czy od ziemi w lini prostej.Achh :roll: Quote
MariaMag Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Witam wszystkich :D Dawno mnie tu nie bylo... Bartku, moje suczydło było w młodości tak chude, że baliśmy się czy jest do końca zdrowa. A jadła tyle ile chciała, żarełko zostawało w misce. :evilbat: Próbowałam i karmy przeróżne i gotowane i dalej była chuda. Można było się uczyć na niej anatomi. W końcu wybraliśmy się z tym problemem do weta. Xara przeszła wszelkie możliwe badania krwi, bo wychodziło nam, że wogóle nie ma podskórnej tkanki tłuszczowej. Tylko same kości i mięśnie. I badania nic nie wykazały. Ale kiedy suczydło przestało rosnąc, zaczęło nabierać masy. Dalej jest chudzielcem, ale już o zdrowym wyglądzie. :wink: Także jak twoja ma 5,5 miesiąca to poczekaj jeszcze 5,5 miesiąca, a sam zobaczysz.... Poza tym boksery maja tendencje do tycia na strość (podobno :evilbat:), a to obciąża serducho. Więc ja się ciesze, że Xara spala tą całą energię, a nie magazynują ją w tłuszczyku. Pozdrawiam Bokseromaniaków Maria i Xara :lol: Quote
bartek_yo Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 no wlasnie moja tez duzo spala bo pan jej duzo ruchu zapewnia 8) :evilbat: pocieszyliscie mnie troche, ale ona tak calkiem chuda nie jest, tylko tak jak pisze, te zebra, bo np na klatce to ona troche miesni ma i na lapach (tzn uda itp) aha, kiedy ona przestanie rosnac wzwyz, bo dzisiaj jak sie bawila z suka co ma 16 miesiecy, to byla nieiwele nizsza, (jakies 5 cm, okolo) Quote
hohufka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 Zatrzymanie gwałtownego wzrostu u Bora zaobserwowałem koło 7 miesiąca, chciaż nadal rośnie, oczywiście w znacznie wolniejszym tempie. Jak u Was wygląda sprawa jedzenia, mój pies odkąd nadeszła jesień ma niewyobrażalny apetyt :o. Niejadkiem to on nigdy nie był, ale to co wyprawia od około 3 tygodni nie mieści się w głowie. Może to zapowiedź zbliżającej się zimy, już nie wiem czy mam w domu boksera, czy niedźwiedzia... Quote
mrowka Posted October 15, 2004 Posted October 15, 2004 hohufka u nas tez apetyt wzrosl i to bardzo :roll: Mejk jadlby i jadbly.. Na dworze zimno sie zrobilo i czasami trzeba ciagnac z klatki wieczorami zeby wyjsc na spacerek :wink: W nocy to na lozku rozwali sie caly a ja gdzies po katach skulona leze bez kolderki, pozniej rano wszystko boli... :-? Pozdrawiamy wszystkich bokseromaniakow i sciskamy wszystkie bokserki Quote
Tomek_12 Posted October 30, 2004 Posted October 30, 2004 no moja Bejka tez ciagle glodna! zjadłaby 10kg i by jeszcze chciała!!je 3posiłki dziennie(obfite) plus dostanie jeszcze od rodziny jakieś smakołyki za to ze jest taka ładna.... :D Quote
d.ela Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 cześć witam wszystkich bokseromaniaków :) jestem właścicielką dwóch bokserków - pręgowanego i żółtego - 10-cio letniego Maxa i 6 miesięcznego Wiktora, mieszkamy w warszawie i bardzo chcialibyśmy poznać innych właścicieli tych kochanych psiaków Quote
Agga Posted November 28, 2004 Posted November 28, 2004 cześćwitam wszystkich bokseromaniaków :) jestem właścicielką dwóch bokserków - pręgowanego i żółtego - 10-cio letniego Maxa i 6 miesięcznego Wiktora, mieszkamy w warszawie i bardzo chcialibyśmy poznać innych właścicieli tych kochanych psiaków Elu witaj.... znowu sie spotykamy....hihihih..... :D Super, ze tutaj zajrzałas..to jest naprawde super forum....DOgomaniacy to jedna wielka rodzina...spotykamy sie na wystawach, na zlotach..np Zlot dogomaniaków w MORSKU...zdjecia sa w Galerii...i spotkamy sie na codzien....Mam nadzieje, ze ci sie tu spodoba... Ukochaj Maxa i Wiktora!!! Quote
Olwar Posted November 29, 2004 Posted November 29, 2004 Witam wszystkich zakręconych na punkcie bokserów :D . Mam jedną pręgowaną,młodziutką boksię :lilangel:( ma 7 i pół miesiąca) - Tinę. Mieszkam w Łodzi. Quote
d.ela Posted November 30, 2004 Posted November 30, 2004 Elu witaj.... znowu sie spotykamy....hihihih..... :D Super, ze tutaj zajrzałas..to jest naprawde super forum....DOgomaniacy to jedna wielka rodzina...spotykamy sie na wystawach, na zlotach..np Zlot dogomaniaków w MORSKU...zdjecia sa w Galerii...i spotkamy sie na codzien....Mam nadzieje, ze ci sie tu spodoba... Ukochaj Maxa i Wiktora!!! mi równiez miło :) że się spotykamy, że poznam nowych ludzi, szczególnie bokseromaniaków, byłam już na dwóch warszawskich spotkaniach, poznałam miłych ludzi i ich przeuroczych pupili, liczę na to, że zostaniemy przyjęci do waszego grona oczywiście psiaki ukochane :) ty równiez wykochaj Sarcię i ucałuj ją w pychalka ;) Quote
Agga Posted December 4, 2004 Posted December 4, 2004 ELu no pewnie, ze przyjmie my Was do grona dogomaniaków.... Sara wysciskana... :D A ty ukochaj swoje potforki.... :lol: Quote
Agga Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Zapraszam do głoswoania na Miss: http://manu.dogomania.pl/konkurs-miss.htm Jest duzo wspaniałych kandydatek... 8) Quote
Recommended Posts